En Sıcak Konular

ÇETİN DOĞAN GATA'DAN ÇIKTI METRİS'E GİRDİ

24 Nisan 2010 09:15 tsi
ÇETİN DOĞAN GATA'DAN ÇIKTI METRİS'E GİRDİ Balyoz Planı" iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hakkındaki yakalama emri çerçevesinde İstanbul Adliyesine gelen Çetin Doğan, "Herkes görecek ki bu balyoz, çıkaranların, uyduranların kafasına inecek" dedi.

Çetin Doğan yeniden Metris’te

Balyoz Planı" iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hakkındaki yakalama emri çerçevesinde İstanbul Adliyesine gelen eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, "Herkes görecek ki bu balyoz, çıkaranların, uyduranların kafasına inecek" dedi.

Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, tutuklama kararının yüzüne okunmasının ardından cezaevine gönderildi.  Tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesinden  taburcu edilen Doğan, geceyi evinde geçirdi. Sabah saatlerinde avukatları ile birlikte adliyeye gelen Doğan, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Metris cezaevine konuldu. Hakim ve savcıların giriş kapısından çıkartılan Doğan, polis aracına bindirilişi esnasında kendisine uzatılan mikrofonlara "Herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. En kısa zamanda bitecek. Adalet yerini bulacak. Bundan hiç kuşku duymuyorum. Hepinize esenlikler diliyorum. Bayramınız, bayramımız, egemenlik bayramımız kutlu olsun" açıklamasını yaptı.

"Arkadaşlarımı yalnız bırakamazdım"
Tedavi gördüğü GATA'dan dün tahliye edildikten sonra sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Çetin Doğan, adliyeye girişi öncesinde basın mensuplarına açıklama yaptı. Sağlık sorunlarının halen devam ettiğini anlatan Doğan, "Arkadaşlarımı yalnız bırakamazdım. Bu mücadeleye onlarla birlikte devam edeceğim." dedi. Balyoz'un kurgu olduğunu ileri süren Doğan, "Bu Balyoz, çıkaranların uyduranların kafasına inecektir. Samimiyetle söylüyorum, sağlığım kalp ilaçlarımın dozlarını 4 kat artırmak suretiyle iyiye gidiyor, dün çıktığımda 18'di tansiyonum. Bir gün önce de öyleydi" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni zor durumda bırakacak hiçbir işlem yapmadığını iddia eden Doğan, "50 yıl bu kurumun içinde kalmış insanın üniforması tenine işliyor. Kurumumu zor duruma bırakacak herhangi bir işlem yapamazdım. Bu yüzden de 18-8 tansiyonla dışarı çıktım. Dimdik ayaktayım. Hastanede arkadaşlarım çok iyi ilgilendiler. Hepsine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"GATA'dan taburcu oluş tarihim 22 Nisan'dır"
GATA'dan 2 gün önce taburcu olduğu iddiaları ile ilgili Doğan, "Kayıtlar GATA'dadır. Taburcu oluş tarihim 22 Nisan'dır. Tarihi üzerinde yazılıdır. Bir ağrı uzmanı beni GATA'da muayene etti. Kendisinin yapacağı bir işlemle sağ bacağımdaki uyuşukluğun giderilebileceğini söyledi. Arkadaşımızın bir özel seyahati nedeniyle randevuyu gerçekleştiremedik. Kalbimde çekilen sintigrafi ile bir problem gördüler, problemi daha detaylı incelenmesi gerektiğini söylediler. Yaptıkları ileri tetkiklerle bunun sorun olmayacağını söylediler. Tansiyonum yüksek olmasına rağmen GATA üzerine kuşkular olmasın diye herhangi bir istekte bulunmadım. Bana bir hafta aspirin kullanmayacaksın dendi. Bana GATA'da gösterilen iyi muameleye teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

"Bütün bunlar kurgudur"
Hilmi Özkök'ün kendisi ile ilgili sözlerini de yorumlayan Doğan, "Hilmi Özkök ile ilgili söyleyeceğim şey; neden beni mahkemeye vereceksin? diye sorgulamadım. Ben sorular sormuştum bu sorular havada kaldı. Savcılarımız, hakimlerimiz kısa zamanda bunu ortaya çıkaracaklar. Bu olayın üzerindeki belgelerin kısıtlama şeyleri bütünüyle kalktığı zaman, bir bölümünün kalktığını sevinerek öğrendim. Göreceksiniz ki bu soruşturma 2006 yılında yapılan hazırlıklarla 2007 yılında başlamıştır. Bunu biz mahkemede ispat edeceğiz ve göstereceğiz. Bu olay sayın Baransu'nun getirdiği bir valiz meselesi değildir. Kurgudur, bu kurgunun içinde kimlerin olduğunu ortaya çıkarmak adaletin görevidir. Bugün bütün bu seminer yapılırken hepsinin kayıtları benim emrimle alınmıştır. Kayıtların tamamını dinlendiğiniz zaman seminer süresi kadardır bir dakika fazla ya da az değildir. Bunu adalet ortaya çıkacaktır, bundan hiçbir şüpheniz olmasın" dedi.

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/cetin-dogan-yeniden-metriste-160702.htm



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,428 µs