En Sıcak Konular

AKP DÖNEMİNDE KAPATILAN CAMİLER

6 Mayıs 2010 10:00 tsi
AKP DÖNEMİNDE KAPATILAN CAMİLER Bırakın İnönü dönemi ile uğraşmayı.70 sene öncesini konuşmak size bir şey kazandırmaz, bugüne gelin bugüne!

AKP döneminde kapatılan camiler

Başbakan Erdoğan, bir anda tarihin pek de gizli olmayan sayfalarını araladı ve İsmet İnönü döneminde kışla olarak kullanılan ya da depoya çevrilen camileri anlatan konuşmalar yapmaya başladı. Milli görüş çizgisinden gelen kişilerin çoğunda vardır bu İnönü dönemi hastalığı. Açın Vakit’i, Yeni Şafak’ı neredeyse haftada bir ,“İnönü camileri depo yaptı, ahır yaptı, yay gidinin dinsizi!” diye yazılar çıkar. Yine bu kesimin yazarlarının kitaplarında hep bu depo yapılan camiler anlatılır durulur.
70 sene evvelinin Türkiye’sinde CHP’nin yaptığı “cami icraatlar” bu milli görüş kökenli zevatı pek rahatsız eder, kendi yandaşlarının yani AKP’nin döneminde camilere, Kur’an Kurslarına karşı yapılanlar onları pek ilgilendirmez.
Madem öyle adil olun.
Dün yapılan cami saldırılarına değiniyorsanız bugünkülere de değinin.
2004 yılında AKP’li Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, kente büyük meydanlar kazandırma projesi bağlamında Çaybaşı ve İbadullah camilerini yıkma kararı almıştı.
Yine aynı yıl AKP’li Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ise 1924 mübadelesinde terk edilen ve daha sonra camiye çevrilen eski kiliseyi restore edip inanç turizminin hizmetine açmayı planladığını açıklıyordu. Hisar Mahallesi’ndeki vatandaşlar için yeni bir cami yapıp, eski kiliseden camiye çevrilen mekânı yeniden kilise yapmayı düşündüğünü belirten Devecioğlu, “Bu bölgenin eski adı Collesae’dır. Yani Hıristiyanlığın önemli merkezlerinden birisi burada kurulmuş. Hisar Camisi de eski bir kiliseymiş. Mübadeleden sonra camiye çevrilmiş” diyordu.
AKP’li belediye başkanı Hisar Camisini kiliseye çevirmenin “tarihsel gerekçelerini de!” göğsünü gere gere açıklıyordu.
15 Temmuz 2007’de İstanbul Piyalepaşa’daki Kuran Kursunun yıkım emrini yine AKP’li belediye veriyordu. AKP’nin dozerleri Kuran Kursunu birkaç saat içinde yerle bir ediyordu. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerinin yıkamadığı Kuran Kursunu AKP’nin darbeleri yıkıp geçiyordu.
AKP’nin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise Silivri Ortaköy’de uzun yıllar cami olarak kullanılan metruk haldeki mabedin restore edilmesine karşı çıkarak “burası eskiden Aziz Dimitrios Kilisesi idi, cami olarak değil kilise olarak restore edilmeli, zaten yeterince cami var” diye tepki gösteriyordu.
AKP döneminde kapanan, yıkılan, kiliseye çevrilen camiler hatırı sayılır bir sayıya ulaşmıştır.
Ama 70 sene evvel CHP zamanında depo yapılmış camilerin izini sürenler, birkaç yıldan beri “dindar geçinen bir siyasi kadronun dehşet verici cami tahribatı politikalarını” ağızlarına bile almamaktadırlar.
Bu ne biçim bir Müslümanlıktır?
İnönü, yaptıklarının hesabını Ruzi Mahşerde verecek, şüphe yok. İyi de camiyi kiliseye çevirenler, Kuran Kursu yıkanlar hesap vermeyecek mi?
İsmet İnönü’nün hayatında Yunan’a karşı verdiği savaşların büyük yeri vardır. İnönü Kurtuluş Savaşı yıllarında Yunan’a karşı cepheden cepheye koşarak ölümüne bir mücadele vermiştir. O malum çevrelerden, İnönü’nün savaş stratejisini eleştirenler olabilir. Ama aynı çevreler AKP’li Afyon Belediye Başkanı Burhaneddin Çoban’ın “Türklerle savaşırken ölen Yunanlıların da şehit olduğunu, onlar için anıt yaptıracağını” şeklindeki sözlerine karşı tek kelime bir söylemediler, tek satır yazı yazmadılar.
Bırakın İnönü dönemi ile uğraşmayı.
70 sene öncesini konuşmak size bir şey kazandırmaz, bugüne gelin bugüne!

 

Muharrem Bayraktar-Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001992&tarih=2010-05-06



Bu haber 1,914 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,445 µs