En Sıcak Konular

DURSUN ÇİÇEK İÇİN YAKALAMA KARARI ÇIKTI

29 Nisan 2010 18:20 tsi
DURSUN ÇİÇEK İÇİN YAKALAMA KARARI ÇIKTI Bedrettin Dalan, Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in de aralarında olduğu 7 sanıklı iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Çiçek hakkında yakalama kararı 
 
Dursun Çiçek hakkında yakalama kararı çıktı.

İSTEK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Dalan, Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in de aralarında olduğu 7 sanıklı iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Davanın sanıklarından Albay Dursun Çiçek hakkında oy çokluğu yakalama kararı çıkarıldı. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, “yakalama kararı"na muhalefet etti. Mahkeme Başkanı ayrıca tutuklu sanıklar Serdar Öztürk, Deniz Yıldırım ve Ufuk Akkaya’nın tahliyesini de istedi. Ancak üye hakimler Sedat Sami Haşıloğlı ve Hasan Hüseyin Özese’nin kararıyla 3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İLK DURUŞMA 28 HAZİRAN’DA SİLİVRİ’DE

Mahkeme ilk duruşmayı 28 Haziran’da Silivri Cezaevi’ndeki duruşma salonunda yapacak.

Mahkeme, müştekiler AKP adına Milletvekili İdris Naim Şahin, Hasan Hüseyin Tanrıverdi, Süleyman Küçüksucu, Ali Aydın, Mustafa Coşkun’ın ilk duruşmaya çağırmadı. Müştekiler daha sonraki celselere katılabilecek.

AK PARTİ MÜŞKETİ

İddianamede, bir numarada Bedrettin Dalan iki numarada ise Dursun Çiçek yer alıyor. İddianamede Avukat Serdar Öztürk, Ufuk Akkaya, Mehmet Deniz Yıldırım, İlhami Ümit Handan, Özel Yılmaz da sanık olarak bulunuyor. İddianamede AK Parti adına Milletvekili İdris Naim Şahin, Hasan Hüseyin Tanrıverdi, Süleyman Küçüksucu, Ali Aydın, Mustafa Coşkun müşteki olarak yer alıyor.

82 EK KLASÖR

İstanbul Cumhuriyet Savcıları Ercan Şafak, Fikret Seçen, Murat Yönder ve Zekeriya Öz tarafından hazırlanan 184 sayfalık iddianamenin 82 adet ek klasörü bulunuyor.

BAŞBAKAN ‘MAĞDUR’ OLARAK YER ALDI

İddianamede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mağdur olarak yer alırken Ahmet Türk, HAsip Kaplan, Aysel Tuğluk müşteki olarak yer aldı. UYAP sisteminde Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur da tanık olarak yer aldı.

19 ŞÜPHELİ HAKKINDA TAKİPSİZLİK VERİLDİ

Savcılar, şüpheliler Yakup Kürşat Yılmaz, Hülya metin, Coşkun Umur, Ahmet Hicri Dincerol, Barış Dalan, Yaşar Öz, Zuhal Azeri, Ersin Bal, Ali Kalkancı, Selami Hüner, Turgut Büyükdağ, Özkan Bektaş, Yalçın Tanfer, Erhan Göksel, İlknur Uzer, Seyhan Fındıkçı, Füsun Çağırgan, Cengiz Can Erol ve Teoman Alili hakkında dava açılmasına gerek olmadığına karar verdi.

Başını kuma sokanlar inşallah pişman olmaz! 
 
Çiçek'in avukat kızından açıklama:

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" iddianamesinde sanık olarak yer alan ve hakkında yakalama emri çıkarılan Albay Dursun Çiçek'in avukatı ve kızı İrem Çiçek, kararın hemen ardından basına bir açıklama gönderdi.

İşte o açıklama:

"Büyük Önder Atatürk ve Silah Arkadaşlarının liderliğinde, Türk Milletinin kurtuluş mücadelesini zafere ulaştırması sonucu kurduğu hukuk devletinde yaşanan bütün sıkıntılara rağmen, hukuk ve hukukçular bu kadar hukuksuzluk yapmak için kullanılmamıştı. Bir iftirayı hukuk mücadelesi ile etkisiz kılma gayretleri sonuçsuz kaldıkça ümitler azalmaktadır. Haklarında müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılan, hukuk ve adalet dağıtması gereken kamu görevlileri, süreci hukuk örtüsü altında yapılan bir kan davasına çevrilmiştir. Yazılmamış bir sahte plan yazılmış ve atılmamış imza atılmış gösteriliyor. Parmak izi olmadan imza atmanın fiilen ve hukuken mümkün olmadığı gerçeği ortadadır. Parmak izi imza iddialarından daha gerçekci ve hukuki bir delildir. Bütün ısrarlı taleplere rağmen bir yıldır kriminal inceleme taleplerini yaptırmadan üçüncü kez suçsuz bir subayı tutuklatmaya kalkanlar, bunun insani ve hukuki hesabını vermek zorundadır. Bugün olan hukuksuzlukların hesabını sormayanlar, mağdurun yanında olmayanlar ve başını kuma sokanlar, yarın aynı duruma maruz kaldıklarında inşallah çok geç kalmazlar. Bunun hesabını vicdani olarak veremezler. İşte bahse konu hukuksuzluğu ortaya koyan ve gerçekleri içeren bilgi dosyalarını, mahkemlere ve savcılara ilettiğimiz gerçekleri, biraz insani ve vicdani değerleri olanların bilgisine ve ilgisine sunuyoruz. Böyle bir yargısız infaza seyirci kalanlar, insanlık dışı gerekçelerle sesini çıkarmayanlar; bir insana iftira atanlar, torna makinaları ile mahkeme salonlarında taklit edilen imzaları delil olarak kabul edip diğer kriminal incelemeleri yaptırmayanlar kadar insani ve vicdani olarak sorumludur. Vatandaşlık hakları, çağdaş ilkeleri ve inançları gereği hakkını ve hukukunu sonuna kadar korumak için mücadale etmeye namus ve şeref sözü veren

Alb. Dursun ÇİÇEK'in kızı ve avukatı Stj. Avukat İrem ÇİÇEK...

 

Kaynak: GAZETE VATAN

 

[1].http://www9.gazetevatan.com/cicek-hakkinda-yakalama-karari/302860/1/

[2].http://haber.gazetevatan.com/basini-kuma-sokanlar-insallah-pisman-olmaz/302873/1/ 



Bu haber 873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,917 µs