En Sıcak Konular

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI'NIN 5 MİLYONLUK MALİKANESİ

19 Nisan 2010 17:40 tsi
ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI'NIN 5 MİLYONLUK MALİKANESİ Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun Selimpaşa'da denize sıfır ve imara aykırı yaptırdığı 5 milyon lira değerinde bir malikhanesi olduğu ortaya çıktı

5 milyonluk malikâne!

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun Selimpaşa'da denize sıfır ve imara aykırı yaptırdığı 5 milyon lira değerinde bir malikhanesi olduğu ortaya çıktı

ESENYURT Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun 5 milyon değerinde bir malikhanesi orataya çıktı. Selimpaşa'da denize sıfır ve imara aykırı olarak yaptırdığı muhteşem malikhanenin arsasını nasıl aldığı ve belediye başkanı maaşı ile nasıl yaptırdığı merak konusu oldu.

Kameralarla korunuyor

Selimpaşa Merkez mahallesi Ayazma mevki 3050 sokak 5 noda bulunan ve 2 dönüm üzerine kurulan malikhane Necmi Kadıoğlu'nun Esenyurt Belediye Başkanı seçildiği birinci dönemde yapıldı. Tamamı birinci sınıf malzeme ve granit taşlarla yapılan malikhane denize sıfır noktaya kadar çekilmiş durumda. İmara aykırı olarak yaptırıldığı tespit edilen malikhanenin etrafı tamamen yüksek duvarlarla çevrili. Her türlü konfora sahip malikhanenin bahçesinde bulunan yetişmiş ağaçların ithal edilerek tırlarla dışarıdan getirildiği öğrenildi. Yüzme havuzlu ve içinde kamelyaların bulunduğu malikhane dört bir yanına kurulan kameralarla 24 saat korunuyor.

İmara aykırı yapıldı

Selimpaşa beldesinin Silivri ilçesine bağlanmadan önceki dönemde AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu'nun döneminde yaptırıldığı öğrenilen malikhane konusunda görüşlerini aldığımız Selimpaşalılar şunları söyledi.

"Kadıoğlu burayı aldıktan sonra biraz kabadayılıkla yaptı. Buranın belediyesini bize göre hiçe saydı. Çünkü yapım aşamasında belediye ekipleri imara aykırı yaptığı için müdahale etmeye kalktı ama onları resmen kovdu. Bitişiğinde ki villa tipi evlerin tamamı deniz mesafesine 30 metre uzaklıkta iken Kadıoğlu yaptırdığı malikhanenin inşaatını denize sıfıra çekti. Kimsede müdahale edemedi. Bizim şikâyetlerimizde maalesef hiç kabul görmedi."

Değeri en az 5 milyon

Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu'nun malikhanesini yaptırdığı Selimpaşa'da ki bölgede arsa fiyatlarının değeri çok yüksek. Kadıoğlu'nun içinde malikhane yaptırdığı boş arsanın değeri bir milyon TL. civarında. Aynı bölgede bulunan normal villaların değeri ise 1,5- 2 milyon TL. Fakat Kadıoğlu'nun yaptırdığı evin asla villa olmadığı, olsa olsa küçük bir malikhane olarak adlandırılabileceğini söyleyen Selimpaşalılar, değerinin en az 5 milyon TL. olarak gösteriyor. 2 dönümlük boş arsayı alan Kadıoğlu'nun inşaat aşamasında en az 1,5 milyon TL. harcadığı da bölge halkı ve inşaat işleri ile uğraşanlar tarafından söylenenler arasında.

Malvarlığı listesinde var mı?

İki dönemdir Esenyurt Belediye Başkanlığı yapan Necmi Kadıoğlu'nun, bu malikhaneyi aldığı belediye başkanlığı maaşıyla nasıl yaptırdığı şimdi merak konusu oldu. Ayrıca Necmi Kadıoğlu'nun belediye başkanı seçildikten sonra İstanbul Valiliği'ne vermiş olması gereken malvarlığı listesinde bu malikhaneyi gösterip göstermediği de merak edilen konulardan bir diğeri.

Selimpaşalılar ne diyor?

Selimpaşa halkı Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu'nun kendi bölgelerinde yaptırdığı malikhaneden rahatsız olmuş durumda. Kadıoğlu'nun imara aykırı olarak binayı yaptırdığını ifade eden Selimpaşalılar, inşaatın yapıldığı sırada AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu'nun müdahale ettiğini ama Kadıoğlu'nun gelen zabıta ekibini, yaptığı inşaat alanına sokmadığını ve kovarcasına geri gönderdiğini söylüyorlar.

Ayazma Güzelleştirme Derneği Başkanı Niyazi Akın, Necmi Kadıoğlu'nun yaptırdığı malikhanenin komşu villalardan birinin sahibi. Kadıoğlu'nun malikhanesi konusunda görüşlerini aldığımız Niyazi Akın şunları söyledi.

Bölgede benzer bina yok

"Necmi Kadıoğlu burayı alır almaz hemen inşaata başladı. İmara aykırı şekilde yapıldığını tespit eden Selimpaşa belediyesi zabıta ekiplerini inşaatına yaklaştırmadı bile. Resmen kabadayılıkla bu yeri yaptı. Hiç kimse müdahale edemedi. Bu çevrede bunun gibi muazzam başka bir bina yok. Çok para harcadı Kadıoğlu buraya. Az para ile yapılacak bir bina değil çünkü burası. En az 1,5 milyon dolar gitmiştir hesaplarımıza göre. Dört tarafını gördüğünüz gibi yüksek duvarlarla çevirdi. İçerde havuzu var, motoru var, saunası var. Ne ararsan var.. Bahçede bulunan yetişmiş ağaçları ithal edip dışarıdan getirtti. Onlar bile dünya para. Bekçileri arkadaşımız ama bizleri bile asla içeri sokmuyor. Her tarafına kamera yerleştirmiş. Şimdi buranın değerini biçmek mümkün değil. En az 5 milyon liradan fazla eder.

Altın külçeleri var demek

Kadıoğlu zaman zaman gelir buraya. Özellikle yaz aylarında çoğunlukla burada kalır. Madem artık komşumuz oldu kendisi ile Güzelleştirme Derneğimiz adına birkaç defa görüşmek istedim. Ama ona yaklaşmak mümkün olmadı. Halbuki kendisine bir 'hoş geldin' demekti amacımız, 'komşu koşunun külüne muhtaç derler' diye bir söz var. Ama meğer onun altın külçeleri varmış bizim külümüzü ne yapsın?

Halkın geçiş yolunu kapattı

Bina yapılırken çok şeyler söylendi. Belediye araçlarının kullanıldığı söylendi. Gerçi o belediye araçlarını bizde görüyorduk hep. İnşaatı bir finansörün yaptığı bile söylendi. İstanbul Büyükşehir Belediye'sin de iken Tayyip beye çok yakın olduğunu öğrendik sonra. İnşaatı denize sıfır noktaya kayanın üzerine kadar çekti. Hâlbuki diğer villalar kıyı şeridine en az 30 metre uzaklıkta. Kadıoğlu halkın kıyı şeridi boyunca geçişini yaptığı inşaatla tamamen kapattı. Kimseyi dinlemedi bile.

Malı götürüyor demek

Kıyı şeridine terk etmesi gereken yeri bile resmen çaldı sayılır. Çünkü biz hepimiz villalarımızın deniz tarafındaki kıyı şeridi için dünya kadar yeri Milli Emlak'a terk ettik. Kadıoğlu duvarını ta kayanın üzerine sıfır yaptı yolu kapadı. Bir belediye başkanı kendi bölgesinde bu tür imar yasalarını nasıl uyguluyorsa kendi yerinde de böyle uygulaması lazım bana göre. O nasıl örnek olmalıysa öyle örnek olmalı. Belediye başkanlığını yaptığı Esenyurt bölgesinde de böyle yapıyorsa o zaman malı götürüyor demektir. Önce insan iğneyi kendine batırmalı çuvaldızı başkasına." (Bahri Kayaoğlu-Tercüman)

 

Kaynak: TERCÜMAN GAZETESİ,http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=97510&baslik=5%20milyonluk%20malikâne!&katid=1



Bu haber 3,099 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,155 µs