En Sıcak Konular

BAŞBAKAN'IN MAL VARLIĞI MECLİS'TE YUMRUKLU KAVGA ÇIKARDI

6 Mayıs 2010 11:57 tsi
BAŞBAKAN'IN MAL VARLIĞI MECLİS'TE YUMRUKLU KAVGA ÇIKARDI TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa değişiklik teklifinin dün akşam yapılan oylamasında gergin anlar yaşandı. Yumruklu kavgaya Başbakan Erdoğan'ın malvarlığı tartışmaları sebep oldu.

Meclis'te yumruklu kavga

TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa değişiklik teklifinin dün akşam yapılan oylamasında gergin anlar yaşandı. Yumruklu kavgaya Başbakan Erdoğan'ın malvarlığı tartışmaları neden oldu.

Başbakan'ın 'mal varlığı' kavgası

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, ''Ne yaparsanız yapın, yeri göğe yaklaştırsanız da Recep Tayyip Erdoğan ve onunla aynı yolda yürüyenleri Yüce Divan'dan kurtarma şansınız yok. Erdoğan, 8 yılda 2 milyar doların üzerindeki servetiyle dünyanın 10 zengin arasına girmiştir'' diye konuştu.    

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Başbakan Erdoğan’ın dünyanın 8. zengin Başbakanı olduğu iddialarının yalan olduğunu söyledi. Canikli, Başbakan’ın malvarlığını soran CHP’li milletvekillerine de, “Yalan üretim merkezinde yalan üretiliyor. Başbakan’dan özür dileyin” diye seslendi.

Yumruklar konuştu

Canikli’nin sözleri Genel Kurul’da tansiyonu yükseltirken TBMM Başkanı oturuma bir süre ara verdi. Ancak arada sözlü tartışmalar yerini yumruklara bıraktı. Vekiller birbirine girdi.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, CHP sıralarına doğru yürüdü. Aksak, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’na yumruk atmaya çalışırken, yumruk araya girmeye çalışan TBMM Katip Üyesi Yaşar Tüzün’e isabet etti. Bu arada Ak Parti milletvekilleri Aksak’ı salondan uzaklaştırmaya çalıştı. Aksak ise, “Tutmayın beni” diye bağırdı.

Kulkuloğlu'na destek için o bölgeye gelen CHP'li Metin Arifağaoğlu'nun Aksak'a yumruğu da hedefine ulaşmadı.

CHP'li Ali Rıza Öztürk, koltuktan masaya oradan da Ak Parti sıralarına atlamaya çalışırken zorlukla yatıştırıldı.

CHP'li Turgut Dibek ile AK Partili Bekir Bozdağ arasında kürsüye yakın bir yerde sıcak temas yaşandı. Yumruklaşma son anda önlendi.

Araya giren grup başkanvekilleri ve TBMM İdare Amirleri milletvekillerini yatıştırmaya çalıştı. Yaşanan arbede de bazı milletvekilleri de “Erkeksen gel” diye seslendi.[1]

Başbakan dünyanın 10 zengini arasında     

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dünyanın 10 zengininden biri olduğuna ilişkin iddialar, Meclis’i karıştırdı.

Anayasa görüşmeleri sırasında söz alan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Yüce Divan’dan kurtulma şansı olmadığını belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunda bir ev, bir kooperatif hissesi, bir arsa ve bir şirketin yüzde 25 hissesine sahip olan Erdoğan, 8 yılda 2 milyar doların üzerindeki servetiyle dünyanın 10 zengini arasına girmiştir” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay da “Bir tarafta Sümerbank Nazilli Basma Fabrikası’nda başbakanlığı döneminde 25 kuruşluk usulsüzlük yapıldı diye Atatürk’e istifasını sunan bir Başbakan var, bir tarafta da The Economist’e göre dünyanın 8. zengin Başbakanı var. Hitler’e benzese benzese 2,5 milyon insanı evsiz bırakan, 350 bin kişinin katili El Beşir’i baştacı yapanlar benzer” diye konuştu.

Sitelerin yalan haberi

Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, “Erdoğan’ın alnı ak, geçmişi ak, yaptıkları, kendisi ak bir lider olduğunu” belirtti. Bozdağ, “Başbakanın mal varlığı sürekli güncelleniyor. Peki Sayın Baykal’ın mal varlığı nerede? Öğrenebilir miyiz? Başbakan 2 milyar dolar ile dünyanın 10 zengini arasındaymış. Bunu ispat edemeyen müfterinin ta kendisidir. Çakma sitelerde yayınlanan yalan haberlerle buralara geliyorsunuz. Bu kürsüyü iftiralarla kirletmeyelim” dedi. [2]

MECLİSTE SEVİYE DÜŞTÜ

‘Yavrum’ kavgası
 
Meclis’te Anayasa Mahkemesi’ne yeni yapılanma getiren 17’nci maddenin ardından Genel Kurul’da dün yeni statüye uyum düzenlemeleri içeren bağlantılı maddeler görüşüldü.

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, AK Partililer’in önceki gece Meclis’teki sevinç gösterilerini eleştirerek, “Garaja indik, garajda nara atmalar, bağrışmalar. Hükümetteki bir milletvekili muhalefete el hareketi yaptı. Herhalde bugün 23’üncü madde geçerse konfeti atarsınız, havai fişekle kutlama yaparsınız” dedi.

Çok mu acıttı!
Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Gök’ün üzerine yürüdü. Güçlükle durdurulan milletvekilleri, “Çık dışarı” diye bağırarak birbirlerine karşılıklı meydan okudu. Ak Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, “Dün akşam (önceki) çok mu acıttı?” diye bağırınca CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu “Ne demek acıttı?” diyerek Öztaylan’ın üzerine yürüdü.

Ağzını topla
Genel Kurul’da devam eden Anayasa görüşmelerinde zaman zaman yaşanan gerginlik dün de sürdü. 18. madde görüşmelerinde Ak Parti ve CHP milletvekilleri arasında çıkan tartışmaya Ak Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı da katıldı. CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner’in kendisine “yavrum otur yerine” diye hitap etmesine sinirlenen Bahçekapılı, “Ağzını topla” diye çıkıştı. Bahçekapılı’yı AK Partili Halide İncekara, Kürşad Tüzmen ve Nurettin Canikli sakinleştirdi. Ak Parti yöneticileri Bahçekapılı’yı salon dışına çıkarmaya çalışırken Ak Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Güner’e doğru hamle yaptı. Tüzmen’i de diğer yöneticiler tuttu.[3]

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ

[1].http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14635825.asp?gid=373

[2].http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14635008.asp?gid=233&srid=4078&oid=1&l=1

[3].http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14635006.asp?gid=233&srid=4078&oid=1&l=1



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,250 µs