En Sıcak Konular

ANAYASA PAKETİ ÇANKAYA'DA

7 Mayıs 2010 22:13 tsi
ANAYASA PAKETİ ÇANKAYA'DA TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği teklifinin tümü 72 ret oyuna karşı 336 oyla kabul edilen paket, Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunuldu.

Paket Çankaya'da  


TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği teklifinin tümü 72 ret oyuna karşı 336 oyla kabul edilen paket, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunuldu.

GÜL: HUKUKÇULARIN TAKİBİYLE DEĞERLENDİRMEYİ YAPACAĞIM

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa değişikliğine ilişkin süreci hukukçularının yakından takip edip, değerlendirdiğini belirterek, ''Benim kararımın çok gecikmeyeceğini tahmin ediyorum. Tabi ki yine biz gerekli değerlendirmeyi ve incelemeyi yapacağız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde iş adamlarıyla yaptığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Anayasa değişikliğiyle ilgili çalışmaların TBMM'de tamamlandığını anımsatarak, değerlendirmede bulunmasını'' istemesi üzerine Gül, Anayasa değişikliğine ilişkin Meclis görüşmelerinin bugün sona erdiğini anımsattı.

Hukukçularının süreci yakından takip ettiğini ve her şeyi değerlendirdiğini ifade eden Gül, ''Benim kararımın çok gecikmeyeceğini tahmin ediyorum. Tabi ki yine biz gerekli değerlendirmeyi ve incelemeyi yapacağız'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, ''Hakkari'deki çatışmalar hakkında bilgi alıp almadığının'' sorulması üzerine de sabah olaylar başladığında devamlı olarak bilgi aldığını ve bilgilendirildiğini söyledi.

Gül, bir gazetecinin, ''Türk Ceza Kanunu'na pişmanlıkla ilgili düzenleme bulunduğunu anımsatarak, teröristlere bir çağrısı olup olmayacağını'' sorması üzerine de şunları kaydetti:

''Silahla bir yere varmaları mümkün değildir, terörle bir yere varmaları asla mümkün değildir. Hiç bir devlet, teröre ne pahasına olursa olsun boyun eğmez, taviz vermez. Bunu herkesin bilmesi lazım. Ayrıca dünya konjonktürü, siyasi konjonktür onları geçmişte koruyanların da davranışlarını değiştirmek zorunda kalmaya zorlamıştır. Dolayısıyla başta komşularımız olmak üzere oralarda sığınmaları ve oralarda devam etmeleri mümkün değildir. Onun için eninde sonunda göreceklerdir, bunu anlayacaklardır. Onun için şimdiden tekrar çağrıda bulunuyorum, silahlarını bırakmalarını ve Türk adaletine teslim olmalarını burada bir kez daha bütün dünyaya ilan ediyorum.''

 

Kaynak: GAZETE VATAN,http://haber.gazetevatan.com/paket-cankayada/304368/1/Gundem
 



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,084 µs