En Sıcak Konular

TUNCEL ''MECLİS''İ KARIŞTIRDI

22 Nisan 2010 13:31 tsi
TUNCEL ''MECLİS''İ KARIŞTIRDI AKP’nin Anayasa paketi, vekilleri fena gerdi Görüşmeler, sık sık çıkan kavgalarla kesildi.En ciddi gerginliğe ise BDP’li Sebahat Tuncel yol açtı. Tuncel’in “Bu ülkede savaş var” sözleriyle çaktığı kıvılcımın yangına dönüşmes

MECLİS'TE TANSİYON YÜKSELDİ

AKP’nin Anayasa paketi, vekilleri fena gerdi  Görüşmeler, sık sık çıkan kavgalarla kesildi

BDP’li Tuncel savaş çıkarıyordu!
ANAYASA paketinin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde gerilim her geçen gün artıyor. Vekiller sık sık birbirlerinin üzerine yürüyor, oturuma ara veriliyor. En ciddi gerginliğe ise BDP’li Sebahat Tuncel yol açtı. Tuncel’in “Bu ülkede savaş var” sözleriyle çaktığı kıvılcımın yangına dönüşmesi güçlükle önlendi.

‘Muhalefetin sesini kısamazsınız’
MHP’li Oktay Vural ile TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin arasında da sert bir usul tartışması yaşandı. Kendisine söz hakkı vermeyen Şahin’i eleştiren Vural, “Muhalefetin sesinin kısılmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Sadece 2 vekile söz veren Şahin’i, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç de protesto etti.

Tüzmen, Bahçekapılı’yı sakinleştirdi
PAKETİN 5. maddesinin görüşülmesi sırasında, CHP’li Mevlüt Coşkuner ile AKP’li Kürşad Tüzmen, bir anda tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesini araya giren vekiller önledi. AKP Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın etkilendiğini gören Tüzmen, olayı unutup Bahçekapılı’yı teskin etmeye çalıştı.

Kimler niye kavga etti!
AKP’nin Anayasa değişiklik paketi Meclis’i fena gerdi. Saatlerce süren görüşmelerde tansiyon zaman zaman yükseldi, vekiller birbirlerinin üzerine yürüdü. BDP’li Tuncel’in ‘savaş var’ sözü gerginliği artırdı
Anayasa değişiklik paketinin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri gergin geçiyor. Genel Kurul’da sık sık tansiyon yükselirken, milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü, zaman zaman oturuma ara verildi. Özellike BDP’li Sebahat Tuncel’in, “Bu ülkede savaş yaşanıyor” sözleri tartışma yarattı. Teklifin 4. maddesinde verilen değişiklik önergesi üzerinde söz alan Tuncel’in, “Bu ülkede çocuklar, bebekler öldürülüyorsa ciddi sorun var demektir. Molotof kokteyl attı diye bir çocuğu cezalandırırsanız...” demesine AKP’li bazı milletvekilleri tepki gösterdi.

Savaş değil terör var
Tuncel’in “Bu ülkede bir savaş var” demesine önce Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu “Savaş değil, terör var” diye itiraz etti, sonra da Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin müdahale etti. Şahin, güvenlik güçlerinin ülkenin can güvenliğini sağladığını belirterek, “Şu çatı altında görev yapan hiç kimse, terör örgütünü, sanki Türk Silahlı Kuvvetleri ile çarpışan bir başka ülkenin silahlı gücü gibi takdim edemez” diyerek, Tuncel’den sözlerini düzeltmesini istedi. Tartışma özetle şöyle gelişti:

Belki sürç-i lisan ettiniz
Şahin: Lütfen sözlerinizi tashih edin. Bu yanlış anlamalara mahal verebilir. Belki sürç-i lisan ettiniz.
Tuncel: Böyle alkışlayarak bu ülkede sorun yokmuş, çatışma yokmuş, insanlar ölmüyormuş gibi davranmanın anlamı yoktur. Bu konuda sizin tarafsız olmanızı öneririm.
Şahin: Ben tarafsızım. Ben Türkiye Cumhuriyeti devletinden yana tarafım.
Tuncel: Bu ülkede bir çatışma var.
Şahin: Bu çatı altında olan her milletvekili, tabii ki Türkiye Cumhuriyeti devletinden yana olmalıdır.
Tuncel: Bu ülkede Kürtleri, ölümleri yok mu sayacaksınız Nasıl olacak?
Şahin: Yapmış olduğunuz yemine sadık kalarak konuşun lütfen.
Tuncel: Siz rahatsız olabilirsiniz, 3 maymunları oynayabilirsiniz, ama biz bu ülkede gerçekleri halkımızla paylaşmak zorundayız. Bu ülkede savaşı destekleyen bir parlamentoda konuşmaktan büyük utanç duyuyorum.

Bu ülkede savaş varmış
BDP’li Sebahat Tuncel’in “Bu ülkede savaş var” sözleri, BDP ve AKP’li vekiller arasında tartışma yarattı.  BDP’li Bengi Yıldız, AKP sıralarından kendilerine laf atan Kürşad Tüzmen ve Gökhan Sarıçam’ın üzerine yürüdü. (Macit SOYDAN-Yeniçağ)

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=34214

 



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,986 µs