En Sıcak Konular

CHP PAKETİ ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRECEK

27 Nisan 2010 20:37 tsi
CHP PAKETİ ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRECEK Hükümetin son anayasa teklifini eleştiren Deniz Baykal, 3 madde konusunda asla taviz vermeyeceklerini ve Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini kaydetti.

Hitler göndermesi 
 
Baykal'dan Erdoğan'a sert eleştiri...

Hükümetin son anayasa teklifini eleştiren Deniz Baykal, 3 madde konusunda asla taviz vermeyeceklerini ve Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini kaydetti. Yapılan son teklifi bir kez daha ahlaksızlık olarak değerlendiren Baykal, 'CHP olarak anlayışımızı çok net bir şekilde ortaya koyduk ve bu konudaki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Dağda, denizde, karada, ovada mücadele edeceğiz demişti. Churchill bunu Hitler'e karşı söylemişti. Ben de diyorum ki; sokakta, parlamentoda, Anayasa Mahkemesi'nde bu konuda sonuna kadar mücadele edeceğiz.' diye konuştu.

İşte Baykal'ın konuşmasından önemli bölümler:


ET FİYATLARI

Hayvancılıkta üretimi desteklemesi için kurulan Et Balık Kurumu et ithalatına başlıyor. 8 yılda 80 yılda yapılan borç kadar borç yapıldı ve 80 yılda yapılanların tümünü sattılar...
Bakın Türk Telekom'un ilk üç aydaki karı yüzde 88 oranında artmış. 546 milyon dolarlık kar yıllık 2 milyar dolarlık bir gelir demek. Telekom'un yüzde 50 hissesi 6.5 milyar dolara satıldı. Satış karşısında 1 milyar 310 milyon dolar verdi aldı ve 5 eşit taksitle ödedi. Yıllık karı 2 milyar dolar olan bir kurumu aylık 1 milyar dolar taksitle sattılar.

Geride bıraktığımız haftada ibretlik konular gündeme geldi. Bedelli askerlik gündeme geldi. Her yıl muhakkak gündeme gelir. Bakanlar ve Başbakanlar yıllardır bu konuda iyi bir bilgiye sahip olmalıdır. Ama hükümet bir çözüme bağlanma durumu var anlayışında bir yaklaşım sergiledi.

BEDELLİ ASKERLİK

Bildiğin halde neden insanları bedelli konusunda umutlandırdın... Ama sen 8 yıldan beri başbakansın. Sen bunu bilmiyorsan, insanlarda beklenti yaratarak, ben böyle düşünüyorum zihniyetinin devlet adamlılığı düşüncesiyle bağdaşır mı? Bİldiğin halde söylerken hangi amacın peşinde koşuyordun.

VAN İTİRAFI

Bir başka ilginç gelişme Van itirafı konusunda yaşandı. Van'da bir ziyaret sırasında saldırı düzenlenmişti. O saldırı sonrasında bunun organize olduğunu söylemiştik.
Ellerinde taşlarla mevzilenmiş insanları ve emniyet güçlerini gördük. Tam tersine burdan inin yürüyün demişti. Biz yaşananları aynen anlattık. Bu organizasyon AKP'lilerin oynadıkları organizasyondur dedik.
Biz bu saldırıyı yapanların uzantılarının Ankara'da olduğunu söyledik. Sonra çok net bir şekilde ortaya çıktı. Fotoğraflarla videolarla her şeye ortaya çıktı.
Sonra Samsun'da Ahmet Türk'e yumruklu saldırı yapıldı. Ardından polis ekiplerimize saldırıldı. Ardından Kayseri'de bir bakana yapılan saldırı sonrası bu durumun vehametinin farkına vardı.
Sonra çıktı hükümet üyeleri evet biz hatalı değerlendirme yaptık dediler. Ne zaman söylüyorsun, 2 hafta sonra... Kayseri'deki yumruk sonrası bizim Van'daki olaylar için müfettiş görevlendirdiler. 3 önemli gerçeği Kayseri'deki yumruk sonrası yapabildiler.
Bir iktidar sorumluluğu anlayışında olmadığı ortaya çıktı. CHP'nin yaşadığı bu olayın hemen ardından yapılan değerlendirmenin kelimesi kelimesine doğru olduğu ortaya çıktı. Buna da kamuoyunun dikkatini çekmeye davet ediyor.

ERMENİ MESELESİ

Geride bıraktığımız günlerde Ermeni olayları ile ilgili de gelişmeler oldu.
Ermenistan hükümetinden protokolleri durduruyoruz dedi. Bu Türkiye'ye doğru bir baskı adımı olarak algılandı. Arkasından başkan Obama değerlendirme yaptı. Bu süreçte Ermenistan'da Türkiye'ye karşı gösteriler yapıldı. Posterler yakıldı, çiğnendi.
Bu olayların da doğru konumlandırması gerekiyor. Ermenistan ve Türkiye arasında barış konusunda adım atmayı hedeflenyen bir süreç istendi. Bu yönde atılan adımlar bizi mutlu eder. Ama görüyoruz ki böyle bir sıcaklığı yaratmanın şartları müsait değil. Biz istediğimiz için değil tam tersine bu yöndeki adımları Ermenistan atmaya müsait olmadığı açıktır. Türkiye, Ermenistan'ın varlığını kabul eden ilk ülke etmiştir. Ancak Ermenistan ne zaman ki Azeri topraklarını işkal edip 1 milyon Azeri vatandaşını topraklarından edince biz topraklarımızı ve sınırlarımızı kapatıyoruz dedik.
Geldik 24 Nisan'a ne oldu. Başbakan protokolde söylemediği şartı Türkiye ayağa kalkınca apar topar Başbakan Bakü'ye gitti ve dedi ki işkal kalkmadan protokol işlemez dedi. Arkadaş bunu en azından sözlü olarak ifade etseydin. İmza atmışız. Sen temel şart olan bu konuyu protokole yazmıyorsun. Herkes birbirini aldatmaya çalışılıyor. Koca Türkiye'nin imzasını oraya atıyorsun ondan sonra gereğini yapamıyorsun. Büyük iddialarla başlayan Ermeni açılımı fiyaskoyla tamamlanmıştır.
Başbakan, Obama'nın konuşmasını oUlmlu buldu. Ben bizzat baktım Obama'nın konuşmasına, geçen sene söylediklerine göre daha ağır bir konuşma yaptı. Başkan 1.5 milyon Ermeni ölüme yürütme ifadesi bu son dönemlerde kullanıldı.

Başbakan çıktı bizim uyarılarımız dikkate alınmış diyor. Ardından Dışişleri Bakanlığı Obama'nın açıklamalarını esefle karşıladı. Bedelli konusunda Genelkurmay'la eşgüdümün yok, peki bu konuda da mı Dışişleri Bakanlığıyla eşgüdümün yok.
Obama'nın avukatlığını yapıyor. Biz Başbakan'ın sadece Obama'ya karşı değil dünyaya karşı Türkiye'nin avukatlığını yapmasını istiyoruz.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Gelelim Anayasa değişikliği konusuna... Parlamento işi gücü bıraktı, yaşanan faciları bıraktı başka bir işimiz gücümüz yok diye AKP'nin paketini sabahın köründen diğer sabaha kadar görüşmeler yapılıyor. Kavgalar, üslubu giderek sertleşen tartışmalar. Bu tablo parlamentoya dayatılmıştır. Parlamentonun bu hali bizi üzmüştür. Bu şekilde hazırlanmış bir hapı milletimiz nasıl yutacacak. Buradan çıkacak sonuç ne ölçüde hayırlı olacak.
Hükümetin niyeti açıkça görülüyor. Ve hükümetin projesi iflas etmiştir. Şeytan ayrıntıda gizlidir ayrıntıyı saklama ta başında belli olmuştur. Bu pakete destek olmayacağı bilinen bazı AKP'li Vekillerin imzasıyla buy aklaşım dayatılmıştır. Her aşamasında yanlışlık paçasından aka aka gelmiş. Bugün geldiğimiz noktada artık herkes görüyor ki Türkiye'nin anayasa ihtiyacına karşılık veren bir proje değildir. Bu bir A-K-P projesidir. Diğer partiler yoktur.
Bu T.C anayasası değildir RTE anayasasıdır..
Saygın bir hukukçu desteği de yoktur. Çıkmış yola yaptırmış bir paketle değişiklik yapacağız diyorlar. Bu T.C anayasası değildir RTE anayasasıdır. Diğer süs maddelerinin ne için kullanıldığı da artık görülmeye başlandı. Bunu herkesin ısrarla anlanması gerekiyor.
Meclis'in seçeceği 3 ismin AKP yanlısı olmayacağını bana yüzde olarak nasıl ifade edersiniz? Burada AKP seçiyor afedersiniz burada Recep Tayyip Erdoğan seçiyor. Geriye kalıyor 14 üye. 4 tanesini Cumhurbaşkanı seçecek. Öneriler nasıl gelecek.. Şeytan ayrıntıda gizlidir. Cumhurbaşkanı belirlenenler arasında en fazla oyu alanı mı atayacak. Yani siz tarafsız bir tercihi yapabilecek mi sayın Cumhurbaşkanı.. AKP iktidardan düştükten sonra Anayasa Mahkemesi Başbakan Erdoğan'ı yargılayacaklar. Nasıl sunuluyor, ayarlamalar yapılmış ve parti kapatmalar da yasaklandı.
Sami Selçuk üç maddenin pakette askıya alınmasını önerdi. Ünlü Anayasa profesörü Milliyet'e konuştu. Dedi ki bu anayasa değişiklik paketi soğana benziyor. Eğer bir kabuğunu kaldırısan cücüğü ortaya çıkıyor. Başbakan şark kurnazlığı yapıyorum diyor ama önce o anayasaya namusun ve şerefin üzerine yemin edeceksin sonra da o anayasanın ana ruhunu yok etmeye çalışacaksın bu kurnazlık değildir de nedir. Bu anayasa projesi bitmiştir. Yanında kimse yok yapayanlız anayasayı değiştirmeye başlıyor. Şimdi 19 kişiye bir kişi takmak bağımsızlara markajda bulunmak oluyor mu? Bu mecliste alınan en şerefli karar 1 Mart tezkeresi kararı olmuştur.

Şimdi AKP biraz telaşlandı. Biz yaptık şimdi çıkarsak da olmaz.. Bize diyorlar ki yapılan açıklamalardan görüyorum. CHP Anayasa Mahkemesine götürmeyeceğine söz versin AKP'liler bu paketin ikiye ayrılmasına izin vereceklermiş. Biz size başta dedik 3 maddeyi çıkarın onları ayrı tutun. Biz o maddelere karşıyız. Senin keyfine gör Anayasa ve HSYK olur mu? Buna izin vermeyiz buna karşı çıkacağız diyeceğiz elbette. Bize diyor ki ayıralım da siz Anayasa Mahkemesi'ne götürme diyor. Eğer o üç maddenin anayasaya aykırı olduğunu biliyorsan ona göre bize adım atarsınız. Bugüne kadar kimsenin hakkını hukukunu pazarlık konusu yapmayacağız.

Biz anayasa mahkemesine keyfimizden götürmüyoruz. Sen o anayasaya yemin etmedin mi ben korumak için Anayasa Mahkemesine götürünce bana diyrorsun ki götürme. Bu hükümetin hukuk anlayış ne yazık ki oturmamıştır.

Başbakanlığa gelen çocuğa diyor ki artık yetki sende ister kes ister as. Başbakan bunu söylüyorsa bunun bir anlamı olmalı. Yani ister kes ister. İyi ki as keste kaldı. Sivas'taki olaylar gibi yak da geç diyebilirdi.
Senin bana böyle bir teklifte bulunmaya ne hakkın var. Bu bir ahlaksız tekliftir. Anayasa'nın bana verdiği hakkı nasıl kullanmamamı istersin. CHP olarak anlayışımızı çok net bir şekilde ortaya koyduk ve bu konudaki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Dağda, denizde, karada, ovada mücadele edeceğiz demişti... Churchill bunu Hitler'e karşı söylemişti. Ben de diyorum ki sokakta, parlamentoda, anayasa mahkemesinde bu konuda sonuna kadar mücadele edeceğiz.

 

Kaynak: GAZETE VATAN,http://haber.gazetevatan.com/hitler-gondermesi/302400/9/
 



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,314 µs