En Sıcak Konular

OYAK GÜVENLİK'TEN AÇIKLAMA: ''RAPOR TÜBİTAK'IN DEĞİL''

3 Mayıs 2010 16:53 tsi
OYAK GÜVENLİK'TEN AÇIKLAMA: ''RAPOR TÜBİTAK'IN DEĞİL'' Oyak Güvenlik; "Medyada 'TÜBİTAK Raporu' olarak anılan ve bazı medya mensuplarının elinde olduğu ifade edilen bu raporun, TÜBİTAK Kurumu’ndan alınan bir rapor olmadığı anlaşılmaktadır."

Oyak Güvenlik.Danıştay hizmet binasınındaki kapalı devre kamera sistemiyle ilgili  iddialara,resmi internet sitesinden yaptığı "Basın Açıklaması"yla cevap verdi: "Medyada 'TÜBİTAK Raporu' olarak anılan ve bazı medya mensuplarının elinde olduğu ifade edilen bu raporun, TÜBİTAK Kurumu’ndan alınan bir rapor olmadığı anlaşılmaktadır."

İşte o açıklama: 

OYAK SAVUNMA VE GÜVENLİK SİSTEMLERİ ANONİM ŞİRKETİ’NDEN AÇIKLAMA

Bir süreden beri bazı yazılı ve görsel medyada, Şirketimizin adının da anıldığı bir Bilirkişi Raporu gündeme getirilerek çeşitli haberler, görüşler, yorumlar ve beyanların yer aldığı görülmekte ve konu,  tarafımızdan yakinen izlenmektedir. Şirketimizin hukuken ve usulen tarafı olmadığı bir davada alındığı anlaşılan bu Rapor ve ekleri, varsa,  yargı organlarınca Şirketimize tebliğ edilmemiştir. Ancak, medyada “TÜBİTAK Raporu” olarak anılan ve bazı medya mensuplarının elinde olduğu ifade edilen bu raporun, TÜBİTAK Kurumu’ndan alınan bir rapor olmadığı anlaşılmaktadır.

Tarafımızca gösterilen çeşitli çabalara rağmen,  maalesef, resmî imzalı bilirkişi raporuna ulaşılamamış ve ekleri de halen temin edilememiştir. Bugüne kadar bekleyip, Raporun içeriği hakkında resmen bilgi sahibi olarak değerlendirip, yorumladıktan sonra açıklama yapmayı tercih etmemize ve hâlâ resmen göremediğimiz bilirkişi raporu ve ekleri hakkında yeterli savunma ve sağlıklı yorum yapılabilmesinin olanaksızlığını bilmemize rağmen, Şirketimiz hakkında bir kısım medyada sürdürülmekte olan haksız, yersiz, hatta yer yer etik kurallara aykırı ve serbest ticarî rekabet kurallarını ihlâl eden yayınlar ve beyanlar nedeniyle, artık makul bir süre de beklenildiği değerlendirilerek Şirketimize herhangi bir tebligat yapılmasını beklemeden kamuoyuna aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1) Danıştay hizmet binası içindeki kapalı devre kamera sistemi, Şirketimizce kurulmuş ve 23.12.2005 tarihinde montajı tamamlanarak devreye alınmıştır. Sistem esas itibariyle, 1 adet video kayıt ve görüntüleme cihazı ile 8 kameradan oluşmaktadır; Sistem’de tavsiyemiz hilâfına, kesintisiz güç kaynağı yoktur. İşin bedeli, 11.000 YTL + KDV’dir.

2) Anlaşma uyarınca Şirketimizin Danıştay’a karşı yükümlülüğü, sistemi kurmak ve 2 yıllık garanti sağlamaktan ibarettir. Sisteminin işletilmesi tamamen müşteriye ait bir iş olduğundan, Danıştay’da Şirketimiz personelinden herhangi bir kimse, koruma işleri de dâhil, görev yapmamakta ve çalışmamaktadır.  Bu vesileyle bir kez daha büyük nefretle andığımız ve kınadığımız, Danıştay saldırısının vukubulduğu 17 Mayıs 2006 tarihinin öncesindeki ve sonrasındaki durum da böyledir.

3) Sistemin işleyişi sırasında zaman zaman ortaya çıkan arızalarda, işçilik/malzeme hatasından kaynaklanan iki yıllık garanti yükümlülüğümüz ve ayrıca müşteri memnuniyeti çerçevesinde Şirketimiz yetkilileri,  müşterinin talebi üzerine derhal gerekli onarımları yapmakta ve gerekirse parça da değiştirmektedir. Bu tür durumlarda bütün piyasada uygulanmakta olduğu üzere “servis formu” doldurulmakta ve bu forma, çağrı nedeni, tespit edilen arıza, yapılan işlem ve yapılması gereken hususlar yazılarak, formun altı Şirketimiz ve müşteri yetkilileri tarafından imzalanmaktadır. Bunun yanı sıra,  çağrı üzerine gidilen yerde, arızanın yerinde tamir edilememesi veya elde yedek parça bulun-maması gibi hallerde, arızalı aletler yerinden sökülmekte ve her iki tarafın imzasını taşıyan teslim/tesellüm tutanağı düzenlenerek Şirket’e götürülmektedir. Burada sözü edilen usuller, rekabetçi piyasada benzeri şekilde faaliyet gösteren tedarikçi şirketlerin uygulamakta olduğu usullerle tamamıyla paralellik göstermektedir.

4) Menfur olaydan bir önceki gün olan 16 Mayıs 2006 günü de  (daha önce 6 kez yaptıkları gibi), çıkan arıza sebebiyle Danıştay yetkilisi tarafından yapılan davet üzerine, Şirketimiz yetkilileri 7 nci defa Danıştay’a gitmişler, kayıt cihazının arızalı olduğunu ve yerinde onarılamayacağını tespit etmişler, saat 16.00’da bir tutanak düzenleyerek cihazı teslim alıp Şirket’e getirmişler; 17 Mayıs 2006 günü saat 15.05’de arızalı kayıt cihazının yerine, geçici olarak bir kayıt cihazı takarak çalışır vaziyette teslim etmişlerdir. Yani, menfur olay bir yana bırakılacak olursa, 16 ve 17 Mayıs 2006 tarihlerinde de sistemde vukubulan arıza ve arızanın giderilmesi işlemleri bakımından, bundan önceki arızalarda usulen ne gibi işlemler yapılmış idiyse, rutin olarak aynı işlem tekrarlanmıştır.  Altını çizerek vurgulayarak belirtiriz ki, Şirketimiz yetkilileri bundan önceki tarihlerdeki arızalarda da olduğu gibi, 16 Mayıs 2006 günü kendiliklerinden değil, Danıştay yetkilisinin vaki daveti üzerine Danıştay’a giderek işlem yapmışlardır.

5) 17 Mayıs 2006’da vukubulan menfur olay üzerine, Şirketimiz nezdinde bulunan arızalı cihaz, basiretli/deneyimli bir güvenlik şirketi olma hasebiyle olayın özelliği de düşünülerek ve adalete yardımcı olmak amacıyla adlî makamların olası talebi halinde kendilerine teslim edilmek için, muhafaza altına alınmıştır. Ancak 25 Eylül 2009 tarihine kadar adlî makamlar tarafından bu cihazla ilgili olarak Şirketimizden herhangi bir talepte bulunulmamıştır. Vurgulanması gereken önemli bir husus; aradan geçen yaklaşık 3,5 yıla rağmen Şirketimizin, bu cihazları elden çıkarmamış, atmamış ve faaliyette bulunduğu alan bakımından kolaylıkla başka işlerinde de kullanabilecek iken bu yola da gitmemiş olduğudur.

6) Ankara Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünün, Şirketimize muhatap ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin ilgili talebine atıf yapan 25.09.2009 tarihli yazısı üzerine, Şirketimizin muhafazası altında bulunan 1 adet sistem diski, 1 adet kayıt diski yanında ilaveten 2 adet DVD, aynı gün düzenlenen bir tutanakla İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiştir.  Ankara Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü,  Şirketimize gönderdiği 24.11.2009 tarihli başka bir yazı ile, 13. Ağır Ceza Mahkemesinin ilgili talebi çerçevesinde,  açılamayan DVD programının nasıl açılıp kullanılacağına ilişkin belgeleri istemiş, bunun üzerine düzenlenen bir tutanakla, talep edilen kullanım kılavuzları ve ilgili CD’ler, Şirketimizce İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiştir

7) Şirketimizin konu ile ilgisi, bilgisi ve dahli, yalnızca ve yalnızca yukarıda belirtilenlerden ibarettir. Bütün bu hususlar, yazılı delillerle sabittir.

8) Hal, bu kadar açık seçik ve şeffaf iken; bir kısım yazılı ve görsel medyada Şirketimiz hakkında üretilen yalan-yanlış hayalî haberleri ve içinde kesinlikle bulunmadığımız, akla şaşkınlık veren komplo teorilerini ve bu arada “bazı şeyleri gizlemek amacıyla kayıt silme” iddiası gibi tümüyle aşağılık iftiraları şiddetle reddediyor ve Şirketimizin insaf ölçülerini zorlayan büyük bir haksızlıkla karşı karşıya bulunduğunu değerlendiriyoruz.

9) Şirketimiz 2000’de Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde kurulan, tüm mevzuata titizlikle uyan, şeffaf, her türlü yasal denetime ve faaliyet alanı gereği emniyet makamlarının devamlı denetimine tâbi bir kuruluştur. Bunun gereği olarak yukarıda belirtildiği üzere, elinde bulunan bütün belgeleri, o tarihten itibaren adlî talebin geldiği yaklaşık 3,5 yıl sonrasına kadar muhafaza etmiş ve bunları talep üzerine, olduğu gibi, adlî organlara teslim etmiştir. Adlî açıdan büyük önem taşıyan bu durum, Şirketimizin iyi niyetinin ve hassasiyetinin göstergelerinden yalnızca bir tanesidir.  Bu hususu, belki bilmemesi sebebiyle değerlendiremeyen veya bilmesine rağmen gözden kaçıran sağduyulu kişilerin dikkatlerine özellikle sunmak isteriz.

10) Medyada yer alan haberlerden, yargıya sevk edildiği anlaşılan konuyla ilgili olarak, her türlü savunmamızı mahkeme önünde yapmaya hazır olduğumuzu, verilemeyecek hiçbir hesabımızın bulunmadığını beyan eder, medya da dâhil herkesi,  Anayasamızın ve iç mevzuatımızın bir parçasını oluşturan Uluslararası Temel Hak ve Özgürlüklerle İlgili Sözleşmelerin vazgeçilemez buyruğu olan,  hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkesi çerçevesinde hareket etmeye davet ederiz.

 

Kaynak: oyaksgs.com.tr,http://www.oyaksgs.com.tr/news/read/n/6/IF/BASIN-ACIKLAMASI/

 



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,065 µs