En Sıcak Konular

KIZILCAHAMAM KAMPI'NDA ÖNCE NAMAZ SONRA AİKİDO

8 Mayıs 2010 21:45 tsi
KIZILCAHAMAM KAMPI'NDA ÖNCE NAMAZ SONRA AİKİDO Son haftalarda artan yumruklu saldırılar siyaset dünyasında genel bir tedirginliğe yol açarken, iktidar partisi de kendi milletvekillerini korumak için bir dizi önlem almaya hazırlanıyor.

Art Arda Gelen Yumruklu Saldırılar Üzerine AKP, Kızılcahamam Kamp Programına Savunma Sporlarını da Ekleme Kararı Aldı
 
Son haftalarda artan yumruklu saldırılar siyaset dünyasında genel bir tedirginliğe yol açarken, iktidar partisi de kendi milletvekillerini korumak için bir dizi önlem almaya hazırlanıyor. Bu amaçla, Kızılcahamam kamp programına yakın dövüş sanatlarını da dahil eden AKP, böylelikle gelebilecek olası saldırılara anında ve sert bir şekilde karşılık vererek caydırıcılığını artırmayı hedefliyor.

Önce Namaz Sonra Aikido

Her sene düzenli olarak yapılan Kızılcahamam Kampı'nın savunma sporları eğitimi için ideal bir ortam olduğunu düşünen Ak Parti kurmayları, bu eğitimi tempoyu fazla etkilemeyecek şekilde kamp programına dahil etti. Konuyla ilgili soruları cevaplayan Ak Partili bir yönetici, amaçlarının gerek mental, gerekse fiziksel açıdan tam donanımlı milletvekillerine sahip olmak olduğunu belirterek, "Bazı vekillerimizin gözü korkmuş olabilir ama inanın hiç bir sıkıntı olmayacak. Bu eğitim için spor salonu tutmayı da düşünmüyoruz. Her vakit namazla birlikte ısındıktan sonra mescitte 10 dakika aikido ve boks çalışacağız, o kadar. Kolları biraz kısa olanlar veya ‘tarzım değil’ diyenlerse güreşebilecek. Küçükken hangimiz mescitte güreşmedi ki? Ayrıca bu eğitimi almak için kendini yetersiz ve yumruk atılmayacak kadar önemsiz hissedenler ise mekik çeken vekillerin ayaklarından tutarak partimize katkıda bulunacaklar." sözleriyle eğitimin içeriğini özetledi.

Amaç, Yumruğa Kafa Uzatabilecek Milletvekilleri

AKP'nin sevilen simalarından, Konya Milletvekili Ahmet İncebel ise, halk tepkisinin bir demokrasi gerçeği olduğunun altını çizerek, yeni eğitim programının bu tepkiyi sağlıklı analiz edip ona göre uygun karşılık verme yolunda milletvekillerine önemli katkılar sağlayacağına olan inancını ifade etti. "Gerçek şu ki, siyasetçiler olarak bizler kendimizi savunmasını bilmiyoruz. Biri ters bir şey mi söyledi, hemen 'Babanı doğuya sürerim', 'Abini işten attırırım', 'Haritadan yer beğen' gibisinden çıkışlarla yetinip, fiziksel mücadeleden kaçınıyoruz." diyen İncebel, bu tarz yaklaşımların bugüne kadar halkla siyasetçi arasındaki mesafeyi açmaktan başka bir işe yaramadığına dikkat çekerek, "Halbuki mesela o vatandaşın kolunu biraz büküversen konu kapanacak, hatta muhtemelen 'helal olsun be, delikanlı adammış' deyip, daha çok saygı duyacak vekiline. Kamptaki çalışmalarımızın ardından bütün arkadaşlarımızın gerekirse yumruğa kafa uzatacak seviyeye geleceklerine olan inancımız tam." şeklinde konuştu.

Muhalefet Temkinli

AKP'nin bu hamlesine karşılık muhalefet partilerinden henüz resmi bir açıklama gelmezken, MHP'nin daha önce 1 metre olarak açıkladığı kıta sahanlığını, "ne olur ne olmaz" diyerek 1.5 metreye çıkarmaya hazırlandığı yolundaki söylentiler, şimdiden Başkent kulislerini sarmış durumda.

Zaytung.com


Not: Zaytung.com'da yer alan tüm yazılı ve görsel materyal, html kodlarına varıncaya kadar yalandır uydurmadır.

 

Kaynak: ZAYTUNG.COM,http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=13420



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,672 µs