En Sıcak Konular

GAZZE'YE İSRAİL SALDIRILARI: 3 ÖLÜ

6 Ocak 2008 16:00 tsi
GAZZE'YE İSRAİL SALDIRILARI: 3 ÖLÜ Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki El Bureyc mülteci kampında 17 yaşında bir Filistinli gencin ölmesiyle, dün geceden bu yana ölen Filistinlilerin sayısı 3'e yükseldi.

Gazze'ye yönelik İsrail operasyonlarında, bu sabah Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki El Bureyc mülteci kampında 17 yaşında bir Filistinli gencin ölmesiyle, dün geceden bu yana ölen Filistinlilerin sayısı 3'e yükseldi, 10 kişi de yaralandı.

Filistinli kaynaklar, 2 buldozer ve tanklar eşliğinde El Bureyc kampı çevresinde operasyonlarda bulunan İsrail askerlerinin, Ziyad Ebu Rukba adlı genci vurarak öldürdüğünü, 4 kişinin de yaralandığını bildirdiler. Rukba'nın göğsünden vurulduğu belirtildi.

Bu arada, bölgede yaralılara ulaşmaya çalışan Gazzeli sağlık görevlilerinin üzerine ateş açılarak çalışmalarının engellendiği bildirildi. Filistin Sağlık Bakanlığı Acil Yardım ve Ambulans Hizmetleri Başkanı Dr. Muaviye Hasaneyn, ilk yardım görevlilerine yönelik saldırıları kınadı.
İsrail tanklarının dün gece açtığı ateşte, Beyt Hanun'da Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın üyesi Muhammed Ebu Uda ölmüştü. Yine dün gece, Gazze kentinin doğusundaki Secaiye'de, İsrail askerlerinin, Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları'nın bir üyesini vurduğu, birinin durumu ağır birkaç kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

İsrail askerlerinin bölgenin kuzeyinde de güvenlik çitleri yakınında operasyon halinde oldukları, askerlerden ikisinin, atılan tanksavar mermilerinden yaralandıkları da bildirildi.

Nasır Selahaddin Tugayları, bugün Gazze ile hemen sınırdaki Sderot kentine 8 roket attıklarını belirtti.
İsrail, Hamas'ın Gazze Şeridi'nde kontrolü ele geçirmesinin ardından, geçen eylül ayında bölgeyi "düşman" ilan etmişti. O dönemden bu yana, yoğunlaşan İsrail operasyonlarında, çoğu militan 140 dolayında Filistinlinin öldüğü ifade ediliyor.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert ise bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında, Gazze Şeridi'nden, sınır yakınlarındaki 120 bin nüfuslu İsrail kenti Aşkelon'a geçen perşembe günü füze atılmasına değinerek, "Bu, Gazze Şeridi'ndeki terör örgütlerinin eylemlerinde tırmanışın bir göstergesi" dedi. Savunma Bakanı Ehud Barak'ın orduya, İsrail'in bu saldırılara karşı yoğun bir şekilde yanıt verilmesi için gereken talimatı verdiğini ve geçen haftalarda bu operasyonlardan önemli sonuçlar alındığını belirten Olmert, "Güvenlik güçlerimiz, Judea ve Samarya (Batı Şeria) yanı sıra Gazze Şeridi'ndeki teröristlere karşı yanıt vermeyi sürdürecekler" dedi.

Geçen perşembe günü Gazze'den atılan füzenin, İran yapımı Grad füzesi olduğu belirtilmişti. Yedioth Ahranot gazetesiyse bugün, Aşkelon'u vuran füzenin İran'dan geldiğini duyurdu. Üst düzey İsrail ordusu kaynaklarına atfen verilen haberde, İran'da yapılan füzenin Gazze'ye denizden, sallarla taşınarak getirildiği ifade edildi.




Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,571 µs