En Sıcak Konular

BAYKAL'A YAPILAN SALDIRI ÖNCESİ VAN EMNİYETİNDE SAHTE LİSTE SKANDALI

23 Nisan 2010 15:56 tsi
BAYKAL'A YAPILAN SALDIRI ÖNCESİ VAN EMNİYETİNDE SAHTE LİSTE SKANDALI CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a Van gezisinde düzenlenen yumurtalı saldırı olayını araştıran İçişleri Bakanlığı müfettişleri çarpıcı bilgilere ulaştı

Van Emniyeti’nde sahte liste skandalı 
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a Van gezisinde düzenlenen yumurtalı saldırı olayını araştıran İçişleri Bakanlığı müfettişleri çarpıcı bilgilere ulaştı

Müfettişler, Van Emniyeti’nin olaydan sonra sahte görev listesi hazırladığını açığa çıkardı. Müfettişler, gezi öncesi 38 polisi görevlendiren Van Emniyet Müdürlüğü’nün saldırıdan 3 gün sonra 160 kişilik ikinci bir liste hazırladığını ve buna ilk listenin hazırlandığı tarihi attığını saptadı.
Baykal'a taşlı yumurtalı saldırı  
 
CHP heyetinin gezisi öncesi alınan güvenlik önlemleri ile görevlendirilen personelin listesine ilişkin emniyet kayıtlarını inceleyen müfettişler bu aşamada, görevlendirmeler konusunda iki liste olduğunu fark etti.
Görev listesinin hazırlandığı birimdeki bilgisayarda inceleme yapan müfettişler, ziyaret öncesi Van Emniyeti’nce bir emniyet müdür yardımcısının başkanlığında 38 polisin yer aldığı görev listesinin hazırlandığını saptadı.
Müfettişler, gezinin olayla sonuçlanmasının ardından, Van Emniyeti’nin bir liste daha hazırladığını, bu listeye de, gezi öncesi hazırlanmış gibi tarih attığını tespit etti. Eski tarih atılan listenin olaydan 3 gün sonra hazırlandığı, bu listede bir emniyet müdür yardımcısının başkanlığında yaklaşık 160 polisin Baykal’ın gezisinde görevlendirilmiş gösterildiği saptandı.

Müdürün imzası var

Eski tarih atılan 2. görev listesinde Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert’in imzasının da bulunduğu anlaşıldı. Müfettişler yaptıkları görüşmelerde, Baykal’ın “yolun dar olması ve otobüsün kongrenin yapıldığı salonun bulunduğu sokağa giremeyeceği belirtilerek, yürümemiz tavsiye edildi” iddiasının da doğru olduğunu belirleyerek, bu konuda tutanak düzenledi.

Hafta sonunda Ankara’ya dönen müfettişler, araştırma raporu doğrultusunda, başta Mert olmak üzere sorumluluğu bulunan polislerle ilgili soruşturma başlatacak.[1]

CHP'den Van için sert tepki 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Van'da CHP'ye yönelik saldırının ardından Vali, Emniyet Müdürü ve Güvenlik Şube Müdürünün görevinin başında olduğunu ancak “Emniyetten CHP'ye bilgi sızdırıyorsun” denilen bir polis memurunun görevden alındığını savundu.

Ateş, düzenlediği basın toplantısında, CHP'ye yönelik Van'daki yumurtalı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.
CHP'li Ateş, “TBMM'nin, Ak Parti'nin işgali ve otoritesi altına alınmak istendiğini, TBMM'de milletvekillerinin, meydanlarda da Ak Parti'nin il, ilçe, gençlik örgütlerinin saldırdığını” öne sürdü.

Van'daki saldırının ardından 21 gün geçmesine, görüntülere rağmen saldıranların ortaya çıkarılmadığını, ellerini kollarını sallayarak Van'da gezebildiğini ifade eden Ateş, bu kişilere, Ak Parti'nin himayesinde olduğu için dokunulamadığını savundu.

Ateş, Ak Parti'nin, bu kişilerin kılına bile dokunmadığını, emniyet güçlerinin bir tek işlem yapmadığını öne sürerek, “O zaman ihmali görülen devlet yöneticileri, kamu görevlileri hakkında gerekenler yapılsaydı Ahmet Türk ve Bakan Taner Yıldız'a o saldırılar yapılır mıydı?” diye sordu.

Ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ne de yetkililerin, aradan geçen süreye rağmen kendilerinden özür dilediğini ifade eden Ateş, “Sayın Türk'e, Yıldız'a saldırı sonrası harekete geçen devlet görevlileri, acaba Van'da bize saldırı yapıldığında neden harekete geçmediler?” dedi.

Ak Parti'nin, 2 milletvekilini, olayı incelemesi için görevlendirdiğini belirten Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yaptıkları saldırılara Allah'ı şahit tutmaya çalışıyorlar. Bizim verdiğimiz isimler karşısında, bu milletvekilleri, 'Bizim gençlik kollarımızın üyesidir ama yönetimde görevleri yoktur' diyerek açıklama yaptılar. Olaydan sonra internet sitelerini kapattılar ama bu site kapatılmadan önce biz yönetim şemasını aldık. Yönetimde yeri yok dedikleri Selami Taşdemir Teşkilat Başkanı, Hidayet İritaş'ın şemada görevi var, yönetimde yok dedikleri Abdulkahhar Bardak Tanıtım ve Medya Sorumlusu Başkanı, Taha Çoban Üniversiteler Başkanı, Murat Ergin Yerel Yönetimler sorumlusu, Bilal Yücebaş AR-GE ve Gençlik Atölyesi Başkanı.”

Ateş, üzüntü verici bir diğer olayın, “güvenlik güçlerinin de Ak Parti ile birlikte, Türkiye demokrasisine pusulu tuzak kurması olduğunu” öne sürdü. Ateş, İçişleri Bakanı'nın, mülkiye müfettişlerinin raporlarını açıklamasını istedi.

Van Valisi, Emniyet Müdürü, saldırganları koruyan Güvenlik Şube Müdürü ve ekibinin görevinin başında olduğunu belirten Ateş, “Görevinin başında olmayan bir tek kişi var. İlimizi korumakla görevli olan polis memuru, 3 gün önce görevinden alındı. Daha önce polis memuru, 'Sen emniyetten CHP'ye bilgi sızdırıyorsun' diye tehdit edilmiş. Ne bilgi sızdırması. Ana muhalefet partisi liderine tuzaklar kuruluyor, tuzaklar boşa çıktı diye bir polis memuru görevden alınıyor. Bize Van'da yumurta, taş atıldı ama AKP'nin alnına sürülen bu kara leke, yaşamları boyu sürer” diye konuştu.[2]

 

 

Kaynak: GAZETE VATAN

[1].http://www9.gazetevatan.com/van-emniyetinde-sahte-liste-skandali/301506/1/Gundem

[2].http://haber.gazetevatan.com/chpden-van-icin-sert-tepki/301623/1/Gundem
 



Bu haber 801 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,900 µs