En Sıcak Konular

FENERBAHÇE MAÇI ÖNCESİ ANKARAGÜCÜ'NDE ŞOK GELİŞME

7 Mayıs 2010 11:38 tsi
FENERBAHÇE MAÇI ÖNCESİ ANKARAGÜCÜ'NDE ŞOK GELİŞME Süper Lig’de şampiyonluğun kaderini belirleyecek maçlardan biri olarak gösterilen Ankaragücü-Fenerbahçe karşılaşması öncesi Başkent’te şok bir gelişme yaşandı.

Süper Lig'i sarsan boykot 

Sarayköy Tesisleri’nde saat 10.30’da yapılacağı açıklanan antrenmana hiçbir futbolcu çıkmadı.Teknik direktör Roger Lemerre ve antrenör Ümit Özat, yarım saat bekledikten sonra soyunma odasının yolunu tuttu.

SÜPER Lig’de şampiyonluğun kaderini belirleyecek maçlardan biri olarak gösterilen Ankaragücü-Fenerbahçe karşılaşması öncesi Başkent’te şok bir gelişme yaşandı. Uzun süredir transfer ücretlerini alamadıklarını belirten Ankaragücü futbolcuları, dün sabah yapılması gereken antrenmana çıkmadılar.
Ankaragücü’nün Sarayköy Tesisleri’nde basına kapalı olarak yapılması düşünülen dünkü antrenmanın saati 10.30 olarak belirlendi. Ancak hiçbir futbolcu sahaya çıkmadı. Teknik direktör Lemerre ve antrenör Ümit Özat, sahada yarım saat boyunca bekledi. Ama yine de hiçbir oyuncu gelmedi. Bunun üzerine Lemerre ve Ümit Özat da soyunma odasının yolunu tuttu.
Sürekli oyalandık
Tesislerde bulunmalarına rağmen sahaya çıkmayan futbolcular, bu protestolarının nedenini de “Transfer ücretlerimizi aylardır alamıyoruz. İçeride yüklü miktarda paramız birikti. Ankaragücü’ne olan sevgimiz ve saygımız nedeni ile bugüne kadar dayandık. Her türlü fedakarlığı yaptık. Ankaragücü’nün başarısı için gecemizi gündüzümüze kattık. Ancak sürekli oyalandık. Artık sabrımız kalmadı” diyerek açıkladılar.
Garanti istediler
Seslerini duyurabilme adına bu protestoya gittiklerini belirten futbolcular, bugün yapılacak antrenmana çıkıp çıkmama konusunda da henüz karar vermediler. Bugün yüklü bir ödeme yapılmaması ya da çok iyi bir garanti verilmemesi halinde bu protestonun devam edebileceği öğrenildi. Hiç idman yapılmadan doğrudan Fenerbahçe karşısına çıkılabileceği de bildirildi. Ankaragücü futbolcularının toplam 10 milyon lira alacağı bulunduğu öğrenildi.
Bu tarihi eylem sonrası Ankaragücü yönetiminin futbolculara karşı nasıl bir uygulamaya gideceği de merak konusu oldu. Yaşanan bu protesto nedeni ile kafalarda çeşitli soru işaretleri oluştu.

İkna edemezlerse A2 ile çıkacaklar

Ankaragücü yönetimi bu sabah futbolcularla bir toplantı yapacak. Fenerbahçe maçı öncesi çeşitli şaibelere meydan vermemek için, futbolcular ikna edilmeye çalışılacak. Bu ikna çabaları sonuç vermediği taktirde sahaya mecburen A2 kadrosu ile çıkılacak. Bu arada futbolcuların bu eylemi yapmadan önce hukuki anlamda bazı girişimlerde bulundukları öğrenildi.

18 futbolcuya 7 milyon Euro ödediler

Njitap Geremi:  400 bin Euro
Jerome Rothen:  450 bin Euro
Marek Sapara: Kulübüne 1.8 milyon Euro, futbolcuya yıllık 900 bin Euro
Jan Rajnoch:  350 bin Euro
Robert Vittek:  450 bin Euro
Kağan Söylemezgiller:  50 bin Euro
Darius Vassell:  800 bin Euro

Ankaraspor’dan kiralık gelenler

Adem Koçak:  400 bin TL
Aydın Karabulut:  300 bin TL
Bilal Kısa:  300 bin TL
Ediz Bahtiyaroğlu:  300 bin TL
Hürriyet Güçer:  450 bin TL
İlhan Parlak:  350 bin TL
Mehmet Çakır:  450 bin TL
M.Hanifi Yoldaş:  350 bin TL
Özgür Çek:  250 bin TL
Teo Weeks:  130 bin TL
Umut Sözen:  100 bin TL

İSTİHBARATI VEREN AZİZ YILDIRIM'IN AJANI

Ligin zirvesini değiştirebilecek Ankaragücü-Fenerbahçe maçı beklenirken, ortalık yine karıştı. Ankaragücü Kulübü Asbaşkanı Ayhan Atalay, NTV Spor'da yayınlanan 'Spor Servisi' programına telefonla bağlanarak, "futbolcuların antrenmana çıkmadığı" yönündeki habere açıklık getirdi. Gazeteci Atilla Türker ise haberinin arkasında dururken, Atalay'a tepki gösterdi.

Ayhan Atalay, 'boykot' haberinin doğru olmadığını belirterek, "Sadece 2 futbolcu idmana çıkmadı. Futbol takımından 2 kişinin alacağı vardı. Bugün hesaplarına para yatırdım. Mesele kapandı. Zaten diğer futbolcular, takım arkadaşlarına yaptıklarının yanlış olduğunu söyledi. Bütün mesele bundan ibaret. Böyle haber yapılması doğru değil. Dün antrenman yapıldı. Bugün de yapılıyor. Basın uzaktan çekim yapabilecek. Kulüp çalışanlarının para alamadığı da doğru değil. Sadece bu ayki maaşlarında gecikme oldu. Bugün hepsi ödenecek" diye konuştu.

Bu açıklamaların ardından cevap hakkını kullanan Atilla Türker, "Kesinlikle yalan. Haberimi kanıtlarım. Hiçbir futbolcu antrenmana çıkmadı. Acaba utanmayacak mı? Biraz önce başka bir kanaldan arkadaşım aradı. 'Ayhan Atalay çok iyi dostumdur, biz bile doğruluğuna inanamamıştık, ama doğru' dedi. Hatta Atalay, bu haber doğrultusunda 3-5 kişiyi kovacağını söylemiş. Futbolcularla da konuştum. 33-34 yönetici telefonlarını açmıyor. Ayhan Atalay öne sürülüyor. Bir futbolcu bile sahaya adımını atmadı. Çok yazık oluyor. Yüzde yüzün üzerinde bir orantı yok. Bu haber öyle. İdmana çıkma durumu olsaydı sabah saat 9'da açıklama yapılırdı" ifadelerini kullandı.

Bir kez daha canlı yayına bağlanan Ayhan Atalay, Türker'e yanıt verirken, çarpıcı bir iddiada bulundu. Yanlış istihbarat alındığını savunan Atalay, "Bu kadar sinir yapmana gerek yok. Söylediklerime inanmayabilirsin. Yanındaki arkadaşlarının Ayhan Atalay'ın yalan söylemediğini biliyor. Bu kulübün yöneticisi ben miyim, sen misin? Haberin istihbaratını veren senin değil, Aziz Yıldırım'ın ajanı. Bunlara dikkat et. Açıklama yapmam için birisinden yetki mi almam gerekiyor, ben yetkimi genel kuruldan almışım. Bir kulüp böyle birşeyi ıskalar mı? Ajanı ona yanlış istihbarat vermiş" dedi.(Atilla TÜRKER-HÜRRİYET)

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ,http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/14647101.asp?gid=362



Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,924 µs