En Sıcak Konular

KARABÜKSPOR DESTANI

6 Mayıs 2010 09:53 tsi
KARABÜKSPOR DESTANI Bank Asya'nın 'Süperi' Kardemir Karabükspor, kendi liginde bütün istatistikleri 'eriterek' Süper Lig'e şampiyon olarak çıkma başarısını gösterdi.

Bank Asya böyle bir destan görmemişti…Karabük Destanı!

Rengini Zeynep, Fatma, Ülkü'den, gücünü çelik işçisinden alan Kardemir Karabükspor, Bank Asya Lig'inde bütün istatistikleri alt üst etti.

 Arkasına işçinin gücünü alan Kardemir Karabükspor tarihi bir başarıya imza attı. Bank Asya'nın 'Süperi' Kardemir Karabükspor, kendi liginde bütün istatistikleri 'eriterek' Süper Lig'e şampiyon olarak çıkma başarısını gösterdi. Bank Asya Lig'i kuruldu kurulalı böyle bir başarı görmemişti. Süper Lig'e çıkmayı 5 hafta önceden garantileyen, kendi sahasında 17 hafta hiç yenilmeyen, en fazla gol atan buna karşı en az gol yiyen, ligin bitimine bir hafta kala kendisine en yakın rakibine 16 puan fark atan Kardemir Karabükspor, bu başarısı ile 'yüksek fırın' misali Bank Asya Lig'ini eritti attı.

Düne kadar Karabük'ü Karabük yapan Kardemir'i vardı. Bugün Kardemir, Karabük'e bir değer daha kazandırdı. Karabük artık futbolla yatıyor futbolla kalkıyor. Batı Karadeniz'in bu güzide şehrinin 12 yıllık Süper Lig özlemi bu yıl bitti. Kardemir Karabükspor'un Başkanı Ferudun Tankut aynı zamanda Kardemir'de örgütlü bulunan Çelik-İş Sendikası'nın da başkanı. Dolayısıyla Kardemir Karabükspor bir işçi takımı. Bu özelliğinden dolayı da Kardemir Karabükspor Türkiye Futbol Federasyonu kulüpleri içerisinde ilk ve tek olma özelliğine sahip.

Metin Türker'in emanetine sahip çıkıyoruz
Bu başarının altında bir vefa örneği de yatıyor. Karabükspor'da da yıllarca top oynayan, sendikal yaşama derin izler bırakan Çelik-İş Sendikası'nın eski Genel Başkanı rahmetli Metin Türker'in emanetine sahip çıkma olayı var. Metin Türker'in vefatından önce Karabüklülerden üç talebinin bulunduğunu belirten Ferudun Tankut, o günü anlatırken gözyaşlarına da hâkim olamadı. Tankut, "Metin Türker ile 18 yılımız beraber geçti. Abimdi. Bizden Kardemir'e, Çelik-İş Sendikası'na ve Karabükspor'a sahip çıkmamızı istemişti. Bunu yaparsanız beni mutlu edersiniz demişti. Onun emanet ettiği koltuklarda oturuyorum bir de emanetlerine sahip çıkmaya devam ediyorum" dedi.

Bu başarının arkasındaki 12. adamı yani 'Mavi Ateş' taraftar grubunu da unutmamak gerekiyor. Bu konuda da kendilerini rakiplerinden ayıran önemli bir özellik bulunduğunu ifade eden Ferudun Tankut, "Mavi Ateş taraftar grubumuz takımızı hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Şehrimizde fair play adına çok güzel işler yapıyor. Küfrün olmadığı, rakip takımla, rakip seyirci ile uğraşmadan kendi kulübüne, futbolcusuna destek veren bir taraftar kitlemiz var. Mavi Ateş taraftar kitlemizin bu başarıdaki emeği ve katkısı çok büyük" değerlendirmesinde bulundu.

Rengini fabrikadaki yüksek fırınlardan alıyor
Kardemir'de 4 tane yüksek fırın bulunuyor. İlk üçünün ismi Fatma, Zeynep ve Ülkü... Doğurganlık özelliklerinden dolayı yüksek fırınlara kadın ismi verilmiş. Karabükspor'un mavi-kırmızı renklerini yüksek fırınların çıkartmış olduğu ateşten alıyor. 'Mavi ateş' taraftar grubunun adı da yine bu ateşten geliyor. Şarkısı ise puslu kentin çocukları...   Süper Lig'e çıkacaklarına sezon başında inandıklarını belirten Kardemir Karabükspor'un Başkanı Ferudun Tankut, şunları kaydetti: "Çünkü doğru şeyler yapmıştık; Doğru transferler yaptık, kulübün kurumsallaşmasını son noktaya getirdik, tesisleşmede ciddi adımlar attık. Ve sezon başında Süper Lig'e çıkış sezonu olarak kendimize hedef koymuştuk, 'ilk 6'nın içinde 1 ve 2'de dâhil olmak üzere' diye bunu da deklare etmiştik. Ama futbol otoriteleri bizi ilk 6'nın içerisine bile sokmuyorlardı. Mesela Rizespor ile Konyaspor'a kesin şampiyon gözüyle bakılıyordu. İlk ikiyi zorlayacak takımlar ise Bolu, Adana, Altay ve Karşıyaka olarak görülüyordu. Ama bugün görüyoruz ki kesin şampiyon olur diye bakılan takımlara iki kata varan puan farkı attık. Yani istatistiklerin hepsinde büyük rekorlar var. Dolayısıyla cidden incelenmesi gereken bir sezon yaşadık"

Yorganımızı ayağımıza göre uzatıyoruz Süper Lig'de de böyle olacak
Takımlarının en önemli özelliklerinden birisinin de ayağını yorganına göre uzatması olduğunu açıklayan Tankut, şöyle konuştu: "Gelirlerimize göre giderlerimizi ayarlıyoruz. Afakî rakamlar ortaya sürmüyoruz. 'İlla bu sene şampiyon olacağız, aman ne pahasına olursa olsun hangi futbolcuyu almamız gerekiyorsa onu alalım, ne kadar vermemiz gerekiyorsa verelim' gibi bir sloganı kabul etmiyoruz. Önemli olan bizim için yalnız başarı değil kurumsallaşan bir takımın geleceğine de emin adımlarla ilerlemesini kesinlikle göz ardı etmediğimiz bir olaydır. Bundan dolayı her şeyden önce denk bütçe yapıyoruz. Bu konuda da örnek bir kulübüz. Sezon başında gelirimizi ve giderimizi ortaya koyuyoruz. Sezon sonu geldiğinde o gelir ile gider dengeleşmiş bir vaziyette bir sonraki yıla sıfır borçla giriyoruz. Hiçbir kurum ve kuruluşa borcumuz yok"

Süper Lig'de kalıcı olmak istiyoruz
Süper Lig'de de afakî rakamlarla, uçuk transferlerle uğraşmayacaklarını dile getiren Tankut, burada da denk bütçe ile dengeli hareket ederek Süper Lig'de artık kalıcı olmak istediklerini söyledi. "Burayı son durak olarak görüyoruz. Bu son durakta inip burada yerleşmek istiyoruz" diyen Tankut, "Muhakkak ki her kategori, her lig bir öncekinden daha zor. Bunun bilincindeyiz. Ama şunu da söylemem gerekiyor. Her üst ligin ekonomik boyutu bir alttakine göre daha avantajlı konumda. Bank Asya'nın ekonomik gelirine baktığımızda yayıncı kuruluşun ve iddianın geliri 2,2 milyon lira. Bugün Süper Lig'deki yayıncı kuruluşların ve iddianın geliri 25 milyon lira. Dolayısıyla ekonomik anlamda bakarsanız daha güçlü bir şekilde bulunmuş olacağız. Bu kadar deneyimden sonra Süper Lig'de kalıcı olmak istiyoruz" dedi.

Sponsoru Kardemir, finansörü çelik işçisi
Karabükspor'un tek bir sponsoru var o da Kardemir. Fabrika, Karabükspor'a 3.5 milyon lira sponsorluk parası veriyor. Bir diğer maddi destekçisi ise fabrikada 1800 derece ateşin karşısında çalışan Çelik-İş işçisi. 3 bin 700 işçi 20'şer lira aidat veriyor. Bunların yanında demir tüccarlarının Kardemir'den aldıkları demirin binde üçü Karabükspor'a destek olarak aktarılıyor.  Yani işçi, patron, sendika, demir tüccarı omuz omuza vererek Kardemir Karabükspor'u destanlar yazarak Süper Lig'e taşıdılar. Karabük destanının görünen yüzü kulübün 9 yıldır başkanlığını yapan, deyim yerinde ise takımla yatan takımla kalkan Ferudun Tankut görünse de O, bu başarının arkasında 'Karabük kaynaşmasını' gösteriyor. Tankut, "Muhtarından polisine, askerinden ticaret odasına, esnaf ve sanayi odasından valisine, belediye başkanından sivil toplum örgütlerine kadar bir uyum ve uzlaşı içerisinde olduk. Her kesimi bu başarıya ortak etmek için gayret sarf ettik. Çünkü zamanımızı ve zeminimizi barışçıl bir ortam içerisinde başarıya endekslemiştik. O başarıyı da el birliği ile yakaladık" diye konuştu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/karabuk-destani-162046.htm



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,908 µs