En Sıcak Konular

CİMBOM BURSA'YI ÇELMELEDİ FENERBAHÇE LİDER OLDU

26 Nisan 2010 11:00 tsi
CİMBOM BURSA'YI ÇELMELEDİ FENERBAHÇE LİDER OLDU Zirveyi yakından ilgilendiren maçta Galatasaray ile Bursaspor’un buluşması berabere bitti.Kasımpaşa ile oynadığı maçta galip gelen Fenerbahçe ise liderliğe yükseldi.

BAŞBAKAN

Sarı-lacivertli ekip sayısız pozisyona girdiği karşılaşmada golü bulmak için tam 76 dakika bekledi. Cezalı Bilica’nın yerine forma giyen Bekir’in kafa vuruşuyla skor avantajını yakalayan Fenerbahçe önemli bir virajı kazasız geçmeyi bildi
Kasımpaşa ile oynadığı maçta 76. dakikaya kadar son vuruş çaresizliği yaşayan Fenerbahçe, Güiza’nın 67. dakikada kaçırdığı golden sonra tam bir duygu boşalması yaşayacak ve oyundan düşecek derken, günün oyuncusu Bekir’in kafa vuruşu belki de şampiyonluk yürüyüşünün en önemli hareketi olacaktı.
Bu olmasaydı, takım halinde iyi oynayan, pozisyon üreten, Kasımpaşa’yı kale önüne sokmayan Fenerbahçe, bu kadar gerilimli maçın şanssızlığını, Daum’un hatalı oyuncu değişikliği tartışmasına bağlayacak, Özer’in topla çok oynama gereksizliği ya da Güiza’nın artık saç baş yolduran son vuruş yetersizliği nedeniyle, bu maçı ağıtla anımsayacaktı.
Takımda, Bilica’nın yerine oynayan ve gol attığı dakikaya kadar hatasız ve kritik savunması ile oyunu sürükleyen Bekir’den, sağ kanatta şimdiye kadar görmediğimiz bir teknik performans ortaya koyan Topuz’a kadar başarısını genişletecekti. Selçuk’un orta alanda tavan yapan savunma ve oyun kuruculuk gösterisine Alex’in her verdiği topun oluşturacağı gol durumu eklenebilecekti.
Kasımpaşa’da ise Keller’in genelde sağ kanattan sürükleyip kale önüne göndermeye çalıştığı topların menzili bulamaması, Cenk’in topla bir türlü buluşamama sorunu ve Yılmaz Vural’ın takımının niteliğini fazlası ile abartmış olduğunun, futbol kalitesinden ortaya çıkması dışında önemsenecek bir durum yoktu. 13’te Özer ceza alanı içine derinlemesine pas attı, Mehmet Topuz kaleye doğru topu yuvarladı, ama savunma kornere attı. 24’te Özer’in pası ile savunmanın arkasında topla buluşan Alex vurdu, Murat çıkardı, dönen topu Özer şutladı, ama Murat yine kucakladı. 34’te Özer orta alandan çalımlarla gelip, topu sağdaki Mehmet Topuz’a gönderdi. Topuz içeri aktardı, Güiza gelen topa yerde Murat ile birlikte hamle yaptı, ama Murat meşin yuvarlağa sahip oldu.
57’de Özer topu oyuncu kalabalığının içindeki Alex’e verdi, Alex dönüp vurdu, ama o kalabalıkta top savunmaya çarpıp, kornere gitti. 64’te Volkan degaj yaptı, Özer ileri çıkan Kasımpaşa savunmasının arkasında topla buluştu, ceza sahası içinde Ergün çekti, Çakır “Devam” dedi. 67’de Özer’in kale önüne attığı mutlak gol pasını Güiza boş kale yerine dışarı attı. 76’da Mehmet Topuz’u kenara alıp herkesi şaşkına çeviren Daum’un bu kararı tartışılırken Alex korner kullandı, Bekir kafa ile dokundu ve golü attı: 0-1.

BEKİR İRTEGÜN
Fenerbahçe’nin acil ihtiyaç halinde kullandığı Bekir maçın gerçek anlamda başaktörüydü. Bilica’nın yokluğunu, gerilimsiz oyunu ile aratmadığı gibi, tutuk Lugano ve Gökhan Gönül’ü çok iyi idare etti. Maçın golünü atma şansını da yakalayıp, Fenerbahçe’nin yarıştaki ciddi adımının mimarı oldu.

Güiza çıldırttı
Maçın ikinci yarısında Güiza’nın 67. dakikada kale önünde değerlendiremediği bir gol pozisyonu Fenerbahçelileri şoke etti. Bu dakikada Özer’in sol taraftan ceza alanına taşıdığı topu verdiği İspanyol forvet, müsait durumda uzak direğin yanından topu auta atınca tribünler adeta saç baş yoldu. Protokol tribünündeki Fenerbahçeliler de kaçan pozisyon nedeniyle İspanyol futbolcuya sinirlendiler.(YUSUF KOBAL-Milliyet) [1]

VE BAKANLAR

Zirveyi yakından ilgilendiren maçta Galatasaray ile Bursaspor’un buluşması nefesleri kesti. Tempo, mücadele, gol pozisyonu üst düzeydeydi. Ancak iki takım da yakaladığı şansları değerlendiremedi. Konuk ekip liderliği kaybetti, Cim-Bom, Şampiyonlar Ligi şansını önemli ölçüde tüketti.

Uzun maratonun son düzlüğündeyiz. Devir hesap devri ya her maç bir final, her maç bir sonraki ya da öncekiyle ilişkili.
Fenerbahçe’nin gündüz Kasımpaşa’yı yenmesi, ister istemez bu maçın stratejisini de etkiledi. Bursa ne pahasına olursa olsun kazanmak için oynadı. Galatasaray ise en azından ilk 2 hedefi için çabaladı, durdu. Maçın başlama düdüğüyle birlikte bir basketbol maçını andıran, ama sadece sonucun olmadığı girişimlerin ve tehlikelerin sıkça yaşandığı kareler başladı. Özetle her şey vardı, ama ilk yarı biterken tabelada yazan skor: 0-0. İkinci yarı başlarken olay tam rus ruletine dönüyor. Çünkü iki takım da kazanmak zorunda. Bir o kalede bir bu kalede tehlike kokan girişimler. Dakikalar su gibi akıyor ama her şey saatler önce koltuğa oturan Fenerbahçe’nin lehine gelişiyor. Neill ve Zapotocny’nin art arda gördükleri kırmızı kartlar sonrası Frank Rijkaard ve Ertuğrul Sağlam taşlarla oynuyor ve geriye takviye yapıyorlar. İlginç olan da bu. Kimse risk almıyor. Sonuç da değişmiyor. Kaybeden sahadaki ikili, kazanan ise Fenerbahçe oldu.
1’de Giovani’nin ortasına Baros vuramadı. 8’de Arda’nın pasında bu kez Giovani çerçeveyi tutturamadı. 16’da Sercan’ın tehlikeli bir şekilde kaleye süzülen topu Neill’e çarptı. 19’da Sabri’nin sürüklediği atakta ceza alanına girmeden şansını denedi. Yine sonuç bulmayan bir atak oldu. 20’de hatalı ofsayt uygulaması Sercan’ı golle burun buruna getirdi. Genç futbolcu Aykut’u da geçerken topu ayağından aştı. 2 dakika sonra Ergic kaleyi yokladı. Aykut kritik bir kurtarışa imza attı. 27’de Baros tribünleri heyecanlandırdı. Çek futbolcu topu sürdü, kaleyi karşısına aldı, ama çerçeveyi bulamadı. 44’de Mehmet Topal’ın sert şutunda Ivankov sağına iyi uzandı. Uzatma dakikalarında Volkan yakın mesafeden boş pozisyonda topu üstten auta yolladı.
48’de Volkan hızlı şekilde savunmanın arkasına sızdı. Ortasında boş durumdaki Sercan yetişemedi. 50’de Sercan seri şekilde ceza alanına yöneldi ama Aykut’u aşamadı. 62’de Ali Tandoğan’ın kullandığı serbest vuruşta Ömer Erdoğan unutuldu. Tecrübeli oyuncunun kafa vuruşunda Aykut başarılıydı. 64’te Keita tribünleri heyecanlandırdı. Pozisyonun devamında Giovani etkisiz kaldı. 70’te Baros altıpastan kafasına gelen topu dışarı yolladı.

KALECİLERİN GECESİ
Dünkü maçın golsüz sona ermesinde şüphesiz iki kalecinin payı büyüktü. Aykut ve Ivankov iki takım adına da sayısız pozisyonun yaşandığı gecede kalesinde devleşirken yaptıkları kritik kurtarışlarla takımlarını ayakta tuttular.

ZAPO’NUN SORUMSUZLUĞU
Neill, Turgay’a yaptığı faul sonrası ikinci sarıdan atıldı, daha atış kulanılmadan bu kez Zapotocny, Keita ile girdiği ikili mücadele sonrası kırmızıyı gördü. Çek futbolcunun sorumsuzluğu belki de maçın kırılma anıydı.(NEVZAT DİNDAR-Milliyet) [2]

İşte kalan maçlar ve haftanın programı...

Ligin 31. haftasında liderlik koltuğu el değiştirdi. Puanını 67'ye yükselten Fenerbahçe zirvenin yeni sahibi oldu. Bursaspor, Galatasaray ile berabere kalarak uzun bir aradan sonra liderlik koltuğunu kaptırdı.

Bursaspor 66 puan ile 2., Galatasaray ise 61 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Beşiktaş ise küme düşme potasındaki Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı. Denizlispor ise Ankaraspor'un ardından lige veda eden 2. ekip oldu.

İşte 32. haftanın maç programı

Turkcell Süper Lig’in 31. haftasının tamamlanmasının ardından 32. haftanın programı açıklandı. 

Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Bursaspor ve Galatasaray rakipleriyle 1 Mayıs Cumartesi günü aynı saatte karşı karşıya gelecek.

         Yapılan açıklamaya göre 32. haftanın programı şöyle:

         1 Mayıs Cumartesi:
         16.00 Ankaragücü-Trabzonspor (Ankara 19 Mayıs)
         20.00 Bursaspor-Kayserispor (Bursa Atatürk)
         20.00 Fenerbahçe-Eskişehirspor (Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu)
         20.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray (Atatürk Olimpiyat)

         2 Mayıs Pazar:

         16.00 Denizlispor-Gençlerbirliği (Denizli Atatürk)
         16.00 Antalyaspor-Gaziantepspor (Antalya Atatürk)
         20.00 Diyarbakırspor-Beşiktaş (Diyarbakır Atatürk-Seyircisiz)
         20.00 Sivasspor-Kasımpaşa (4 Eylül)

İŞTE KALAN MAÇLAR

Fenerbahçe (67)
Eskişehirspor (E)
Ankaragücü (D)
Trabzonspor (E)

Bursaspor (66)
Kayserispor (E)
Akaraspor
Beşiktaş (E)

Galatasaray (61)
İstanbul BB. (D)
Antalyaspor (E)
Gençlerbirliği (D)

Beşiktaş (58)
Diyarbakırspor (D)
Manisaspor (E)
Bursaspor (D) [3]

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ

[1].http://www.milliyet.com.tr/basbakan/spor/haberdetay/26.04.2010/1229811/default.htm

[2].http://www.milliyet.com.tr/ve-bakanlar/spor/haberdetay/26.04.2010/1229804/default.htm

[3].http://www.milliyet.com.tr/iste-kalan-maclar-ve-haftanin-programi-/spor/sondakika/26.04.2010/1229900/default.htm



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,417 µs