En Sıcak Konular

TÜRKİYE İÇERİDEN VURULDU

26 Nisan 2010 11:42 tsi
TÜRKİYE İÇERİDEN VURULDU KENDİLERİNE ‘aydın’ diyen bazı kişilerin Ermeni yalanlarını sahiplenerek, Haydarpaşa ve Taksim’de gerçekleştirdiği çirkin gösterilere tepki yağdı.

TÜRKİYE İÇERİDEN VURULDU

KENDİLERİNE ‘aydın’ diyen bazı kişilerin Ermeni yalanlarını sahiplenerek, Haydarpaşa ve Taksim’de gerçekleştirdiği çirkin gösterilere tepki yağdı. CHP’li Rahmi Güner, gelinen noktadan AKP’yi sorumlu tuttu: Türkiye içeriden vurulmak isteniyor, AKP Hükümeti de bu oyuna alet oluyor.
MHP’li Akif Akkuş, “Türklük düşmanları AKP’den cesaret aldı. Bu yönetim başta oldukça Ermeni yalanları daha da büyüyecek” derken, DSP’li Hasan Erçelebi de eylemlere katılan kişilere ‘aydın’ denilemeyeceğini vurguladı ve “Amaçları Türkiye’nin başını ağrıtmak” diye konuştu.

İşbirlikçi eylemciler kınandı
24 Nisan 1915’in yıldönümünde “Ermeni iftiraları”na çanak tutan sözde “aydınlar”a siyaset dünyasından tepki geldi. Milletvekilleri, çeşitli illerde yapılan eylemleri kınadı, “Hakaretlere son verilsin” çağrısı yaptı
1915 olaylarını “soykırım” diye tanımlayıp 24 Nisan’da Türkiye’de anma eylemleri yapanlara tepki yağıyor. İstanbul’da Galatasaray Lisesi ve Haydarpaşa Garı’nda yapılan oturma eylemiyle birlikte, başkentte de Baskın Oran, Fikret Başkaya, İsmail Beşikçi, Temel Demirer, Recep Maraşlı, Sibel Özbudun, Mahir Sayın, Ragıp Zarakolu ile Garbis Altınoğlu, “1915 inkar ve yüzleşme” adlı bir sempozyum düzenledi. Sempozyumda Türkiye, Ermenileri kesen ülke diye anıldı.

AKP alet oluyor
CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, ABD’nin içerdeki işbirlikçileri vasıtası ile Türkiye’yi vurmaya çalıştığını belirterek, AKP hükümetinin de bu oyuna alet olduğunu söyledi. Güner şunları söyledi: “1915 olayları ile ilgili gerçekler ortaya çıkartılmıyor. Osmanlı ordusunu, Türk ordusunu arkadan vuran, köyleri basarak yaşlıları, gençleri katledenlerin Ermeni çeteleri olduğunu herkes biliyor. Düşmanla işbirliği yaptıkları gerçeği ortada. Bunu Avrupa ve dünya görmek istemiyor. Maalesef AKP hükümeti dış politikayı bilmiyor. Türk bayrakları yakılıyor, Türklere hakaret ediliyor, ama hükümet bu hakaretleri sineye çekiyor.”

Sıfatları sorgulanır
DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi de etkinliklere iyi niyetle bakmanın mümkün olmadığını ifade etti. Erçelebi, TC’nin, kurulduğu günden bu yana soykırımların önüne geçmek için uluslararası alanda tüm çabasını ortaya koyduğunu söyleyerek, “Ermenilerden özür dileme kampanyaları hazırlayanlar insanlar aydın sıfatı taşıyamaz. Düzenlenen sempozyum ve panellerin tek amacı, ileride soykırım yapıldığını ispatlayacak belgeler bırakmaktır. Türkiye’nin başını ağrıtmak için gerçekleştirilen bu çabaları iyi niyetle nasıl yorumlayabilirsiniz? Bunların aydın sıfatları sorgulanmalı” dedi.(Fatih ERBOZ-Yeniçağ)

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=34323



Bu haber 830 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,303 µs