En Sıcak Konular

MECLİS'TE BİR KAÇ İYİ ADAM

5 Mayıs 2010 10:54 tsi
MECLİS'TE BİR KAÇ İYİ ADAM Oylamada hayır oyu verenler izan ve vicdan sahipleridir. Vicdanlarının sesini dinlemişlerdir, komplo aramaya gerek yok...

Meclis’te bir kaç iyi adam

Aylardır İmralı, PKK sözcüleri söylüyor, biz de zaman zaman uyarıyorduk. Osman Öcalan, Karayılan, KCK, PKK, BDP yetkilileri, nevruz sonrası eylemlerin başlayacağını defalarca ifade etmediler mi? Şimdi AKP’ye yakın medya, terör olaylarının arkasında, darbeci, Ergenekoncu, muhalif veya yabancı güçler olduğu iması ile yayın yapıyor. Nerede ise olaylar AKP’yi yıpratmak için derin devletçe yapılıyor diyecekler. Bazı soru işaretleri olabilir, yıllardır bu olaylar kullanılarak bu ülke karıştırıldı ama bu PKK gerçeğini, açılım uygulamasının yanlışlığını değiştirmez ki! Açılımın ucunu açık bırakarak, bölücüler nezdinde açılımı federe devlete kadar uzanan bir hayal yaparak, sonra vazgeçerek, şimdi PKK eylemleri artınca da, “Bunun altında bir Çapanoğlu var” diyerek bu işler yürütülmez. Var ise de bunu hazırlayan hiç şüpheniz olmasın Hükümetin yanlış politikalarıdır. Boşuna sorumluluğu, suçu başkalarına atmaya çalışmasınlar. Hükümet, Kürt ve PKK konularında çuvallamış ve 2002’de terörsüz aldığı Türkiye’yi, sinir küpü yapmıştır.
Bir tek sen akıllısın!
DİĞER taraftan benzeri mantığı, yani derin devlet gerekçesini yine devreye sokup AKP’nin 330’un altında kalmasını kimse farklı göstermeye çalışmasın. AKP, ülkeyi yönetemediği, tek parti-tek adam iktidarına doğru gittiği ve PKK konusundaki yanlış tutumu nedeniyle kaybetmiştir. Bunu gören aklı başında birkaç AKP milletvekili bu dersi vermiştir. Derin devlet komploları konusunda iddialı olanlara sorarım; AKP iktidara gelirken, Tayyip Bey olağanüstü şartlarda Başbakan yapılırken nerede idiniz? Asıl toplum ve siyaset mühendisliği o zaman yapılmadı mı? Şimdilerde de görünmez eller vardır muhakkak ama asıl olan devleti yönettiği varsayılanların buna karşı tedbir almasıdır. Tartışmamız, konuşmamız gereken budur. Şimdi birileri yazacaklar ve yazıyorlar, “Halkın iktidarı, inananların iktidarı engellenmeye çalışıldı, çalışılıyor” diye. Engelleyen kim? Seni kim iktidar yaptıysa o indiremez mi? Kulüplerin futbolcu ve yöneticileri dahi her maçta yenilgiye hakem gerekçesini göstermiyorlar... Ayrıca sen halktan ve haktan ne kadar koptun farkında değilsin!
Bir taraftan Meclis, milletin iradesini temsil ediyor, engellenmemeli diyeceksin, diğer taraftan işine gelmeyince Meclis iradesi tu kaka olacak. Herkes enayi, aptal, bir sen akıllısın!
Devlet adamlarına ihtiyaç var
OYLAMADA hayır oyu verenler izan ve vicdan sahipleridir. Vicdanlarının sesini dinlemişlerdir, komplo aramaya gerek yok... Bence saklanmalarına da gerek yok. Gururla çıksınlar ortaya. Erzurum’da vaktiyle işporta arabasında dut satana dadaşa bir adam yanaşmış, fısıltıyla, “Dutun kilosu kaça?” diye sormuş. Satıcı dadaş, “Baba niye ele eğilip kulağıma fısildirsan. Eskeriye mavzeri satmiram dut satiram, dut” demiş. Hayırcılarda gurur duyacakları bir iş yaptılar, saklanmalarına gerek yok.
Şimdi Tayyip Bey, Başkanlık, Cumhurbaşkanlığı, tek başına 3’kez iktidar olma hayallerini tekrar gözden geçirmek zorundadır. Büyük sermaye ve medya ise ejderhanın nasıl yenilebileceğini görmüş, korkularını atmış olmalıdır. “Bunlar firesiz bu maddeleri de geçirir, referandumu da kazanırlar, AKP engellenemez” mantığı bitmiş olmalıdır. Yeni bir dönemin başladığına kuşku duymayın... Ancak, çıkarlarının zedeleneceğini görenlerin müthiş bir güçle iktidara sarılacaklarını da unutmayın.
Şimdi “Oh olsun” veya “Hainler!” diyip kimseleri suçlama veya sevinme vakti değil. Gerçekten ülke zor durumda... Ekonomik, sosyal, askeri ve siyasi alanlarda bazı gereken önlemler alınmaz ise birkaç yıl içerisinde hakikaten çok zor duruma gelir, birilerinin baskılarına boyun eğmek zorunda kalabiliriz.
Türkiye’nin devlet adamlarına tam da bugünlerde ihtiyacı var.

 Bülent Kuşoğlu-TERCÜMAN 

 

Kaynak: TERCÜMAN GAZETESİ,http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=140



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,307 µs