En Sıcak Konular

İSTEDİĞİN KADAR GÜNDEM SAPTIR VATANDAŞ MUTSUZ!

4 Mayıs 2010 10:31 tsi
İSTEDİĞİN KADAR GÜNDEM SAPTIR VATANDAŞ MUTSUZ! Sonuçta gündemle ne kadar oyalanırsa oyalansın vatandaş mutsuz, endişeli ve sıkıntılı, ne zamana kadar oyalanabilir?

İstediğin kadar gündem saptır vatandaş mutsuz!

PAZAR günkü Hürriyet ilavesinde Faruk Bildirici’nin Başbakan’ın Danışmanı Yalçın Akdoğan’la bir röportajı vardı. Bir yerinde, Yalçın Akdoğan şöyle diyordu; “Bazen Başbakan çıkıyor bir eleştiri getiriyor veya bir polemik başlatıyor. Kamuoyu sadece bir kişiye eleştiri gibi algılayabiliyor. Aslında o gündemi değiştirmek için yapılmış olabiliyor veya sadece söylediği sözlerin asıl muhatabı örtülü mesajı anlayabiliyor. Büyük tartışmaların olabileceği bir gündemde Başbakan ilgisiz bir tartışma başlatıp o büyük tartışmayı gölgeleyebiliyor.”
Yıllardır ben ve benim gibi birçok kişi de bunu iddia ettik. “Başbakan birçok söyleminde samimi değil, söylenen veya yapılanlar gündem saptırmak, yeni gündem oluşturma amaçlı suni konulardır” dedik ama dinletemedik. Başbakan’ın bu tarzı yerli-yersiz kullanmasını belli bir yere kadar anlarım ama bazı basın mensuplarının özellikle köşe yazarlarının, bazı akademisyenlerin, bazı siyasilerin buna kanmasını asla anlayamadım. Bir siyasetçi ne derse, hatta saçmalasa dahi bu şekilde ölesiye savunulur mu? Vallahi savundular. “Yahu benim kimliğim, kişiliğim, özgür iradem var, Başbakan’ın bu görüşlerine katılmıyorum” demediler. İnsan isteyerek bu kadar yalaka olamaz, herhalde bazıları doğuştan bu yeteneğe sahipler...

Remzi Gür örneği
PEKİ, Başbakan şimdiye kadar hangi konularda gündem değiştirmek istedi ve hangi konuları gündeme getirdi?
Açılımlar, gündem saptırmak amaçlı mıydı, yoksa Kürt açılımı dışındakiler mi sadece bu amaçla ortaya atıldı?
Mal varlığı ile açıklamasında banka hesabında milyon dolarlar olan Başbakan’ın, Remzi Gür’den kızına ‘25’ göndermesini istemesi internete düşünce gündem nasıl saptırıldı?
Ekonominin gündemden düşmesi bu yöntemle mi başarılıyor?
Askerlere yönelik suçlama ve olaylardan hangileri gündem saptırmak için abartıldı? Örneğin, Arınç’a suikast iddiası da gündem saptırma amaçlı mıydı?
Dersim gibi bir olayda devleti yıpratma pahasına da olsa böyle bir şey yapıldı mı?
Başbakan, gündem saptırma veya yeni gündem oluşturma konusunda sınır tanıyor mu, yoksa işin dozunu kaçırıp, devleti ve toplumu istismar mı ediyor?

Başbakan farkında mı?
NEW York’ta bir gökdelenin çatı katındaki barda iki kişi oturuyorlarmış. Biri çok inandırıcı bir tonda, “Tam 46’ıncı katın hizasında çok sert bir yan rüzgar var, aşağıya atladın mı seni camdan içeriye sokuyor” Öbürü inanmamış iddiaya girmişler adam açmış camı aşağı atlamış tam 46’ncı katta “hop” diye camdan içeri girmiş. 3-5 dakika sonra asansörle yukarı geldiğinde ,”Gördün mü?” demiş, “Çok zevkli şimdi sen de dene” Adam da biraz çakırkeyf “peki” demiş atlamış aşağıya 46’ncı katı geçmiş 20’inci katı geçmiş, derken güm diye asfalta çakılmış. Bunları başından beri sessizce izleyen Barmen dönmüş öbür adama, “Yahu, Süpermen sende iki kadeh içtin mi şakanın dozunu kaçırıyorsun”
Yalçın Akdoğan, yukarıdaki sorulara cevap olabilecek açıklamalar yapmamış ama bana kalırsa Başbakan, zaman zaman sarhoş Süpermen fıkrasında olduğu gibi işin tadını kaçırıyor. Sonuçta gündemle ne kadar oyalanırsa oyalansın vatandaş mutsuz, endişeli ve sıkıntılı, ne zamana kadar oyalanabilir?
Ayrıca bir konu daha var. Türkiye’de gündem belirleyen sadece Başbakan değil, başka güç unsurları da gündem oluşturuyor. Başbakan bunları fark ediyor mu?

Bülent Kuşoğlu-Tercüman

Kaynak: TERCÜMAN GAZETESİ,http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=140

 



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,734 µs