En Sıcak Konular

TOPÇU: ''IRKÇILIK, TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNE HAKARETTİR''

3 Mayıs 2010 11:00 tsi
TOPÇU: ''IRKÇILIK, TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNE HAKARETTİR'' BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu: "Irkçılık suçlaması,Türk Milliyetçiliği fikrine yapılacak en büyük hakarettir" dedi.

IRKÇILIK, TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNE HAKARETTİR

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, 3 Mayıs Türkçüler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı...

Topçu'nun Mesajı şöyle:

"Milli Şef öncülüğündeki tek parti diktası, 1944 yılının 3 Mayıs günü üniversiteli milliyetçi gençler öncülüğünde hükümetin bazı politikalarını kınamak için yapılan protesto yürüyüşlerini bahane ederek, milli muhalefet ve milli refleksi ortadan kaldırmak amacıyla bir kısım davalar açmış, yüzlerce vatansever aydın ve genç çeşitli işkencelere maruz kalmıştır.

Tek parti haricindeki hiçbir siyasi görüşe tahammülü olmayan olağanüstü idarenin haksız suçlamaları ve baskıları altında aylarca zulüm gören bu vatanseverlerin hatırasına binaen, adeta nazire edercesine Türk Milliyetçileri bu kara güne 3 Mayıs Türkçülük Bayramı adını vermişler ve bayram havasında kutlamışlardır.  

Sarsılmaz inanç değerlerimizle örülü bir medeniyet tasavvuru ve kültürü olarak milletimizin derin hayat felsefesini yansıtan bir düşünce sistemi olarak gördüğümüz Türk Milliyetçiliği, hiçbir zaman ırkçılıkla yan yana gelmemiştir. Bir kısım ideolojik düşmanlıklar sonucu Türk Milliyetçilerine bu türden suçlamalar yapılmış olsa da bu suçlamaların haksız bir itham olduğu her platformda tüm açıklığıyla ortaya çıkmıştır. Irkçılık suçlaması, içindeki çeşitli etnik unsurları birleştirici bir anlayışla hareket edip aynı kültür potasında eriten Türk Milliyetçiliği fikrine yapılacak en büyük hakarettir.

Bu topraklar üzerinde hiçbir zaman etnik kökeninden dolayı hiçbir kimseye karşı ırkçılık yapılmamıştır. Geleneksel Türk Milliyetçiği fikir ve eylem sisteminde ayrımcılık, baskı ve şiddete yer yoktur.

İslamiyet’in önceliği “insandır”. Tüm hudutlarını bu inanç doğrultusunda netleştirdiğimiz milliyetçilik anlayışımızın da en önemli önceliği, “üstün ırk teorilerinden” ve “nefret kanunlarından” uzak tuttuğumuz “insandır”. Bizim geleneğimiz Türklük gurur ve şuuru İslam ahlak ve fazileti çerçevesinde şekillenmiştir. Gelenek ve inanç sistemimiz ötekileştirmeyi, asimilasyonu ve baskıyı şiddetle men eder…

Aynı kültür ırmağından beslenen ve aynı kaderi paylaşan insanları birbirine düşürmek için malum odaklar çeşitli zamanlarda bazı milliyetçi hisleri kullanarak kirli emellerin ulaşmaya çalışmışlardır. Bugün de benzer projeler gündemdedir. Bölücü terör ve uzantılarının faaliyetleri bu çerçevede değerlendirilmelidir. Milletimiz bu konuda uyanık olmalıdır.  Ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini her türlü değerin üstünde gören Türk Milliyetçileri, bu noktada malum çevreler tarafından her fırsatta yapılan tahrik, kışkırtma ve oyunlara gelmemelidir.

Özellikle son zamanlarda bölücü hareketlere karşı sergilenen çeşitli zafiyetler sonucu milli onurumuzu rencide eden birçok olayla karşılaşıyoruz.

Türk kültürü ve kimliği adına en küçük psikolojik bir tepkiyi bile ‘ırkçılık’ ile suçlama gafletinin gösterildiği bu günler ne yazık ki bize bir yönüyle 1944 yılındaki atmosferi ve tahammülsüzlüğü hatırlatmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tek kaygısı vatanımızın ve bu topraklarda binlerce yıldır beraber yaşayan yumurta ikizi kardeş olmuş insanımızın birlik ve beraberliği olan, ırkçılığa hiçbir şekilde itibar etmeden tamamen yerli ve tarihi bir vasiyet olarak görülen bu kutlu düşünceyi fedakârca savunan Türk Milliyetçilerinin bayramını kutluyor, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. "

 

Kaynak: BBP.ORG.TR,http://www.bbp.org.tr/haber_detail.php?haberid=408

 


 

 



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,229 µs