En Sıcak Konular

BARDAKOĞLU'NDAN BİRLİK MESAJI

16 Nisan 2010 21:11 tsi
BARDAKOĞLU'NDAN BİRLİK MESAJI Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, herkesi Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin sünnetini iyi öğrenmeye çağırıp, birlik ve beraberlik mesajları verdi...

Bardakoğlu'ndan birlik mesajı

Eskişehir'de cami kürsüsünden vatandaşlara seslenen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, herkesi Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin sünnetini iyi öğrenmeye çağırdı. Birlik ve beraberlik mesajları veren Bardakoğlu, "Kuran ve Peygamberimiz (sav)14 asırdır birlik ve beraberliğe çağırıyor. Kuran-ı Kerim'i ve Peygamberimiz (sav)'in sünnetini iyi bilirsek, milli ve manevi değerlerimize sarılırsak kimseden korkmamıza gerek yok." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Kutlu Doğum Haftası programı çerçevesinde Eskişehir'e geldi. Vali Mehmet Kılıçlar ile Müftü Dr. Ahmet Akın'ı ziyaret eden Prof. Dr. Bardakoğlu, Cuma namazını ise Çarşı Cami'inde kıldı. Cuma namazı öncesinde kürsüden vatandaşlara seslenen Prof. Dr. Bardakoğlu, Kutlu Doğum'un dalga dalga toplumun tüm kesimlerini kucakladığını söyledi.

Bardakoğlu, "Peygamber Efendimiz(sav)'in getirdiği çağrıyı, birliğimiz, dirliğimiz, huzurumuz, karşılıklı sevgimiz, saygımız ve bu değerlerin yeşermesi için zemin ve imkân olarak görüyoruz." dedi.

Herkesi Kuran-ı Kerim'i ve Peygamberimiz(sav)'in sünnetini iyi öğrenmeye çağıran Prof. Dr. Bardakoğlu, "Kuran'ı ve peygamberimizin sünnetini iyi bilirsek, milli ve manevi değerlerimize sarılırsak kimseden korkmamıza gerek yok. Diyanet İşleri olarak 2010 yılını kuran yılı ilan ettik. Kuran'ın Peygamberimiz (sav) aracılığı ile bize gönderilişinin üzerinden 1400 yıl geçti." diye konuştu.

Eskişehirlilere birlik ve beraberliğin korunması çağrısında bulunan Bardakoğlu'nun Çarşı Camii'ndeki hutbesi, kent merkezindeki ve Odunpazarı ile Tepebaşı ilçesine bağlı köy camilerinden de takip edildi.

Prof. Dr. Bardakoğlu, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın'a ziyaretinde ise gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin "kapatılan Demokratik Toplum Partisi(DTP)'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırı ve Akdamar ile Trabzon'daki Ermeni kiliselerinin ibadete açılacak olmasını nasıl değerlendirdiği" yönündeki sorusuna Prof. Dr. Bardakoğlu," 20 Nisan Peygamberimiz(sav)'in de doğum tarihidir. Kuran ve Peygamberimiz (sav)'in sünneti gereği birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Herkes barış ve birlik içinde yaşamak istiyor. Çanakkale savaşlarında yurdumuzu ve bu toprakları birlikte savunduk. Münferit ve marjinal olaylar bizim kardeşliğimizi ve birlik berberliğimizi bozamaz. Bu coğrafyada birlik ve beraberlik içinde yüzyıllardır yaşıyoruz. Yaşamaya devam edeceğiz. Bu açıdan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını önemsiyoruz. Hepimiz aynı Kuran'a ve peygambere inanıyoruz. Aynı coğrafyada yaşıyoruz." yanıtını verdi.

Yüzyıllardır egemenliğimiz altında bulunan topraklarda azınlıkların özgürce dinlerini ve ibadetlerini yerine getirdiğini hatırlatan Bardakoğlu, "Özgürlüklerden korkmamak gerekir. Kuran ve Peygamberimiz (sav) 14 asırdır birlik ve beraberliğe çağırıyor. Avrupa'da 3000 cami var. Din özgürlüğü konusunda Avrupa'daki camilerin açık olmasını ve Avrupa'nın din özgürlüğünü desteklemesini beğeniyoruz. Avrupa dinimize ve Peygamberimiz(sav)'e yapılan çirkin saldırıları da kınıyoruz. Aklıselim her insan bu yanlışlara karşı çıkıyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/bardakoglu-ndan-birlik-mesaji-159788.htm



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,428 µs