En Sıcak Konular

FENERBAHÇE BEŞİKTAŞ'I YARIŞIN DIŞINA İTTİ:1-0

18 Nisan 2010 21:41 tsi
FENERBAHÇE BEŞİKTAŞ'I YARIŞIN DIŞINA İTTİ:1-0 Sarı-lacivertli ekip ezeli rakibini 2. dakikada kaptan Alex De Souza'nın attığı mükemmel golle 1-0 yendi.Beşiktaş 57 puanda ve 4. sırada kalarak şampiyonluk şansını çok zora soktu.

Fenerbahçe 1-0 Beşiktaş

Turkcell Süper Lig'in 30. haftasında Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş maçında sarı-lacivertli ekip ezeli rakibini 2. dakikada kaptan Alex De Souza'nın attığı mükemmel golle 1-0 yendi.

Karşılaşma sonrasında Fenerbahçe puanını 64 yaptı ve 2. sıradaki yerini korudu. Beşiktaş ise 57 puanda ve 4. sırada kalarak şampiyonluk şansını çok zora soktu.

Fenerbahçe'nin kalan maçları
Kasımpaşa (D)
Eskişehirspor (E)
Ankaragücü (D)
Trabzonspor (E)
Beşiktaş'ın kalan maçları
Sivasspor (E)
Diyarbakırspor (D)
Manisaspor (E)
Bursaspor (D)

ERNST, TORAMAN VE VEDERSON KIZARDI
Karşılaşmanın 88. dakikasında Ernst, Emre'ye dirsek attığı gerekçesi ile kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.
92. dakikada da Vederson ve İbrahim Toraman arasında tansiyon yükselince hakem Hüseyin Göçek, yardımcısından da bilgi alarak iki oyuncuyu da kırmızı kartla oyun dışında bıraktı. Ayrıca bu oyuncuların dışında 6 kişi sarı kart gördü.

FENERBAHÇE ŞAMPİYON GİBİ
Maçın son düdüğünden sonra stadyum adeta bayram alanına döndü. Tüm oyuncular orta alanda buluştu ve tüm tribün ile birlikte zaferi kutladılar. Ayrıca maç sonrasında tribünlerden konfeti yağmuru da yapıldı.

BOBO PENALTI KAÇIRDI
57. dakikada Uğur İnceman'ın yerde kalmasıyla Beşiktaş penaltı kazandı. Topun başına geçen Bobo, tüm Beşiktalılar golü beklerken o topu Volkan'ın kucağına attı.

FERRARI VE TELLO 2 HAFTA SONRA SAHADA
Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle son 2 lig maçında forma giyemeyen Matteo Ferrari ile Rodrigo Tello, derbi maçta formalarına kavuştu. Ferrari, Sivok ile birlikte savunmanın göbeğinde oynarken, savunmanın sağında İbrahim Kaş, solunda ise İbrahim Üzülmez forma giydi. Sakatlığı geçen İbrahim Toraman da Ernst ve Fink ile birlikte savunmanın önünde görev aldı.
Bobo'yu tek forvet oynatan Teknik Direktör Denizli, Tello'ya sağ, İsmail'e ise sol kanatta forma verdi. Denizli, geçen haftaki Trabzonspor maçının kadrosundan 4 değişiklik yaptı. Ekrem, Holosko, Uğur ve Yusuf'un yerine Tello, Ferrari, İbrahim Kaş ve İsmail Köybaşı oynadı.

HOLOSKO YEDEK
Beşiktaş'ta Ferrari ve Tello'nun takıma dönmesiyle yabancı kontenjanına Filip Holosko takıldı. Teknik Direktör Denizli, derbide Holosko'yu yedek soyundururken, yedek kulübesinde yer alan diğer oyuncular ise Hakan, Rıdvan, Necip, Serdar, Uğur ve Yusuf oldu. Sakatlıkları bulunan Nihat, Tabata, Ekrem, Nobre ve Ramazan ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

UEFA GÖZLEMCİSİ DE MAÇTA
Hakem kampını ziyaret ederek eğitim çalışması yapan UEFA Gözlemcisi, Eğitimcisi, İsviçre Merkez Hakem Kurulu üyesi Andreas Schluchter de Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini izledi. Hakem İşleri Müdürü Dr. Sürhat Müniroğlu ile birlikte maçı izleyen Schluchter, yarın hakemlerle bir araya gelerek maçın analizini yapacak.

DENİZLİ: HAKEMLİK YÜREK İŞİDİR

Fenerbahçe'ye 1-0 yenilen Beşiktaş'ın teknik direktörü Mustafa Denizli açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar;

"Bu saatten sonra şampiyonluktan söz etmek akılcı bır hareket olmaz.Bugünkü beklentimiz galip ayrılıp önümüzdeki maçlarda düşüncelerimizi yapmaktı. Fenerbahçe'den gol yemek önemli değil.Fenerbahçe 2.yarıda mağlup edilecek bir takım.
Hakemlik yürek işidir. Yüreği olmayan insanlar hakemlik yapamaz.Alsınlar maçın 90 dakikasına baksınlar doğru karar vermişler mi baksınlar."

Bobo'nun kaçırdığı penaltıyla ilgili;

"Bobo hafta içi ilk defa penaltı çalışmak istedi ve bende izin verdim çalıştı.Penaltı kaçabilir önemli değil.Ondan başka pozisyonlar vardı.Hakemler benim gördüklerimi görmüyorlarsa yeterince yürek yok derim.MHK'nın hakemlerine yürek vermesi lazım. Teknik direktörlük hayatımın en acı gününü yaşıyorum erken bir gol yedik. Gol yiyince kırılan takım değiliz.Bizim hatalarımızda vardı. Hakemler doğru kartları doğru zamanda çıkarmadılar. Koluyla top taşıyan adamı nasıl süzemiyor.Kartını niçin kullanmıyor.Hakemler sizden maçın kasedini istesinler izlesinler.Tüm hafta boyunca bu atmosfere hazırladık kendimizi.Fenerbahçe 60. dakikadan sonra,gol yedikten sonra tamamen kendini kaybeden bir takım.
Neticede benim futbolcularımında tahammül sınırı var onlar benim gibi kontrollü olamayabilirler.Bunları konuşmak zor,bu acıyı yaşıyoruz."

MAÇIN CANLI ANLATIMI

M.Ö. 
   Turkcell Super Lig 2009 - 2010 Sezonu 30. Hafta derbi karşılaşmasında iki ezeli rakip Fenerbahçe ve Beşiktaş Şükrü Saraçoğlu Stadında karşı karşıya geliyor.
M.Ö. 
   Turkcell Süper Lig 2009-2010 sezonu ilk yarısında İki takım arasında oynanan karşılaşma 3-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.
1. DK 
   Karşılaşma Fenerbahçe'den Guiza'nın vuruşuyla başlıyor.
2. DK 
   GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Alex ceza sahası dışında topla buluştu köşeye doğru yerden sert vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.
3. DK 
   Fenerbahçe atağında Guiza ceza sahası önünde topla buluştu içeriye pas vermek istedi ama öncesinde hakem Hüseyin Göçek Guiza'nın topu alırken rakibine faul yaptığına karar verdi.
4. DK 
   Fenerbahçe atağında Özer sol kanattan ceza sahası içine uzun oynadı Guiza kafayla indirdi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
5. DK 
   Beşiktaş atağında İsmail sol kanattan topla ceza sahası içine girdi ama savunmada Bilica ayak koyarak topu uzaklaştırdı.
7. DK 
   Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
8. DK 
   Fenerbahçe atağında Özer ceza sahası içine havadan pasını verdi Emre hareketlendi ama top kaleci Rüştü'de kaldı.

10. DK 
   Beşiktaş'ta Tello sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı Sivok yükseldi kafayı vurdu ama top yandan auta çıktı.
11. DK 
   Beşiktaş takımında Tello ofsayt pozisyonunda kaldı.
 12. DK 
   Fenerbahçe 2.gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Gökhan Gönül ortasını yaptı penaltı noktası civarında Guiza vurdu ama uygun durumda topu yandan auta gönderdi.
 13. DK 
   Fenerbahçe atağında Özer ile Selçuk sol kanattan verkaçla gelmek istedi ama Selçuk rakibine faul yaptı.
14. DK 
   Beşiktaş atağında Tello yaklaşık 30 metreden kaleye vurdu top üstten auta gitti.
15. DK 
   Fenerbahçe atağında sağ kanattan Mehmet Topuz geldi yerden ortasını savunma uzaklaştırdı.
16. DK 
   Fenerbahçe'de Selçuk rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
18. DK 
   Beşiktaş'ta Tello sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
19. DK 
   Beşiktaş'ta İsmail Köybaşı rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
20. DK 
   Beşiktaş'ta Ernst rakip ceza sahası önünde topu almak isterken ayağını tehlikeli bir biçimde kaldırdığı için hakem Hüseyin Göçek faul kararı verdi.
21. DK 
   Beşiktaş'ta İsmail Köybaşı savunmanın arkasına doğru atılan topa hareketlendi ama hakem öncesinde ofsayt kararı verdi.
22. DK 
   Fenerbahçe atağında Guiza sağ çaprazdan topla ceza sahası içine girmek istedi ama savunmada İbrahim Üzülmez araya girerek topu kazandı.
23. DK 
   Beşiktaş atağında Tello sol kanattan ceza sahası içine otasını yaptı Sivok yükseldi kafa vurmak istedi ama savunmada Bilica araya girerek topu taca gönderdi.
24. DK 
   Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası içine havadan pasını verdi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
25. DK 
   Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama savunma ayak koyarak topu kazandı.
26. DK 
   Fenerbahçe atağında Özer sol kanata doğru pasını verdi Andre Santos hareketlendi ama top hızlı olunca doğrudan auta çıktı.
27. DK 
   Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ kanattan hızla ilerlemek istedi ama savunmada İsmail Köybaşı araya girerek topu uzaklaştırdı.
28. DK 
   Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı Guiza topu indirdi Özer gelişine vurmak istedi ama savunmada Sivok son anda araya girerek topu uzaklaştırdı.
29. DK 
   Fenerbahçe atağında Özer sol çaprazdan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
31. DK 
   Beşiktaş atağında Tello savunmanın arkasına atılan topa hareketlendi ama savunmanın arkasında kalınca hakem Hüseyin Göçek ofsayt kararı verdi.
32. DK 
   Fenerbahçe Selçuk'a yapılan hareket sonucunda kaleye yaklaşık 25 metreden serbest vuruş kazandı.
34. DK 
   Fenerbahçe'de Mehmet Topuz serbest vuruşu kullandı, direkt kaleye şut denedi ama top baraja çarparak uzaklaştı.
35. DK 
   Beşiktaş atağında Sivok kendi sahasından sağ kanata doğru uzun oynadı ama top doğrudan taca çıktı.
36. DK 
   Beşiktaş'ta Tello sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama kaleci Volkan çıkarak topu yumrukla uzaklaştırdı.
37. DK 
   Beşiktaş'ta Tello sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı arka direkte İbrahim Kaş yükseldi kafayı vurdu ama öncesinde hakem Hüseyin Göçek kaleci Volkan'a faul yapıldığına karar verdi.
39. DK 
   Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Özer ceza sahası önünde sağ kanattan içeriye giren Alex'e arapasını attı Alex topla buluştu kaleci Rüştü'nün üstünden topu ağlara göndermek istedi ama kaleci Rüştü zamanında müdahele ederek mutlak bir golü önledi.
40. DK 
   Beşiktaş'ta Bobo rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
42. DK 
   Beşiktaş atağında Fink savunmadan seken topa ceza sahası önünde sert vurdu ama top üstten auta çıktı.
43. DK 
   Beşiktaş atağında Fink savunmanın arkasına doğru pasını verdi, Bobo hareketlendi ama hakem öncesinde ofsayt kararı verdi.
43. DK 
   Beşiktaş atağında Fink savunmanın arkasına doğru pasını verdi, Bobo hareketlendi ama hakem öncesinde ofsayt kararı verdi.
45. DK 
   4. Hakem Serkan Çınar ilk yarının sonuna 1 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.
45. DK 
   Fenerbahçe atağında Andre Santos sol kanattan ön direğe ortasını yaptı Özer göğsüyle topu düzeltmek istedi ama top auta çıktı.
45. DK 
   Hakem Hüseyin Göçek ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona eriyor.
46. DK 
   Beşiktaş hakem Hüseyin Göçek'in düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.
46. DK 
   Beşiktaş ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başladı; Çıkan oyuncu 4 numarayla İbrahim Kaş, Giren oyuncu 25 numarayla Uğur İnceman 
47. DK 
   Fenerbahçe ceza yayı üzerinde Alex'in düşürülmesi sonucunda tehlikeli noktadan serbest vuruş kazandı.
48. DK 
   Fenerbahçe'de Alex ceza yayı önünden serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ama top savunmaya çarparak kornere çıktı.
49. DK 
   Fenerbahçe'de Alex sağ kanattan korneri kullandı, arka direğe ortasını yaptı Bilica yükseldi ama hakem öncesinde Bilica'nın topa çıkarken rakibine faul yaptığına karar verdi.
50. DK 
   Beşiktaş'ta Bobo savunmanın arkasına atılan topa hareketlendi ama hakem öncesinde ofsayt kararı verdi.
51. DK 
   Fenerbahçe atağında Guiza orta alandan topla beraber hızla ilerledi, ceza sahası içine hareketlenen Alex'e pasını verdi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
52. DK 
   Beşiktaş atağında İbrahim Toraman sağ kanatta topla buluştu bekletmeden ceza sahası içine orta yapmak istedi ama top doğrudan auta çıktı.
53. DK 
   Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Alex, Özer'in pasında topla buluştu çizgiye indi arkaya doğru yerden pasını verdi ama Mehmet Topuz yetişemeyince savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
54. DK 
   Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine girdi, penaltı noktası üzerinde bekleyen Guiza topla buluştu bekletmeden sert vurdu ama top üstten auta çıktı.
55. DK 
   Beşiktaş atağında Bobo savunmanın arkasına atılan topla buluştu ama hakem öncesinde ofsayt kararı verdi.
56. DK 
   Beşiktaş atağında sağ kanata atılan topa Bobo hareketlendi ama hakem bir kez daha ofsayt kararı verdi.
58. DK 
   Beşiktaş'ta Tello sağ kanattan korner kullandı, arka direğe ortasını yaptı ama savunmada Bilica kafayla topu bir kez daha kornere gönderdi.
60. DK 
   Beşiktaş bu dakikalarda orta alanda top çevirerek ceza sahası içine girmek istiyor.
61. DK 
   Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası içine doğru uzun oynadı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
62. DK 
   Beşiktaş atağında İsmail Köybaşı sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Volkan'da kaldı.
 63. DK 
   Fenerbahçe'de Alex sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
64. DK 
   Beşiktaş Uğur İnceman'ın ceza sahası içinde düşürülmesi sonucunda penaltı kazandı.
65. DK 
   Fenerbahçe'de Bilica penaltı yaptırdığı için Sarı Kart gördü.
66. DK 
   Beşiktaş'ta Bobo penaltıyı kullandı sağ köşeye doğru sert vurdu ve kaleci Volkan topu köşeden kornere çeldi. 
67. DK 
   Fenerbahçe'de kaleci Volkan penaltı kurtardıktan sonra sevincinden dolayı Sarı Kart gördü.
 68. DK 
   Beşiktaş'ta Tello sağ kanattan korneri kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
69. DK 
   Fenerbahçe'de Gökhan Gönül bu dakikalarda sakatlandı ve tedavisi için saha dışına alındı.
70. DK 
   Fenerbahçe'de Gökhan Gönül'ün tedavisi tamamlandı ve oyuna devam ediyor.
70. DK 
   Fenerbahçe'de Bilica gördüğü Sarı kartla haftaya oynanacak Kasımpaşa maçında forma giyemiyecek.
71. DK 
   Fenerbahçe atağında Selçuk sol kanata hareketlenen Alex'e doğru pasını verdi ama savunmada Sivok daha önce davranarak topu kaleci Rüştü'ye kazandırdı.
73. DK
Fenerbahçe'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 20 numarayla Özer Giren oyuncu 6 numarayla Vederson
74. DK 
   Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ kanattan ceza sahası içine yerden ortasını yaptı ama savunma Guiza'dan önce topu uzaklaştırdı.
75. DK 
   Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi Vederson topla buluştu bekletmeden sağ ayağıyla sert vurdu ama top yandan auta çıktı.
76. DK 
   Beşiktaş atağında Tello sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
77. DK 
   Fenerbahçe atağında Selçuk çalımlarla ceza sahası içine girdi arka direğe pas vermek istedi ama hakem öncesinde arka direkte bekleyen Alex için ofsayt kararı verdi.
78. DK 
   Fenerbahçe'de Gökhan Gönül hakeme itiraz ettiği için Sarı Kart gördü.
79. DK 
   Hakem Hüseyin Göçek serbest vuruş sırasında savunmada Lugano ve Sivok aralarında tartışınca her iki futbolcuyu uyardı.
80. DK 
   Beşiktaş'ta Tello sol kanattan serbest vuruşu kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ve savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
81. DK 
   Beşiktaş'ta Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 19 numarayla İbrahim Üzülmez Giren oyuncu 21 numarayla Serdar Özkan
82. DK 
   Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası içine doğru uzun oynadı Guiza hareketlendi ama savunmada İbrahim Toraman araya girerek topu uzaklaştırdı.
82. DK 
   Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası içine doğru uzun oynadı Guiza hareketlendi ama savunmada İbrahim Toraman araya girerek topu uzaklaştırdı.
 83. DK 
   Beşiktaş atağında İsmail Köybaşı sol kanattan topla ilerledi ceza sahası içine ortasını yaptı ve top kaleci Volkan'da kaldı.
84. DK 
   Beşiktaş'ta Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 5 numarayla Fink Giren oyuncu 23 numarayla Holosko
85. DK 
   Fenerbahçe'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 9 numarayla Guiza Giren oyuncu 23 numarayla Semih
86. DK 
   Beşiktaş'ta Sivok rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
87. DK 
   Beşiktaş atağında Holosko sağ kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi ve savunmada Gökhan Gönül araya girerek son anda topu uzaklaştırdı.
88. DK 
   Beşiktaş'ta Ernst rakibi Emre'ye dirsek attığı için direkt Kırmızı Kart gördü.
89. DK 
   Fenerbahçe'de Alex sol çaprazdan serbest vuruş kullandı, arka direğe ortasını yaptı Lugano kafayı vurdu ama top auta çıktı.
90. DK 
   4. Hakem Serkan Çınar maçın sonuna 4 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.
90. DK 
   Fenerbahçe atağında Vederson sol kanattan orta yapmak istedi ama top savunmaya çarparak uzaklaştı.
90. DK 
   Fenerbahçe'de Vederson rakibi İbrahim Toraman'la girdiği mücadele sonucunda küfür ettiği için direkt Kırmızı Kart gördü.
90. DK 
   Beşiktaş'ta İbrahim Toraman rakibi Vederson ile tartıştığı için direkt Kırmızı Kart gördü.
90. DK 
   Beşiktaş'ta kaleci Rüştü hakeme itiraz ettiği için Sarı Kart gördü.
90. DK 
   Hakem Hüseyin Göçek maçı bitiren düdüğü çalıyor. Fenerbahçe kendi evinde ezeli rakibi karşısında karşılaşmayı 1-0 kazanarak 30.haftayı 3 puanla kapatıyor ve puanını 64'e yükseltiyor.

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ,http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/14457365.asp?gid=373



Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,171 µs