En Sıcak Konular

DENİZ BAYKAL CHP GENEL BAŞKANLIĞI'NDAN İSTİFA ETTİ

10 Mayıs 2010 14:16 tsi
DENİZ BAYKAL CHP GENEL BAŞKANLIĞI'NDAN İSTİFA ETTİ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal,Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında,'' Genel Başkanlık" görevinden ayrıldığını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal,Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında,'' Genel Başkanlık" görevinden ayrıldığını açıkladı.

Baykal konu ile ilgili açıklama yaparken," Bu yıllardır bekletilen bir kaset olayı değildir,iki hafta içinde hazırlanmış  bir komplodur" diyerek şöyle devam etti:

"Komplo, hukuk dışı, ahlak dışı bir tertip demektir. Bir komplo yaparken bazen haneye tecavüz edersiniz.Duvarlara, eşyalara gizli kameralar yerleştirirsiniz. Gizli çekimlerle insanların en korunaksız görüntülerini alırsınız, kesersiniz, biçersiniz, aktarırsınız,montaj yaparsınız çarpıtırsınız. Böyle yaparken de dünyanın her yerinde bütün dinlerin, bütün rejimlerin, bütün ahlak anlayışlarının güvencesi altında olan insanoğlunun mahremiyetine tecavüz edersiniz. Ağır haya ve utanç bunu yapanlar için anlamını kaybeder. İnsanların şerefleri onların umurlarında değildir"

Deniz Baykal,buradaki amacın Cumhuriyeti savunun ve Anayasa değişikliğine direnen Cumhuriyet Halk Partisi'ni yıpratmak olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki komployu gerçekleştirenler, bunu sapık oldukları için ya da ticari kazanç sağlamak için veya şantaj yapmak için düzenlememişler, siyaset yapmak için düzenlemişlerdir. Ahlaklarına, vicdanlarına uygun bir siyaset.İktidar zirvesinin onayı olmadan bu komplonun gerçekleşmesi söz konusu olamaz. Yapay açıklamalar üzüntü beyanları suçu örtbas edemez. Ahlaksız ve hukuksuz komplolara itibar ederek ahlakı, hukuku ve siyaseti savunamazsınız. Komloculuğa kapı açanlar 'Çok ayıp ama...' diyenlerdir... Bu kara kampanyaya alet olmayacağım. Eğer bir bedel varsa ve bu bedel Genel Başkanlıktan ayrılmaksa bu bedeli ödeyeceğim."

Baykal,Pennsylvania'dan arayarak (isim vermeyerek Fethullah Gülen'in de), kendisine geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ve bu dileği samimi bulduğunu ifade etti.

Deniz Baykal,CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladıktan sonra,''Umarım bu 'şer'den de bir 'hayır' doğar, yaşananlar ve benim istifam Türkiye'de yeni bir uyanışın başlangıcı olur"  dileğinde bulundu.

Baykal konuşmasını partililerle helalleşerek bitirdi.

Baykal'ı dinleyen partililerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

 

Mir Haber



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,172 µs