En Sıcak Konular

UNAKITAN: ZAM YAPMAZSAK TÜKETİCİ FAİZ YOLUYLA 2 MİSLİNİ ÖDEYECEK

6 Ocak 2008 15:53 tsi
UNAKITAN: ZAM YAPMAZSAK TÜKETİCİ FAİZ YOLUYLA 2 MİSLİNİ ÖDEYECEK Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Elektrik ve doğal gaza zam kararı almasak tüketici faiz yoluyla 2 mislini ödeyecek'' dedi.

ESKİŞEHİR - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Elektrik ve doğal gaza zam kararı almasak tüketici faiz yoluyla 2 mislini ödeyecek'' dedi.
     Bakan Unakıtan, Eskişehir Muhacir Dernekleri Federasyonu tarafından Anemon Otel'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmanın ardından, muhtarlar, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin sorularını yanıtladı.
     Bakan Unakıtan, bir soru üzerine, sanat okulu mezunlarına bir ''kıyak'' çekeceklerini belirterek, sanat okulu mezunlarından vergi almayacaklarını bildirdi.
     Kanunun bu yıl Meclis gündemine geleceğini ifade eden Bakan Unakıtan, ''Bu konuyu teşvik etmemiz lazım. Sanayi bugün kaliteli eleman bulamıyor. Bir taraftan işsiz var deniliyor, diğer taraftan sanayici eleman bulamıyor'' dedi.
     Bakan Unakıtan, elektrik ve doğal gaz zamları ile ilgili bir soru üzerine de petrolün fiyatının 100 dolara çıktığını hatırlatarak, petrolün hiç kimsenin tahmin edemeyeceği fiyata yükseldiğini belirtti ve şöyle devam etti:
     ''Petrolün 11 dolar olduğu zamanları bilirim. 100 dolara aldığım bir şeyi eski fiyattan nasıl satarım. Açığı kapatmak için mecburen tüketiciden vergi alacağız. Onu, bunu sübvanse edeyim. Bütçeye açıklar verdireyim. Bu politikalar eskide kaldı. Ya borç alacaksın ya ek vergi alacaksın. Ya da zam yapacaksın. Artırmadık artırmadık ama bunun belli bir noktası var. Bundan sonrasını ekonomi kaldırmaz. Eski günlere dönme durumumuz olur. Ekonominin gerektirdiği bazı kararları almak zorundayız. Zam yapmayıp borç alırsak tüketici faiz ödemek zorunda kalır. Geçen yıl 48 milyar YTL faiz ödedik. Yazık günah. Elektrik ve doğal gaza zam kararı almasak tüketici faiz yoluyla 2 mislini ödeyecek. Bu zammı yapmazsak tüketici altından kalkılmaz yükleri ödemeye mecbur kalacak.''
     Bakan Unakıtan, Maastricht kriterlerinde bütçe açığına, devletin borcuna, faiz ve enflasyon oranına baktıklarını belirterek, şöyle konuştu:
     ''Şimdi biz AB'ye girmeden bütçe açıklarını indirdik. Artık eski bütçe açıkları ile karşılaşmayacağız. Yakında 2007'nin bütçe açıklarını açıklayacağım. Hedef ne demişiz şu kadar. Ondan daha az olmuş. Türkiye'nin borç yapısı Fransa, Belçika, İtalya ve Yunanistan'dan daha iyi durumda. Enflasyonu tutturana kadar devam edeceğiz. Ne gerekirse yapacağız. Faizler inecek.''


Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,724 µs