En Sıcak Konular

SALDIRAY BERK DURUŞMAYA GELMEDİ

4 Mayıs 2010 17:54 tsi
SALDIRAY BERK DURUŞMAYA GELMEDİ Erzincan ''Ergenekon'' davası, Erzurum Özel Yetkili 2 nci Ağır ceza mahkemesinde saat 09.45 de başladı. Duruşmaya Orgeneral Saldıray Berk katılmadı.

1 numaralı sanık duruşmaya gelmedi

Erzincan Ergenekon davası, Erzurum Özel Yetkili 2 nci Ağır ceza mahkemesinde saat 09.45 de başladı. Duruşmaya Orgeneral Saldıray Berk katılmadı.

10 TUTUKLU 14 SANIK

Erzincan’daki silahlı terör örgütüne ilişkin, aralarında 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, Erzincan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan ile MİT Erzincan Şube Müdürü Şinasi Demir’in de bulunduğu 10’u tutuklu 14 sanığın yargılanmasına başlandı.

ERZİNCAN'da irtica ile mücadele eylem planını uygulamaya koydukları iddiasıyla hakkında 'Ergenekon silahlı terör örgütüne üye' olmaktan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Üçüncü Ordu Komutanı Saldıray Berk, ilk duruşmaya katılmadı. Orgeneral Berk, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının ifadesine almak için yaptığı iki çağrıya da mazaret göstermişti.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 'Ergenekon silahlı terör örgütü lideri' olarak gösterilen Orgeneral Saldıray Berk'in duruşmaya katılıp katılmayacağı duruşma saatine kadar belli olmadı. Aralarında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de bulunduğu Erzurum H Tipi Cezaevinden çıkan tutuklu nakil aracının Adliye Sarayı garajına saat 08.40'da girdi. Saat 08.50'da ikinci araç yine Adliye Sarajının garaj kapısına yanaştı. Cezaevi aracının kapıya paralel yanaşması yüzünden basın mensupları görüntü alamadı. Çeşitli kentlerden Başsavcı Cihaner'e destek vermek için 20 kadar yakını Adliye önüne geldi. Özel Yetkili Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesine saat 09.30'da şüpheliler, avukatlar, yakınları alındı.

Adliye Sarayı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınması dikkat çekti. İlk duruşmada CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Sincan Birinci Ağır ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hazır bulundu. Duruşmaya şüphelilerin iki yakını alındı.

Orgeneral Saldıray Berk'le birlikte üçü tutuksuz, 12'si tutuklu 15 şüphelinin yargıladığı davada Orgeneral Berk'le birlikte 14 kişi hakkında 7,5 ila 15 yıl, Başsavcı Cihaner hakkında ise 5 ila 28 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/1-numarali-sanik-durusmaya-gelmedi/turkiye/sondakika/04.05.2010/1233388/default.htm

 



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,607 µs