En Sıcak Konular

BAKAN ERGİN'İN TEKLİFİNE ''AHLAKSIZ'' DİYEN BAYKAL'A ERDOĞAN'DAN CEVAP

26 Nisan 2010 20:19 tsi
BAKAN ERGİN'İN TEKLİFİNE ''AHLAKSIZ'' DİYEN BAYKAL'A ERDOĞAN'DAN CEVAP Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın anayasa değişikliği ile ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in sözlerini "ahlaksız teklif" olarak değerlendirmesine cevap verdi.

Erdoğan'dan Baykal'a cevap    

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın anayasa değişikliği ile ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in sözlerini "ahlaksız teklif" olarak değerlendirmesine cevap verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP  anayasa değişiklik teklifini Anayasa Mahkemesine götürmezse hala uzlaşma ihtimali  var' dedi. Sayın Baykal'dan da bir 'ahlaksız teklif' değerlendirmesi geldi.  Gerçekten siz bir uzlaşma olabileceğine inanıyor musunuz? Baykal'ın açıklamasını  nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da şu yanıtı verdi:
“Karşımızda uzlaşmaz bir grup var. Bunlarla böyle bir uzlaşma ihtimali  vermiyorum. Çünkü biz başından itibaren uzlaşma çalışmaların hep aradık bunları  beraber yapalım. Muhalefetle birlikte istedik zaten muhalefetin bir kısmı  seçimden sonra bu iş olsun teklifiyle karışımıza geldi. Ana muhalefet partisi,  'bu parlamento anayasa yapamaz' diye çok çirkin bir yaklaşımla ve siyaset  kurumunu inkar edercesine geldi.

Bildiğiniz gibi parlamenter demokraside parlamentolar seçim anına kadar  yasa çıkarır. Bu bazen kanun olur bazen anayasa değişikliği olur. Bu yekti her  zaman kendisinde vardır ve bu yetkiyi kullanmasından daha tabii bir şey olamaz  yasama organları için... Ama yasa organının bu yetkisini yok farz eden bir  muhalefet ile karşı karşıyayız. Bunlarla uzlaşma yapabilir misiniz?  Yapamazsınız. Fakat hala biz uzlaşmaya varız. İşte bu Ak Parti'nin değil, bu tamamiyle  264 milletvekili arkadaşımızın bir teklifidir. 264 milletvekili arkadaşımızın bu  teklifi şu anda görüşülmektedir. Bu konuda CHP de içinde olmak üzere diğer siyasi  partilerin sivil toplum kuruluşlarının geçmişte birçok anayasa hazırlıkları  olmuş. Tüm bu çalışmalar hazırlanarak atılmış bir adım var ortada bu paket böyle  bir pakettir ve 264 arkadaşımızın imzasıyla verilmiş bir önerge ve tekliftir.  Yapılan çalışma bunun üzerinde sürmektedir ama hala ikide bir uzlaşma aranmıyor  uzlaşma aranmıyor... Adalet Bakanımızda bu konuda 'buyurun uzlaşma kapısı yine de  açıktır. Yapılabilecek olan ne varsa gelin bunu yapalım...' Ki benim açıklamam  olmuştur. Ben demişimdir ki 'yasal zemini bu işin neyse buyursunlar görüşsünler'  ki bunu ABD seyahatim öncesinde de söylemiştim ama buna yine yaklaşılmamıştır.  Bakan arkadaşım yine bunu söylemiştir ama gördüğünüz gibi ana muhalefet liderinin  yaklaşımı çok çirkindir. Biz onun kullandığı ifadeleri kullanma noktasında  değiliz çünkü bizim edebimiz adabımızı buna müsaade etmez.”

ERGİN: "BAYKAL'IN ÜSLUBU YAKIŞIKSIZ"

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Sayın Baykal'ın  son derece yakışıksız ve sorunlu bir üslupla yaptığı değerlendirme CHP'nin gerçek  niyetini ortaya çıkarmıştır” dedi.

Ergin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Anayasa değişikliğiyle ilgili bugün yaptığı yazılı açıklamaya ilişkin değerlendirmede  bulundu.

Bir televizyon programında bir gazetecinin “O zaman CHP 'biz bunu  Anayasa Mahkemesine götürmeyeceğiz' derse, onlar da bir geri adım atarsa siz de  bunları ayırıp bu 3 maddeyi ya da 2 maddeyi ayırmaya hazır mısınız?” şeklinde  soru yönelttiğini belirten Ergin, kendisinin de “Ben tek başıma bu noktada karar  verecek makamda değilim. Eğer böyle bir noktaya gelinirse uzlaşmak için daha çok  sebep ortaya çıkar” şeklinde cevap verdiğini anımsattı.

Ergin, “Gazetecilerle yapılan bu programdaki bu diyaloğun oluş biçimine  bakılmadan Sayın Baykal'ın son derece yakışıksız ve sorunlu bir üslupla yaptığı  değerlendirme CHP'nin gerçek niyetini ortaya çıkarmıştır” dedi.

NE DEMİŞLERDİ?

Adalet Bakanı Sadullah Ergin “CHP Anayasa Mahkemesi’ne gitmesin, paketi bölelim” önerisinde bulunmuştu.

CHP Lideri Deniz Baykal da bunu “Ahlaksız teklif” olarak değerlendirmiş ve “Bizim bu ayıplı, yüz kızartıcı öneriyi dikkate almamız sözkonusu bile olamaz. Bu bir ahlaksız tekliftir” cevabını vermişti.

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ,http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14537377.asp?gid=373
 



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,227 µs