En Sıcak Konular

İZMİR, ''BUCASPOR'' İLE SÜPER LİGE YÜKSELDİ

9 Mayıs 2010 13:24 tsi
İZMİR, ''BUCASPOR'' İLE SÜPER LİGE YÜKSELDİ Bank Asya 1. Lig’in son haftasında evinde Kayseri Erciyes’i 4-0 yenen Buca, Adana’nın da Karabük’ü 3-1 yenmesine rağmen 7 yıl sonra Süper Lig’e yükselen ilk İzmir takımı oldu.

Süper Lig'e hoş geldin Buca 

Kayseri Erciyes’i 4-0 yenen sarı-lacivertliler tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükseldi

Bank Asya 1. Lig’in son haftasında evinde Kayseri Erciyes’i 4-0 yenen Buca, Adana’nın da Karabük’ü 3-1 yenmesine karşın 7 yıl sonra Süper Lig’e yükselen ilk İzmir takımı oldu. Son haftaya Adana ile aynı puanda giren, ancak ligde rakibini iki maçta da yendiği için ikili averajda üstünlük kuran Buca, tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükseldi. Bank Asya 1. Lig’e yükseldiği ilk senede büyük başarıya imza atan İzmir ekibi, kurulduğu günden beri hiç küme düşmeden terfi ederek bu başarıya imza attı. Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren goller Mehmet Batdal (23, 64), Sercan Kaya (49) ve Türker Demirhan’dan geldi (94).

Adana ise evinde haftalar önce Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen şampiyon Karabük’ü 3-1 yenmesine karşın, doğrudan terfi şansını kaçırdı. Adana böylece ligde oynadığı 2 maçta da Buca’ya yenilmenin faturasını Yükselme Grubu’na kalarak ödedi.

2 İZMİR TAKIMI PLAY-OFF’TA

Yükselme Grubu’na çıkacak takımları yakın ilgilendiren maçlarda ise İzmir takımları istedikleri neticeleri aldı. İlk 6 sırayı garantileyen Altay sahasında Konyaspor’u 4-1 yenerken, Karşıyaka da deplasmanda Bolu’yu 4-0’la geçerek, 17 Mayıs’taki play-off maçlarını beklemeye başladı.


Süper Lig yolcuları 17, 20, 23 Mayıs’ta sahada

Süper Lig’e yükselecek 3. takımı zorlu bir viraj bekliyor. TFF’nin sezon başında statü değiştirerek tek devreli lig usulüyle oynanmasına karar verdiği Yükselme Grubu maçlarına Bank Asya 1.Lig’i 3, 4, 5 ve 6. sırada tamamlayan Adana, Altay, Karşıyaka ve Konya katılacak. Maçlar 17, 20 ve 23 Mayıs tarihlerinde Atatürk Olimpiyat ve Ali Sami Yen Stadı’nda oynayacak. Ligi lider tamamlayan takım da Süper Lig biletini kapacak. 

Kaynak: GAZETE VATAN,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=super-lige-hos-geldin-buca&Newsid=304502&Categoryid=5



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,431 µs