En Sıcak Konular

ZAMAN VE ERGENEKON

29 Nisan 2010 11:01 tsi
ZAMAN VE ERGENEKON Zaman gazetesi her önüne geleni Ergenekoncu ilan etme noktasında o kadar paranoyak bir çizgiye ulaştı ki, bu çizginin bugünkü tavrı, ilerde dünya basınında örnek oluşturacak olaylarla dolu.

Zaman ve Ergenekon  

Zaman gazetesi her önüne geleni Ergenekoncu ilan etme noktasında o kadar paranoyak bir çizgiye ulaştı ki, bu çizginin bugünkü tavrı, ilerde dünya basınında örnek oluşturacak olaylarla dolu.
Dün yayınladıkları bir haberde bu örneklerin “en veciz” olanlarından biri vardı. Habere göre Ergenekonun tutuklu sanıklarından emekli Yüzbaşı Hasan Ataman çapraz sorgusunda Güven Hareketi toplantıları ile sorularla karşılaşmış. Savcı bu konuda kendisine birçok soru sormuş. Haberin devamı şöyle:
“  Hasan Ataman, Ümraniye’deki bombaların sahibi olduğu ileri sürülen emekli Astsubay Oktay Yıldırım ile bir Güven Hareketi toplantılarında tanıştığını itiraf etti. Çapraz sorgu Güven Hareketi toplantılarına birçok Ergenekon sanığına ev sahipliği yaptığını ortaya koydu. Güven Hareketi adı altında Sirkeci’de 2003 yılında başlayan seminerler 4 yıl boyunca yoğun bir tempoyla devam etti.
Güven toplantılarındaki ilginçlikler bununla bitmiyor. 2003’de Eminönü Sepetçi Kasrında başlayan seminerlerin ilk konuğu Ergenekon sanığı Doç. Dr. Emin Gürses. 30’un üzerinde toplantı yapan grubun seminerlerine birçok Ergenekon sanığı konuşmacı olarak katıldı.
Toplantılar ulusal basında neredeyse yer bulamazken Mesaj – Meltem TV seminerlere geniş yer vermişti. Bu yayınlarından dolayı Güven hareketi Başkanı Emekli Kurmay Albay Tamer Kumkale bir yazısında Meltem TV’ye teşekkür etmişti.” ( 27.04.2010, Zaman internet sayfası)
Haberin özeti böyle.
Zaman gazetesi olayı sonunda Meltem – Mesaj TV’ye bağladı!
B.k atmanın yeni yeni yöntemlerini çok mükemmel bir şekilde icra ediyor Zaman grubu.
Basına açık bir toplantıyı izlemek için oraya gelen yüzlerce kişi arasında birbirini ilk kez görüp tanışan, konuşan insanların olmasından doğal ne olabilir?
Orada da tanışmış olabilir başka bir yerde de. Savcının bu yöndeki sorgusundan yola çıkarak içinde Meltem TV’nin de geçtiği bir haber yapmak ancak Zaman grubuna yakışır.
Kaldı ki, Meltem TV haber merkezinden araştırdım, 30 toplantı yapılan Güven hareketinin hiçbir toplantısı haber yapılmamış!
Evet, yanlış okumadınız hiçbir toplantısı haber yapılmamış!
Sadece bir toplantısına kamera gönderilmiş haber değeri bulunmadığı için çekim bile yapılmamış!
Kaldı ki birçok bilim adamı, siyasetçi, strateji uzmanı “İstanbul Belediyesine ait bir tesis olan Sepetçiler Kasrı’nda”  Ortadoğu’dan ABD’ye, Afganistan’dan, Kafkasya’ya birçok konuda konuşmuşlarsa ve bütün basını çağırmışlarsa bunun yayınlanmasından doğal ne olabilir ki?
Benim haberim olsa haber yapardım!
Adamlar PKK’nın lider kadrosu ile Kandil’de görüşüp haber yapıyorlar alkışlıyorsunuz, Sepetçiler Kasrı’ndaki konuşmaların haber yapılmasından rahatsız oluyorsunuz!
Kaldı ki ey Zamancılar! Haber yapılmamış! Yapılmamış bir haberi bile “yüksek gazeteciliğinizin gereği olarak” çamur atmakta kullanıyorsunuz. Bravo size!
Şimdi gelelim olayın püf noktasına:
Haberde “Güven Hareketi başkanı olarak hem Samim Uygun’un, hem Emekli Albay Tamer Kumkale’nin” adı veriliyor.
Bir hareketin bir başkanı olur ya, neyse!
Kim bu Albay Kumkale?
Fethullah Gülen’in Fatih Üniversitesi’nde uzun süre Tarih hocalığı yapmış bir emekli albay!
O dönem cemaatle çok yakın ilişkisi olmuş. Aldığım bilgilere göre Hocaefendi ile de birebir tanışmış.
Hatta Zaman gazetesinde defalarca haber değeri bulmuş bir isim. Kumkale’nin “Küresel Güçlerin Psikolojik Savaş Yönetmeler” adlı kitabı Zaman’ın 12 Eylül 2006 tarihli nüshasında geniş yer bulmuş.
1 Ekim 2007 tarihli Zaman gazetesi yine Kumkale ile mülakat yapmış ve
“Ordu Yardımlaşma Kurumundan hesap sorulsun” şeklindeki sözleri haber yapılmış.
Albay Kumkale’nin cemaate bağlı bir okulda çalıştığı, cemaatin bir gazetesine sık sık özel mülakat verdiği ve cemaatin lideri ile tanıştığı gerçeğinizden yola çıkarak “Güven toplantılarında cemaatin parmağını mı aramamız lazım?”
Zaman’ın habercilik mantığı olayı bu noktaya götürüyor. O, orada tanıştı, o onu gördü, filanca TV kanalı haber yaptı, filanca filan toplantıyı organize etti, o filanca filancayı övdü gibi kocakarı dedikodusu düzeyinde bir habercilik anlayışı ancak Zaman’a yakışır.
Bu arada Albay Kumkale’nin Meltem TV’ye teşekkür ettiği yazıyı bulamadım. Elinde olan varsa göndersin!
Bundan sonra birine teşekkür ederken dikkat edin, ayvayı yersiniz! 
 
Muharrem Bayraktar- Yeni Mesaj

Kaynak:YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001886&tarih=2010-04-29



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,609 µs