En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ'TAN ÇOK SERT AÇIKLAMA!

19 Nisan 2010 20:23 tsi
BEŞİKTAŞ'TAN ÇOK SERT AÇIKLAMA! Beşiktaş yönetimi derbide yaşanan hakem hatalarına düzenlediği basın toplantısıyla tepki gösterdi.

Beşiktaş'tan sert açıklama 
 
Beşiktaş yönetimi dünkü derbide yaşanan hakem hatalarına düzenlediği basın toplantısıyla tepki gösterdi.

Beşiktaş'ta yönetici Erdoğan Toprak ve yönetim kurulu üyeleri dünkü Fenerbahçe derbisinde yaşanan hakem hatalarından dolayı basın toplantısı düzenledi.

Başkan Yıldırım Demirören ve Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdar Adalı'nın İtalya'da oldukları için katılamadıkları ancak Demirören ve Adalı dışındaki bütün yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Erdoğan Toprak açıklamalarda bulundu.

Bu basın toplantısını yapma kararını dünkü maçta yapılan hakem hatalarından sonra verdiklerini söyleyen Erdoğan Toprak şunları söyledi:

"Dünkü maçı izleyen kamuoyu hemfikir omuştur ki; rakibin yöneticileri dahil hakem bu maçı kaldıramamıştır.

Maçın büyük çoğunluğu Beşiktaş aleyhine kararlarla geçmiştir.

Penaltıyı yapan oyuncunun sarı kartı çukur yaptığı için mi penaltı yaptığı için midir? Beşiktaş olarak duruşumuzu koruyacağız. Ama itiraz hakkımızı klullanacağız. Camiamızı üzen şey, sesi çok çıkana MHK ve TFF'nin taviz vermesidir. Bu tavizi özellikle son haftalarda görmek mümündür. Camia olarak dünkü maçtan dolayı üzüntü içindeyiz

2016'ya hazırlanan Türkiye bu hakemler ve federasyonla gidemez. Bu düşünceler sadece bizim değil, tüm spor kamuoyunun hisleridir. TFF’nin güven tazeleyerek 2016’ya hazırlanmasını istiyoruz. Federasyon'un güven tazelemek için kongreyi toplaması gerekiyor.

Özetle TFF'nin sesi çok çıkana taviz vermesini istemiyoruz. Bazı yan hakemler ve orta hakemler verdikleri kararlarla kimi takımlara avantaj sağlamaktadırlar. Hakemin ve TFF’nin görevi adil hak dağıtmaktır, sesi çıkana taviz vermek değildir. Biz TFF’nin güven tazelemek zorunda olduğunu düşünüyoruz. TFF’yi görevini yapmaya davet ediyoruz. Diğer kulüplerinde bizle aynı fikirde olduğunu düşünüyoruz.

Penaltı noktasını bir azgın boğa gibi kazmak hiç görülmüş müdür? Bunu yapan oyuncuyu kınıyorum. Kırmızı kartları da spor kamuoyunun vicdanına bakıyorum. Türk spor camiasının kalitesini yükseltmeliyiz. TFF’nin otoriteyi bir an önce ele alması lazım. Otoriteyi de bir an evvel toparlanıp güven tazeleyerek ele alabilrler.

Bilica’ya sarı kartı hangi pozsiyon için verdiği konusunda endişelerimiz var. Biz BJK camiası olarak hakkımızı arıyacağız, hukukçularımız çalışıyor. Belirtmek istediğimiz bir nokta var, MHK otoritesini kaybetmiştir. Otoritesinin kaybı sesi çok çıkana taviz vermesinden kaynaklanmıştır.

Başksn ve yönetim olarak her türlü cezaya razıyız. Gerekirse 1 yıl maça girmeme cezası alırız ama hakkımızı her şekilde arayacağız.

Bilica’ya sarı kartın bugüne kadar verilen normal sürenin çok çok geçinde verildiğini fark ettik. O sarı kartın hangi pozisyon için verildiğini biz dahil hiç kimse anlayamamıştır.

Dimdik ayaktayız, bu tehlikenin gelişini günler önce haykırdık ama TFF bizi sindirmeye çalıştı. Yönetici arkadaşlarımız hak mahrumiyeti aldı ama biz bunları sonucu ne olursa olsun söylemeye devam edeceğiz.

Bu hakem maçın ağırlığını kaldıramamıştır. Bunu Fenerbahçe yöneticilieri de dile getirdi. Biz hakemlerin kalitesi yükselsin diye mücadele veriyoruz, bunun savaşını veriyoruz.

Siz dünya 3.'sü olmuş bir ülkesiniz ama hakemleriniz dünya kupasında maç alamıyor. Böyle bir şey olabilir mi? TFF toplansın, kararlar alsın ve bu kaliteyi yükseltsin.

Kural hataları var maçta. Bu noktada haklarımızı arayacağız. Otoritesinin kaybetmiş sesi çok çıkana taviz veren ve Türk sporuna zarar veren bir noktaya gelmiş bulunuyoruz. TFF bu noktada Türk sporunun bir yerlere gelebilmesi için güven tazelemelidir.

Türkiye tarihinin en köklü kulübü olarak bunları söylüyoruz. Bu camianın desteğiyle beraber bu haksızlıklara meydan okuduğumuz için bu açıklamaları yapıyoruz. Umarız bu akşamki Trabzonspor - Kasımpaşa maçının hakemi iyi bir yönetim sergiler.

Biz bu olayı bir kulübe indirgemedik. Biz bunu genel bir yara olarak, kulüpler üstü bir sorun olarak görüyoruz. Fenerbahçe’nin hisseleri %10 yükselmiş, inşallah daha da yükselir, hiç bir kıskançlık içinde değiliz. Aksine gurur duyarız."


 

Kaynak: GAZETE VATAN,http://www9.gazetevatan.com/besiktastan-sert-aciklama/300765/5/Spor 



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,398 µs