En Sıcak Konular

HAKKARİ'DE ÇATIŞMADA 2 ASKER ŞEHİT OLDU

28 Nisan 2010 22:35 tsi
HAKKARİ'DE ÇATIŞMADA 2 ASKER ŞEHİT OLDU Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde dün akşam çıkan çatışmada 1 uzman çavuş ile 1 er şehit oldu, 2 asker de yaralandı...

Hakkari'de çatışma: 2 asker şehit 
 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde dün akşam çıkan çatışmada 1 uzman çavuş ile 1 er şehit oldu, 2 asker de yaralandı

Hakkari’nin Habeşti Yaylası’nda önceki akşam PKK’lı teröristlerin taciz ateşi sonucu Uzman Çavuş Erkan Ayaz ile Er Selman Özay şehit oldu, 2 er yaralandı.

Hain saldırı önceki akşam saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Habeşti Yaylası’nda sınırdaki askeri birliğe bir grup PKK’lı terörist tarafından ateş açıldı. Açılan ateşte Antalyalı uzman Çavuş Erkan Ayaz ile Samsunlu Er Selman Özay’ın şehit düştü.

Habeşti Yaylası’nda konuşlanan askeri birliğe teröristlerin taciz saldırısı sırasında, otomatik tüfeklerin yanı sıra roketatar da kullandıkları belirtildi. 2 Mehmetçiği şehit eden teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyonlar geniş kapsamlı olarak sürdürülüyor. Operasyonlara kobra tipi helikopterlerin destek verdiği bildirilirken, bölgeye ayrıca özel eğitimli komandoların da sevk edildi.

Baba evine ateş düştü

21 yaşındaki er Selman Özay’ın şehit olduğu haberiyle Samsun’daki evine ateş düştü. Şehidin annesi Kadriye Özay, “Güzel yavrum. Bunları da mı görecektik Allah’ım” diye feryat ederken 47 yaşındaki baba Rahim Özay diğer oğluna sarılarak gözyaşı döktü.

33 yaşındaki Uzman Çavuş Erkan Ayaz’ın memleketi Amasya’nın Suluova İlçesi’ndeki baba evinde de göz yaşı vardı. Evli ve 4 yaşında Beren adında bir kızı olan 12 yıllık Uzman Çavuş Ayaz’ın Malatya’da görev yaptığı ve geçici görevle geçen hafta Şemdinli’ye gönderildiği belirtildi.

Geçici görevle gitti şehit oldu

12 yıldır görev yapan şehit Ayaz’ın eşi Özlem ile kızı Benan’ın halen Malatya’da yaşadığı öğrenildi. 2 hafta önce erkek kardeşi Emre Ayaz’ın düğününe katılmak için memleketine gelen şehidin evinde ise şimdi yas var.

Acılı baba: Nasip bana değil onaymış

Şehit Özay’ın babası Rahim Özay, “1985’te ben de Şemdinli’de askerlik yaptım. Nasip bana değil onaymış. Devletimiz sağ olsun” diye gözyaşı dökerken, kardeşi Ahmet Özay’ın “Ben ağabeyimi istiyorum” diye bağırması yürekleri dağladı. [1]

Binlerce asker Irak sınırında 

TÜRKİYE'nin Irak sınırındaki Hakkari ve Şırnak sınır şeridi üzerinde son günlerde başlatılan askeri operasyonlar kapsamındaki hareketlilik arttı. Hakkari'nin Çukurca ile Şemdinli ilçelerinin sınır kesiminde korucuların da desteği ile binlerce asker, PKK'lı teröristlerin sızmalarına karşı sınırın sıfır noktalarına kaydırıldı.

Aralarında geçici korucuların da bulunduğu yaklaşık 4 bin askerin terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'ta PKK'nın Zap Kampı karşısında bulunan Çukurca'nın Üzümlü bölgesinden operasyonlarını yoğunlaştırdı. DHA muhabirinin Kuzey Irak'ın sınır bölgelerindeki yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, sınır hattı üzerinde 1 haftadan bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birliklerin hareket halinde olduğu, sınır hattı üzerinde konuşlanan askerler ile bölgede kampları bulunan teröristlerle zaman zaman çatışmaya girdiği kaydedildi.

Kuzey Irak'taki Kandil Dağı ile İran sınırındaki diğer kamplardan gelen PKK'lı teröristlerin geçiş güzergahları olan Zap, Avaşin ve Hakurk bölgelerindeki kamplardaki örgüt üyelerinin Türkiye'ye geçmek için hazırlıklar yaptığı, sınırın sıfır noktasındaki küçük kamplarda konuşlandıkları bildirildi. Türkiye'ye Zap üzerinden Haftanin, Kanimasi, Nezdure bölgelerinden girmeye çalışan teröristlerin sınırda alınan yoğun önlemler nedeniyle 3-4 kişilik küçük gruplar halinde sızmaya çalıştığı bu nedenle yer yer çatışmalar çıktığı bildirildi.

Havaların ısınması nedeniyle terörist geçişlerinin artabileceği göz önüne alınarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak sınır şeridi üzerinde bulunan birçok karakol ve seyyar birliklere takviye yapıldığı, sınırın bir çok noktasında stratejik bölgelerin tutulduğu, termal kamera sayısının arttırıldığı belirtildi. [2]

 

Kaynak: GAZETE VATAN

[1].http://haber.gazetevatan.com/hakkaride-catisma-2-asker-sehit/302530/1/Gundem

[2].http://haber.gazetevatan.com/binlerce-asker-irak-sinirinda/302618/1/Gundem
 



Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,451 µs