En Sıcak Konular

GDO'LU ÜRÜN YİYENLER NE OLUYORMUŞ?

26 Nisan 2010 13:04 tsi
GDO'LU ÜRÜN YİYENLER NE OLUYORMUŞ? GDO’lu ürünlerin nasıl bir tehdit olduğunu anlatmak için biz ne desek? Halka genetik yapısı değiştirilmiş ürün yediren kodamanların GDOşluğunu mu gündeme getirsek yoksa GDO’lu ürün yiyenlerin ne olduğunu mu?

GDO’lu ürün yiyenler ne oluyormuş?

GDO’lu ürünlerle ilgili yönetmelik ve ardından çıkarılan Biyogüvenlik Yasası’nın esas olarak, bu ürünleri yasaklamadığını aksine serbest bıraktığını belirtmiştik. Fakat GDO diye başlayınca kimse meseleye ilgi göstermiyor. Konunun basında yer alması için Bolivya lideri Morales’in yaptığı gibi “Hormonlu tavuk yiyen erkekler eşcinsel oluyor” gibi tespitleri öne çıkarmak gerekiyor. Nitekim hiçbir gazete bu haberi görmezlikten gelemedi.

* * *

130 ülkeden binlerce insan, alternatif iklim zirvesi için Bolivya’da toplandı. Zirvenin açılışını yapan Boliyva lideri Evo Morales, “Ya toprak anaya sahip çıkacağız, ya da kapitalizm ölecek” dedi ve yiyeceklerin doğal olmamasını eleştirirken “Tavuklara gelince, tavukları kadın hormonuyla dolduruyorlar. Bu nedenle tavuk yiyen erkekler sorunlar yaşıyorlar. Ayrıca saçları dökülüyor ve kel kalıyorlar” diye konuştu.
Odatv.com, “Medya bunu niye görmedi? başlığı altında, iklim zirvesini sadece Birgün Gazetesi’nden Adnan Bostancıoğlu’nun incelediğini yazdı.
Yazıda şu bilgiler veriliyor:
Morales, sanayileşmiş ülkelerin er veya geç bir uluslararası iklim mahkemesinin kurulmasını kabul edeceklerini söyledi.
Morales, Uluslararası İklim Mahkemesi kuruluncaya kadar, Uluslararası Adalet Divanı’nın iklime karşı işlenen suçları yargılamasını önerdi.
Cochabamba Konferansı’nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Morales, kapitalizmin yarattığı tahribata karşı toprağı korumanın önemine değindi.
Morales, “Toprak Ana’nın haklarını korurken, insan haklarını da korumuş olursunuz” dedi.
İnsanoğlunun Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi’ne kavuşmak için 2 bin yıl beklediğini ve nihayet 1948’de BM’nin bu beyannameyi onayladığını hatırlatan Morales, aynı mücadelenin bir “Toprak Ana” beyannamesinin kabulü için de verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

* * *

Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şube Başkanı Bilge Ölmez ise Rusya’da yapılan ve sonuçları raporlar ile kayıt altına alınan deneye göre farelerin 3-4 nesil sonra üreme yeteneklerini kaybettiklerini bildirdi.
GDO’lu mısır yedirilen farelerin
biyolojik olarak bir değişim yaşamadıklarını ancak yavrularının cinsel isteksizlik ve ürememe sorunu ile karşılaştığını belirten Ölmez, “GDO’lu mısır ile beslenen ve kontrol altında takip edilen farelerde 3 nesil sonra sindirim sistemlerinde
bozulma, bağışıklık sistemlerinde
çökme, kan yapılarında bozulma, tüm iç organlarında küçülme belirlenmiştir. Doğan yavruların normal ağırlıklarından daha az olduğu, doğumdan sonraki ölümlerde çok ciddi artış olduğu ve üreme yeteneklerinin durduğu tespit edildi” diye konuştu.
Türkiye’nin 1998 yılından itibaren ciddi bir GDO tehdidi altında olduğunu söyleyen ve geçen aylarda TBMM’den geçen Biyogüvenlik Yasası’nın eksik ve hatalı bazı maddelerinin olduğunu belirten Ölmez, bu maddelerin bir an evvel gözden geçirilerek düzeltilmesi gerektiğini kaydetti.

* * *

GDO’lu ürünlerin nasıl bir tehdit olduğunu anlatmak için biz ne desek? Halka genetik yapısı değiştirilmiş ürün yediren kodamanların GDOşluğunu mu gündeme getirsek yoksa GDO’lu ürün yiyenlerin ne olduğunu mu? 
Diğer taraftan, son zamanlarda Türkiye’de çok garip cinsel suçlar işleniyor. Burada yazmaya elim varmıyor. Ne oldu bu insanlarımıza? Genetik yapılarında bir bozulma mı var?

Arslan Bulut-Yeniçağ

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=13006



Bu haber 782 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,504 µs