En Sıcak Konular

ADANA AKP'YE DE YAR OLMADI

6 Mayıs 2010 11:11 tsi
ADANA AKP'YE DE YAR OLMADI Aytaç Durak’ın yerine Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili seçilen AKP'li Mahmut Çelikcan’ın ilçe belediye başkanı olduğu için seçilemeyeceği iddiasıyla açılan davada, itiraz kabul edilerek ’yürütmeyi durdurma’ kararı verildi.

Adana AKP'den gitti 
 
Adana’da Ak Partili Çelikcan koltuğu kaybetti

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nca görevden alınan Aytaç Durak’ın yerine Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili seçilen Ak Partili Mahmut Çelikcan’ın ilçe belediye başkanı olduğu için seçilemeyeceği iddiasıyla açılan davada, itiraz kabul edilerek ’yürütmeyi durdurma’ kararı verildi. Avukat Yusuf Akıncı’nın ilgili yasalara göre, başkan vekilinin meclis üyeleri arasından seçilmesi gerektiği ve seçimin iptali istemi ile Adana 2’nci İdare Mahkemesi’nde açtığı davada verilen ara karar, dün açıklandı. ’İlgili yasalara göre, başkan vekilliğine seçilen Mahmut Çelikcan’ın metropol Yüreğir Belediye Başkanı olması nedeniyle Büyükşehir Meclisi’nde doğal üye olduğu, başkan vekilliğine bu meclis için seçilen üyeler arasından aday olunabileceği’ savı, ’yürütmeyi durdurma’ yönünden mahkemece kabul edilirken, davaya esastan bakılmasına karar verildi.

Şimdi ne olacak

2’nci İdare Mahkemesi’nin ’yürütmeyi durdurma’ ve dolayısıyla Ak Partili Çelikcan’ın başkan vekilliğinin düşmesi ile ilgili karara karşı, Çelikcan Bölge İdare Mahkemesi nezdinde 7 gün içinde itirazda bulunabilecek. Üst mahkemenin de 15 günde karar vermesi gerekiyor. Üst mahkeme de kararı onaylarsa, belediyedeki işlemin 30 gün içinde uygulanması gerekiyor. Tarafların son itiraz mercileri ise Danıştay. Yerel mahkemenin kararını onaylanırsa, mecliste yeniden seçim mi yapılacağı, daha az oy alan ve meclis üyesi olan Coşkuntuncel’in mi seçilmiş sayılacağı konusu ilgili tarafların hukukçuları tarafından incelenmeye başlandı. Ancak ’yürütmeyi durdurma’ seçimle ilgili olduğu için yeniden seçim yapılması görüşü ağırlık kazanıyor.

Çelikcan itiraz edecek

Yeni bir sürecin başlayacağını belirten Av. Yusuf Akıncı, “Herhangi bir vatandaş olarak dava açmıştım. Sayın Çelikcan’ın büyükşehir belediye başkanlığı usulsüzdür ve yasalara aykırıdır. Şimdi yeni bir süreç başlayacak” dedi. MHP Adayı Fethi Coşkuntuncel’in başkanvekilliğine getirilmesi gerektiğini savunan Aytaç Durak ise “Bu konuda baştan itibaren yığınla hukuksuzluk yapılıyor” diye konuştu.

Mahkemenin kararından çok, karar açıklanmadan yapılan yayınlara tepkili olduğunu belirten AK Partili Mahmut Çelikcan ise mahkeme kararının kendilerine ulaşmadığını, ancak, tebliğinin ardından itirazda bulunacaklarını söyledi.

 

Kaynak: VATAN GAZETESİ,http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=06.05.2010&Newsid=303906&Categoryid=9
 



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,908 µs