En Sıcak Konular

FENERBAHŞE ŞAMPİYON GİBİ: 0-3

9 Mayıs 2010 23:05 tsi
FENERBAHŞE ŞAMPİYON GİBİ: 0-3 Turkcell Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Ankaragücü'nü 3-0 yendi ve şampiyonluk yolunda dev bir zafere imza attı.

Ankaragücü 0-3 Fenerbahçe

Turkcell Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Ankaragücü'nü 3-0 yendi ve şampiyonluk yolunda dev bir zafere imza attı.

Sarı-lacivertli takımın gollerini 23. dakikada Mehmet Topuz, 46. dakikada Güiza ve 67. dakikada Cristian kaydetti.

Maç sonrasında Fenerbahçe puanını 73 yaptı ve Bursaspor'un 1 puan önünde son haftaya lider girdi. Ankaragücü ise 40 puanla 11. sırada.

Ankaragücü son hafta deplasmanda Sivasspor ile, Fenerbahçe ise sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak. Son hafta Fenerbahçe, Trabzonspor'u mağlup ederse 2009-2010 sezonunun şampiyonu olacak.

DAUM: BEN ŞAMPİYONLUKTAN SONRA KUTLAMA YAPACAĞIM

Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, Ankaragücü maçı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Daum maç sonrasında şunları söyledi: "Çok iyi hazırlandık. Bir ara kontrolü kaybettik ama iyi koştuk, iyi mücadele ettik. Takım oldukça rahattı. Çok iyi bir yardımlaşma vardı sahada. O nedenle de soğuk kanlıydık. Bu günkü maça hazırlandığımız gibi son maça da hazırlanacağız. Herkes avantaj yakaladığımızı biliyor. Futbolcularımız çok seviçli. Sevinmek onların doğal hakkı. Çok iyi çalıştılar ve hak ettiler. Ben onlara şampiyonluktan sonra katılacağım" dedi.

LEMERRE: FENERBAHÇE GALİBİYETİ HAK ETTİ

Fenerbahçe’ye 3-0 mağlup olan Ankaragücü’nün teknik direktörü Roger Lemerre, maçın ardından şu açıklamaları yaptı;

“Fenerbahçe, kazanmayı bizden daha çok istedi ve net bir skorla galibiyeti aldı.”

“Duran toplardaki yetenekelerini konuşturdular ve golleri bu şekilde buldular. Bizden daha üstün oynayan Fenerbahçe maçı hak ederek kazandı.”

“Hafta içinde yaşanan olayların oyunumuzu etkilediğini düşünmüyorum. Bazı sorunlar yaşadık, bir günümüz antrenmansız geçti. Bugün aldığımız mağlubiyeti bu olaylara bağlamıyoruz. Fenerbahçe daha iyi oynadı, teknik açıdan bizden daha iyiydi ve hak ederek kazandı.”

“İki duran topu kenara koyarsak, bir de 40 metreden bir gol yedik. Aslında biz de iyi mücadele ettik ama yediğimiz basit goller yüzünden kaybettik maçı.”

ÜMİT ÖZAT: EVET DOĞRU KÜFÜR ETTİM

Turkcell Süper Lig’in 33.haftasında kendi evinde Fenerbahçe’ye 3-0 mağlup olan Ankaragücü’nün yardımcı teknik direktörü Ümit Özat karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Maç sonrası mikrofonlara konuşan Ümit Özat şunları söyledi:

“Verilmeyen golden sonra bir tepkim oldu. Evet, doğru küfür ettim ama tepkim hakemlere değildi. Kuddusi Müftüoğlu çok beğendiğim bir hakem değil. Çok cesur kararlar verebilen bir adam değil. Duran toplardan gol yedik. Ben ve arkadaşlarım duran toptan gol yiyeceğimizi söylemiştik. Kuddusi Müftüoğlu’nun yıllardan beri hakemliğini beğenmem. Hakem olacak birinin cesareti olması lazım.”

ÖZAT TRİBÜNE GÖNDERİLDİ

Ankaragücü yardımcı antrenörü Ümit Özat, karşılaşmanın ilk yarısında yaşanan bir pozisyon sonrasında yaptığı itirazlar nedeniyle hakem Kuddusi Müftüoğlu tarafından tribüne gönderildi.

DEVRE ARASINDA HAKEME SALDIRI

Ankaragücü'nün yardımcı antrenörü Ümit Özat, ilk yarının bitiş düdüğü ile birlikte soluğu Kuddusi Müftüoğlu'nun yanında aldı. TFF gözlemcisinin uyarılarına rağmen koridorda bekleyerek hakeme tepki göstererek tartışmaya başlayan Özat, 29. dakikada attıkları golün ofsayt olmadığını belirterek haklarının yendiğini iddia etti. Bu esnada akreditasyon kartı bulunan bir görevli küfürlerle Müftüoğlu'na saldırmaya kalkıştı. Koridorda hakemin yanına kadar sokulan bu şahıs bir anda şimşekleri üzerine çekti. Araya giren Çevik Kuvvet ekipleri ismi belirlenemeyen şahsın kartını alarak önce güvenli bir odaya aldı, ardından emniyet sağlandıktan sonra karakola götürdü.

AZİZ YILDIRIM SOYUNMA ODASINA İNDİ

Bu arada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım devre arasında soyunma odasına indi. Yıldırım'ın çok sinirli bir şekilde odadan çıktığı ve yanındaki bir şahsa hararetli bir şeyler anlattığı görüldü.

BAŞKAN GÖKÇEK'TEN TARAFTARA TEPKİ

İkinci yarının hemen başında Fenerbahçe'nin 2. golü sonrasında Ankaragücü taraftarları, futbolcuların aleyhinde tezahürat yapmaya başladı. “Yönetim maçı kaça sattınız?” şeklindeki tezahürat sonrasında Kulüp Başkanı Ahmet Gökçek, kale arkasında bağıran taraftarlara doğru yönelerek tepki gösterdi. Bu arada, kale arkasında bulunan taraftar grubunun bir bölümü, 3. gol sonrasında “Onuru olan dışarı çıkar” diyerek tepki gösterdi.

AZİZ YILDIRIM'A TEPKİ

Ankaragücü taraftarları, kendi takımının yöneticilerinin yanı sıra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a da tepki gösterdi. Başkentli taraftarlar, özellikle ilk yarıda başkan Yıldırım'a “Aziz dışarı” şeklinde tezahürat yaparak, maçtan önce yaşanan olaylarla ilgili tepkilerini dile getirdiler. Bu arada, maçın 87. dakikasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler stadı terk etti.

OLAYLAR

Karşılaşma oynanırken, Fenerbahçe'nin gollerinin art arda gelmesi sonrasında tribünlerde de yer yer olaylar çıktı. Ankaragücü taraftarları, kendilerine ayrılan maraton, kale arkası ve kapalı tribünlerin koltuklarını sökerek sahaya attılar. Ayrıca taraftarlar, pet şişe ve benzeri şeyleri de güvenlik güçleri ve Fenerbahçe yedek kulübesine fırlattılar. Başkentli taraftarlar, tribünlerde kendi aralarında da kavga ettiler.

VOLKAN YİNE GOL YEMEDİ

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, ligdeki 9. maçını da gol yemeden tamamladı. Şampiyonluk yolunda önemli bir viraj olan Ankaragücü maçını 3-0 kazanan Fenerbahçe'de Volkan Demirel, 9. lig maçında da rakiplerine gol şansı tanımadı.

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ,http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/14671266.asp?gid=373


 



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,607 µs