En Sıcak Konular

AKP KARIŞTI

4 Mayıs 2010 14:20 tsi
AKP KARIŞTI Faruk Koca’nın 8. maddeye ret oyu veren milletvekillerini listelemesi AKP’yi karıştırdı…Erdoğan,gelinen noktayı değerlendirmek üzere parti grubunu topladı.

AKP'li vekillerden sert açıklamalar 

Kürşad Tüzmen: Başbakan yalakalığına soyunanlar hesabını verir. Köksal Toptan: Listeyi yazana değil yazdırana bakmak lazım

Siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran maddenin 327 oy alarak reddedilmesinin ardından AKP'de hangi milletvekillerinin red oyu kullandığı merak ediliyordu.

'HESABINI SORARIZ'

Ak Partili Faruk Koca’nın 8. maddeye ret oyu veren milletvekillerini bir listeye yazması AK Parti’yi karıştırdı…

Listenin yer aldığı fotoğraf için Tüzmen, ‘O gerçek bir fotoğraf ise ve o liste yemeğe yada parti davetine çağırılacaklar listesi değilse biz bunun hesabını sorarız. Başbakan yalakalığına soyunuluyorsa, liste yapılıyorsa bunun hesabını sorarız’ dedi.

Ak Parti grup toplantı salonuna gelişinde gazetecilerin sorusu üzerine konuşan Tüzmen, ‘Hiç kimse yalakalık yapmaya çalışarak başkalarını karalamasın’ diyerek söz konusu listeyi hazırlayan ve aynı zamanda Başbakan’ın ev sahipliği ile tanınan Ak Parti Milletvekili Faruk Koca’ya sert tepki gösterdi. Tüzmen, Koca ile henüz görüşmediğini ancak grup toplantısında bu listenin hesabını soracağını söyledi.

 'BAŞBAKAN UÇURUMDAN ATLARSA, BİZ DE ATLARIZ'

Tüzmen, “Ben içerde konuşurum tartışırım. Ama bunu siz duymazsınız. İçeride ne karar verilirse ona uyarız. Başbakan uçurumdan atlıyorsa, bize yakışan onun arkasından atlamaktır. Karar doğrudur yanlıştır önemli değil, Türk töresi böyle gerektirir” dedi.

Listede ismi bulunan bir diğer isim eski bakanlardan Hilmi Güler ise soruları yanıtlamazken ‘Gruptan sonra görüşelim’ yorumunu yaptı.

Yine listedeki isimlerden Sadık Yakut ise, “Bir şey demeyeceğim. Değerlendirmeye bile değer görmüyorum’ diye konuştu.

'LİSTEYİ YAZANA DEĞİL YAZDIRANA BAKMAK LAZIM'

Parti içinde eleştirileriyle bilinen ve aynı listede adı bulunan Vahit Erdem, tahminlerin yanlış olduğu kanaatinde olduğunu belirtti. Erdem, “Açık açık konuştuğum için menfi bir sonuç olunca bize bakıyorlar. Basın eleştiriye açık olmadığı için her eleştirimi muhalif sayıyor’ dedi.

Meclis eski Başkanı Köksal Toptan da aynı listeye tepki göstererek ‘Ayıp şeyler bunlar. Kim kimin ne oy verdiğini nereden biliyor da liste hazırlıyor. Listeyi yazana değil yazdırana bakmak lazım’ diyerek tepkisini dile getirdi.

Ak Parti grup toplantısına Anayasa değişiklik teklifine ret oyu verdiği iddia edilen 5 isim katılırken, listede isimleri bulunmasına karşın Murat Başesgioğlu ve Reha Çamuroğlu ve listeyi hazırlayan AK Partili Faruk Koca toplantıya gelmedi.

8. maddeye ‘kırmızı’ kart 
 
Vatan Muhabiri Barış Oral, Genel Kurul salonunda 'hayırcıları' bulmaya çalışan AKP'li Koca'yı görüntüledi. Listenin başında Köksal Toptan'ın ismi geçiyordu...(GAZETE VATAN) [1]

O Vekil konuştu

AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca, bazı gazetelerde ve internet haber sitelerinde şahsıyla ilgili yer alan ifadelerin "tamamen asılsız olduğunu" belirterek, "Şahsımdan hareketle bu davanın öncüsü olan isimlere karşı girişilen maksatlı saldırı nedeniyle her birinden ayrı ayrı özür diliyorum" dedi.

Koca, yaptığı açıklamada, bugün bazı gazetelerde ve internet sitelerinde "şahsıyla ilgili tamamen asılsız ve mesnetsiz bazı iddiaların yer aldığını" belirtti. Koca, açıklamasında, "Ne benim ne de grubumuzdan herhangi bir arkadaşımın söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi Anayasa değişikliği görüşmeleri sürecinde milletvekillerinin hür iradelerine müdahale etmesi, milletvekillerini takip etmesi, milletvekilleri ile ilgili tahminlerde bulunarak liste hazırlaması kesinlikle söz konusudur" ifadesini kullandı.

Faruk Koca, açıklamasında şunları kaydetti: "Uzaktan çekilmiş bir fotoğraf esas alınarak, tamamen tahminler ve varsayımlara dayalı şekilde son derece çirkin değerlendirmelerde bulunmak basın ahlakıyla bağdaşmaz. Söz konusu gazetelerde ve internet haber sitelerinde yer alan şahsımla ilgili ifadeler tamamen asılsızdır.

Benim, AK Parti Grubu içinde, AK Parti camiası içindeki hiçbir arkadaşımla ilgili böyle bir tasarrufta bulunmam asla söz konusu olamaz. İsmi geçen arkadaşlarımla ilgili böyle bir tereddütün şahsımda oluşması da mümkün değildir. Bu arkadaşlarımın en az benim kadar partimize ve bu hareketimize sevdalı oldukları herkesçe bilinmektedir.

Adım kullanılmak suretiyle isimleri etrafında tereddüt ve güvensizlik oluşturulmak istenen milletvekili arkadaşlarımın her biri en az Faruk Koca kadar AK Parti’lidir, bu hareketin gönüllüsüdür, kurucusudur, millet sevdalısıdır.

Şahsımdan hareketle bu davanın öncüsü olan isimlere karşı girişilen maksatlı saldırı nedeniyle her birinden ayrı ayrı özür diliyorum. Söz konusu iddia ve ithamlar, Anayasa değişikliği görüşmeleri sürecinde AK Parti içinde nifak oluşturmaya gayret eden odakların suçüstü yakalanmasıdır. Kaldı ki, bizzat Genel Başkanımız, AK Parti’nin ve milletvekillerimizin faaliyetlerinin, bütün Türkiye için özlemini çektiğimiz demokrasi ve özgürlük anlayışına dayalı olarak yürüdüğünü çeşitli defalarca açıklamıştır.

Milletvekillerine güvenmedikleri için oy verme kabinine dahi sokmayan partilerin durumu görmezden gelinirken, AK Parti’nin demokrat ve özgürlükçü çalışma yöntemini karalamaya çalışanları esefle kınıyorum.

Bu asılsız iddialar, AK Parti olarak, Anayasa değişikliği görüşmeleri sürecinde gösterdiğimiz tarihi dayanışma ve kardeşliğimize asla zarar veremeyecektir."(MİLLİYET) [2]

"Fireci" yumruklaşmanın eşiğine getirdi

AK Parti’de Faruk Koca tarafından hazırlandığı öne sürülen “fireci vekiller listesi”nde adı yer alan Kürşad Tüzmen, Meclis’te karşılaştığı Koca’nın üzerine yürüdü. Milletvekilleri araya girerek gerginliğin büyümesini önledi.

Anayasa görüşmelerinin 2. turunda parti kapatmayı zorlaştıran 8. maddenin reddedilmesi AK Parti’de şok etkisi yaratmıştı.

AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca’nın görüşmeler sırasında bazı isimleri bir kağıda yazması “fireci listesi hazırlıyor” yorumlarına neden oldu.

Listede adları geçen Köksal Toptan ve Kürşad Tüzmen, Faruk Koca’ya sert tepki gösterdi.

Kürşad Tüzmen, Meclis’te gördüğü Koca’nın üzerine yürüdü. Milletvekillerinin araya girmesiyla gerginlik büyümeden önlendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tüzmen'le bir süre konuşarak sakinleştirdi.(MİLLİYET) [3]

CHP'ye tehdit: Fazla kurcalama, yoksa... 

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

Paketin 2. tur oylamaları öncesinde geçen Pazar günü parti grubunu toplayan Başbakan Erdoğan, sürpriz bir karar aldı ve bugün grubu yeniden toplamaya karar verdi.

Anayasa teklifinin ’parti kapatma davalarının açılabilmesini TBMM’nin izin vermesi’ şartına bağlayan 8. madde, 330 barajını aşamadığı, için paketten düştü. İlk turda 5 vekiliyle 8. maddeye destek veren BDP, ikinci tura katılmadı. Ak Parti asgari 8 fire verdi. Bu gelişmeler üzerine Başbakan Erdoğan, sürpriz bir gelişme üzerine parti grubunu topladı. Erdoğan, saat 11.30'da başlayan grup toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin AK Partiyi prangaları kırsın diye iktidara getirdiğini belirterek, "Eğer hayal kırıklığı yaratırsak bu milletin ahı yakımıza yapışacaktır" dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında, anayasa değişikliğinde gelinen noktayı değerlendirmek üzere toplandıklarını söyledi.

"Beylik sözlerin ötesinde gönülden konuşmak istediğini" belirten Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bazı konular satır başlarıyla şöyle:

"-Yıllarca ülkeye demokrasiyi çok gördüler. Milletimizde değişimi,
dönüşümü reddeden, içine kapanan, kabuğunu kıramayan bir anlayış var. Milletimiz
AK Partiyi prangaları kırsın diye iktidara getirdi. Bu şuurla hareket ediyoruz.

Eğer hayal kırıklığı yaratırsak bu milletin ahı yakımıza yapışacaktır.

-Bizi yolsuzlukla suçlayanlar yaptığınız bir şeyi söyleyin, bir eser
söyleyin. Bu iktidar her yere eserini koymuştur. Bugün çıkıp konuşanlar; 24 saat
yayın yapan TRT Şeş var. Nankörlük yapma. Nazım Hikmet'e vatandaşlık yolu açan
bir iktidar var. Çünkü, biz Allah'tan başka kimseden korkmayız, Allah'tan başka
kimseye muhabbetimiz yok. Ağır bedeller ödedik. Engelleri bir bir aşarak
bugünlere geldik. Milletimizin rotasından sapmadık.

-7,5 yılda her türlü iftirayla üzerimize geldiler. Partilerinin
kapatılmasından nemalananları gördü bu ülke. Herkes unutsa biz Danıştay
saldırısını, atılan manşetleri unutmayacak, aziz milletimize unutturmayacağız.

Milletim 10 yıllardır iradesine ipotek konulduğunu unutmasın.

-Bize halkımızdan başka talimat verebilecek bir güç yeryüzünde yok.

Farkımız bu... Onun için 'millete gidelim' diyoruz. Anayasa değişikliğiyle
amacımız Türkiye'yi her açıdan büyütmektir.

-Biz Türkiye'nin ayağındaki prangaları çözmek için yola çıktık."


NANKÖRLÜK YAPMAYIN

Ana dilini öğrenmek istiyorsan git kursunu aç diye bir Ak Parti var

Biz Allahtan başka kimseden korkmayız ve Allah'tan başka kimseye de muhabbetimiz yok. Hakkı olan muhabbeti kimseyle tartışamayız.

Bu ülkede yayın yapan TRT Şeş var, nankörlük yapmayın. Bu ülke 7.5 yılda tarihi reformlar yaptı

Çok engeller aştık, zor dönemler geçirdik. Hakaretlere, kötülüklere rağmen yolumuzdan şaşmadık. Ağır bedeller ödedik

TÜRKLER PASAPORTUNU ARTIK GURURLA TAŞIYOR

Dün köyüne ulaşamayan vatandaş, bugün uçağa biniyor, asfaltlı yollardan geçiyor.

Dün hapisteki yavrusuyla ana dilinde konuşamayan anne bugün bize hayır duası ediyor

Haksızlığa benimle birlikte siz sesinizi yükselttiniz, sizler haykırdınız

Türkler artık pasaportlarını gururlar gösteriyor

Sivil derneklerimizle Gazze'ye önce biz ulaştık. Biz içimize kapanmadık kapanamayız dedelerimiz gibi

CHP BU İŞİ FAZLA KURCALAMASIN

Pullardan Atatürk resimlerini kim çıkardı, devlet dairelerinden Atatürk posterlerini kim indirdi? Bunları CHP çok iyi bilir. Bu işi CHP fazla kurcalamasın, yoksa söyleyecek daha çok şeyim var. Bu noktada dosyam arşivim kabarıktır.

Dün bir gazete 'yakışıksız ve düzeysiz' diye manşet atmıştı. Çok ilginçtir, aynı gazete 1939’da Hitler’in doğum gününü manşetten veriyordu.

Türkistan Mücadelesi eserinden aynen aktarıyorum. 1945 Haziran ayında hükümetin aldığı bir kararla, savaş boyunca Türkiye’ye sığınmış 195 mülteci Türk, Sovyetler’e geri teslim edildi. Tekirdağ milletvekili Şevket Mocan, 1951 yılında dönemin başbakanına yönelttiği soru önergesi üzerine TBMM’de ortaya çıkmış. Bakın burası ve konuşması zabıtlara aktarıldı.

Siyasi mültecileri bir mabuda kurban sunar gibi sunmaya götüren yüz kızartıcı, hicabaver, yani utandırıcı bir hadise daha yoktur diyor.

Milli şef hükümeti tarafından Sovyetlere teslim edilen Türk kökenli mültecilerin akıbetleri, almanya’dakilerden farklı olmamıştır. Elbette geçmiş dönemlerin şartları olabilir, ancak geçmişinde tartışılan çok şey olanlar, başkalarını suçlamadan önce, dönüp kendi tarihlerine bir baksınlar.

AZİZ NESİN'DEN ALINTI

Şimdi daha enteresanını anlatacağım.

Aziz Nesin 5 Şubat 1948’de şunları yazıyordu.

“Ey Türk faşisti, birinci vazifen Türk matbaalarını yıkmak, makineleri ısırmak, demirleri dişleyip duvarlara asmaktadır.

Gazeteleri çamurlara serip, üzerinde ağzın köpürünceye kadar tepinmektir. Bu temel partinin hazinesidir, meydanlarda kitaplarını yaktığın namuslu insanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş şekilde işkenceye tabii tutulabilir. Matbaaları yakılmış, gazeteleri yakılmış, çoluk çocuğu dağıtılmış, haneleri işgal kendileri perişan edilmiş olabilir.

Ey faşist yumurcakları işte bu ahval ve şerait içinde dahi yapılanları kafi görmeden namuslu vatanperverleri dağıtmak için muhtaç olduğun çekiç balta, halk partisinin ambarlarında mevcuttur” (GAZETE VATAN) [4]

 

Kaynak.

[1] GAZETE VATAN,http://www9.gazetevatan.com/akpli-vekillerden-sert-aciklamalar/303717/9/Siyaset

[2] MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/o-vekil-konustu/siyaset/sondakika/04.05.2010/1233556/default.htm?ref=haberici

[3] MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/-fireci-yumruklasmanin-esigine-getirdi/siyaset/sondakika/04.05.2010/1233644/default.htm

[4] GAZETE VATAN,http://www9.gazetevatan.com/chpye-tehdit-fazla-kurcalama-yoksa/303712/9/Siyaset



Bu haber 1,115 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,434 µs