En Sıcak Konular

İKİ ÜNLÜ GAZETECİ KÜRŞAT TÜZMEN'E NE ''İMASI''NDA BULUNDU

6 Mayıs 2010 15:54 tsi
İKİ ÜNLÜ GAZETECİ KÜRŞAT TÜZMEN'E NE ''İMASI''NDA BULUNDU Kürşat Tüzmen,"Başbakan uçurumdan atlıyorsa, bize yakışan onun arkasından atlamaktır. Karar doğrudur yanlıştır önemli değil" diye açıklama yapınca iki ünlü gazetecinin diline düştü.

AKP milletvekili Kürşat Tüzmen,"Başbakan uçurumdan atlıyorsa, bize yakışan onun arkasından atlamaktır. Karar doğrudur yanlıştır önemli değil, Türk töresi böyle gerektirir.Türk töresi böyle gerektirir" diye açıklama yapınca iki ünlü gazetecinin diline düştü.

İşte Yeniçağ Gazetesi yazarı Arslan Bulut ile Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı'nın o yazıları:

Uçurumdan koyunlar atlamıştı Kürşat Bey!

AKP milletvekili Faruk Koca’nın önünde bulunan bir listenin fotoğrafı çekildi, AKP biraz karıştı. Listede, Anayasa değişikliklerinde parti kapatma maddesine hayır oyu verdiği tahmin edilen AKP’lilerin adları yazılıydı.

Listede adı bulunduğu için tepki gösteren Kürşat Tüzmen, “Ben içerde konuşurum tartışırım. Ama bunu siz duymazsınız. İçeride ne karar verilirse ona uyarız. Başbakan uçurumdan atlıyorsa, bize yakışan onun arkasından atlamaktır. Karar doğrudur yanlıştır önemli değil, Türk töresi böyle gerektirir” dedi.

İşte budur bütün mesele!
Ne demek “Başbakan uçurumdan atlıyorsa biz de atlarız!” Türk töresinin neresinde böyle bir kural var! Tam aksine, Türk töresinde de İslâm’da da yanlış yapanın yakasına yapışmak vardır!

Ashaptan bir kişi, Hz. Ömer’e “Yanlış bir hareket yaparsan, ilk defa sana güzellikle gizli bir yerde söylerim. Düzelir veya beni ikna edecek bir söz söylersen vaz geçerim. Hem düzelmez, hem de beni ikna etmezsen, halkın içinde en ağır bir şekilde konuşurum. Yine beni ikna eder veya fikrinden vazgeçersen, susarım. Üçüncü defa yine yanlış yaparsan, vallahi seni bu kılıçla düzeltirim” diye hitap etmiştir!

Koç, uçurumdan atlıyorsa, koyunlar da atlar ama adı üzerinde onlar koyundur. Hani 2005 yılının yaz aylarında  Van’ın Gevaş İlçesi’nde 450 koyun uçurumdan atlamış, Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde de kurttan kaçan 150 koyun dereye atlayarak telef olmuştu.

Tayyip Erdoğan uçurumdan atlıyorsa, milletvekilleri de atlar denilince insanın aklına bu olaylar geliyor.

Kürşat Tüzmen’e bu söylem yakışmadı..(Arslan Bulut-Yeniçağ) [1]

***

Yapmayın Allah aşkına Kürşad Bey

Anayasa değişikliği oylamalarında AKP’nin fire vermesi elbette şaşırtıcıydı. Hele çok kritik bir maddenin 330 sınırının da altında kalması partiyi doğal olarak karıştırdı. Ancak bazı “gayretkeş” AKP’lilerin “fire listesi” hazırlamaya kalkması ortalığı adeta darmadağın etti.

En büyük tepki eski bakanlardan Kürşad Tüzmen’den geldi. Tüzmen haklı olarak “liste hazırlayana” sert çıktı.

Oylama gizli olduğuna ve hiç kimsenin elinde kanıt olmadığına göre “tahmine” dayalı olarak bazı milletvekillerini töhmet altında bırakmak hiç yakışmadı.

Buraya kadar tamam. Ama Kürşad Tüzmen’in “Fireci ben değilim” diye çırpınırken sarf ettiği bazı sözler çok tuhaftı. Ne diyor Tüzmen “Genel Başkan uçuruma atlasa, biz de atlarız. Türklük bunu gerektirir.”

Yapmayın Allah aşkına Kürşad Bey. Hangi törede, hangi gelenekte böyle bir şey var?

Uçuruma atlayanın arkasından hiç sakınmadan atlayan tek canlı koyundur. Bu sözleriniz “Biz koyun gibiyiz” şeklinde yorumlanırsa söyleyecek sözünüz olur mu?

Töremizde, büyüklere saygı, lidere itaat önemli bir haslet olarak yerini almıştır. Ancak bu hiçbir zaman “lider kendini uçurumdan atarsa biz de atarız” aşamasına gelmez.

Savaşta lider kılıç elde düşman arasına daldığında biz de dalarız o başka.

Sanıyorum Tüzmen “haklı olarak” çok öfkelendiği bir anda bu sözleri sarf etti. (Can Ataklı-Vatan)[2]

 

Kaynak

[1] YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=13139
[2] GAZETE VATAN,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=akpdeki-ergenekona-ne-oldu&tarih=06.05.2010&Newsid=304030&Categoryid=4&wid=142



Bu haber 1,161 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,762 µs