En Sıcak Konular

TOPÇU: ''BÖLÜCÜLERLE İŞBİRLİĞİNE GİRİLİRSE, BU DEĞİŞİKLİĞE DESTEK VERMEYİZ!''

4 Mayıs 2010 13:53 tsi
TOPÇU: ''BÖLÜCÜLERLE İŞBİRLİĞİNE GİRİLİRSE, BU DEĞİŞİKLİĞE DESTEK VERMEYİZ!'' BBBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP Başkanlık Divanı toplantısı sonrası, Anayasa değişikliğinde gelinen nokta ve terör konusunda basın açıklaması yaptı.

“YALÇIN TOPÇU : BÖLÜCÜLERLE ‘AL GÜLÜM VER GÜLÜM’ İŞBİRLİĞİNE GİRİLİRSE, BU DEĞİŞİKLİĞE DESTEK VERMEYİZ!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP Başkanlık Divanı toplantısı sonrası, Anayasa değişikliğinde gelinen nokta ve terör konusunda basın açıklaması yaptı.

Anayasa değişikliğinin ilk turunda rahat geçen, ama 2. turunda, teklifin, parti kapatmayı zorlaştıracak 8. maddenin paketin dışında kalmasını değerlendiren Yalçın Topçu şöyle devam etti:
"8. Maddenin oylandığı Genel Kurul'daki gizli oylamaya 410 milletvekili katıldı. 327 kabul, 76 ret oyu kullanıldı; 2 milletvekili çekimser kaldı, 3 oy boş çıktı ve 2 oy da geçersiz sayıldı. İlk turdaki oylamaya katılan bazı BDP'li vekillerin bu oylamaya girmemesi de ilginç ve içinde soru işaretleri barındıran bir sürece kapı açabilir.

Bu durum yarın bir gün AKP ile BDP arasında, BDP ve bölücü terör örgütü lehine başka pazarlıklara kapı açarsa ve bunu hissedersek veya bunun böyle olduğunu görürsek ne olursa olsun bu paketin karşısında olur, bu endişelerimizi ve kirli pazarlıkları Büyük Türk Milleti ile paylaşırız. Eşkiyabaşının İmralı’dan avukatları vasıtasıyla BDP’lilere gönderdiği mektupta AKP’yi pazarlık masasına çekme emri verdiği haberini göz ardı etmemek lazım…

Anayasa değişiklik paketinin partiler arasında istişare turları ile görüş alışverişine açıldığı dönemde BBP olarak açıkça bu endişemizi ve kırmızı çizgilerimizi hükümet yetkilileri ile ve kamuoyuyla paylaştık.

TBMM’de bulunan siyasi partilerden varlık gerekçesi ve misyonu terörle anılan, milletin genelinde meşruiyeti olmayan ve özellikle terör suçlarını ortadan kaldırmaya veya hafifletmeye yönelik şartlarını hükümete kabul ettirerek destek olabilecekleri sinyalini veren sözde siyasilerin de öyle yâda böyle içinde olduğu anayasa değişikliğine BBP olarak iyi niyetle yaklaşmamız söz konusu bile olamaz. Biz sivil bir Anayasa niyetinin ve çabalarının mecraından sapıp başka hesaplara malzeme olmasına destek vermeyiz ve bunu 'sivilleşme' ve 'millet yararı' olarak nitelendirmeyiz…"

TERÖRLE MÜCADELEDE CİDDİ ZAAFİYETLER VAR !

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Son günlerde düğmeye basılmış gibi tekrar hortlayan bölücü terör ve tüm milletimizi üzüntüye boğan şehit askerlerimiz ve ardından gelinen süreci eleştirdi. Kırsalda artan ve metropollerde de yaşanması muhtemel bölücü terörün yaygınlık ve süreklilik kazanmaya başlamasının sosyal bünyede çok geniş, çok yıkıcı sonuçlara yol açabileceğine değinen Yalçın Topçu şöyle devam etti:

“26 yıllık kanlı terör eylemlerindeki her türlü kışkırtmalara karşılık devletimizin bu soruna teşhis koyup gerekli etkin psişik, sosyal, ekonomik, istihbârî ve inzibatî tedbirleri yeterince almış olduğu kesinlikle söylenemez.

Bu cani örgüt 26 yıldır Türkiye’yi ekonomik siyasi ve sosyal güvenlik açısından büyük zafiyetlere uğratmıştır. Bu meseleyi Türkiye çözmek mecburiyetindedir. Yıllardır kullanılan metotlarla ve yaklaşımlarla terörün bitirilmesinin mümkün olmadığını söylüyorum. Çete faaliyetlerine ve gizli örgütsel terör eylemlerine karşı, düzenli ordularla açık mücadele stratejileriyle netice almak mümkün değildir."

TERÖRLE “ ACEMİCE”  MÜCADELEDE ISRAR,     CANIMIZIN DAHA ÇOK YANMASINA NEDEN OLUYOR

"Terör örgütü, vur-kaç taktikleri ile korku, panik ve dehşet yaratarak sansasyonel eylemlerle zarar vermekte ve sesini duyurmaktadır. Bu itibarla; uzun süre uykuda kalan, fırsat bulunca terör eylemi yapan, hücreler halinde şehir ve kırsalda faaliyet gösteren, gündüz tarlada çiftçi ve fabrikada işçi olup gece mayın döşeyen bir oluşuma karşı mücadele; istihbarat, takip, tespit ve elebaşlarını imha görevi yapacak, inisiyatif alabilecek ve koyabilecek iyi yetiştirilmiş personelle yapılmalıdır. Bunun adına “Mobil Birlikler” diyorum. Çok iyi yetiştirilmiş asker ve emniyet personelinden müteşekkil olacak tamamen yasal ve hukuk güvencesinde olacak birimler ihdas edilmeli.  Bunlar, terör örgütünün taktik, metot strateji ve eylem niteliklerini bilen, buna göre vatandaştan teröristi ayıracak ve vatandaşa zarar vermeden enterne edecek yeteneklere sahip olacaktır. Sadece militan unsurlarla değil, onlara lojistik destek ve para veren yurt içi ve dışı tüm unsurlarla karşı, öncesi sonrası veya okyanus ötesi diye ayırmadan etkin ve kararlı mücadele edilmeli.

Bugüne kadar teröristlerin 5 kez baskınına uğrayan Hakkari'nin Şemdinli kırsalındaki Aktütün Sınır Karakolu'na sadece 1 aylık acemi eğitiminden geçirilen 12 kısa dönem askerin gönderildiğini hepimiz hatırlıyoruz… En son şehit haberlerine bir bakın, 5,5 aylık askerimizin Şehadet haberini de aldık… Terörle “acemice” mücadele olmaz. "

Keş dağlarında Muhsin YAZICIOĞLU’na ulaşamayan devlet, Tunceli'nin Nazimiye ilçesindeki kendi elleriyle yaptıkları Sarıyayla karakoluna da mı ulaşamadı?! sorusunu soran ve her türlü ihmalin masaya yatırılması gerektiğini vurgulayan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu "Ocaklara hala ateş düşmeye, acı haberler anaların babaların yüreklerini yakmaya devam ediyor. Kamuoyu ise şimdi, profesyonel askerlik ile ilgili sözlerin ne zaman yerine getirileceğini merak ediyor…" dedi.

 

Kaynak. BBP.ORG.TR,http://www.bbp.org.tr/haber_detail.php?haberid=411



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,742 µs