En Sıcak Konular

EROĞLU: ''BU İŞ İLK TURDA BİTER''

16 Nisan 2010 21:04 tsi
EROĞLU: ''BU İŞ İLK TURDA BİTER'' KKTC Cumhurbaşkanlığı yarışının en güçlü adayı Başbakan Derviş Eroğlu rakipleriyle arayı açıyor.

Ya KKTC, ya Rum’a teslimiyet

Eroğlu: Yüzde 60 yeter bu iş ilk turda biter...
KKTC Cumhurbaşkanlığı yarışının en güçlü adayı Başbakan Derviş Eroğlu rakipleriyle arayı açıyor. Her gittiği yerde büyük coşkuyla karşılanan Eroğlu, ilk turda oyların yüzde 60’ını alarak Mehmet Ali Talat dönemine son vereceğini söyledi.
Denktaş: Halkımız devletinden ve egemenliğinden vazgeçmez
RUM yönetimi lideri Hristofyas’ın, “Talat seçilmezse işim zor” dediğini hatırlatan KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, “Bu halk; ya Rumların işinin zorlaşmaması için Talat’ı seçecek, ya da kendi hakkını, devletini koruyacak” dedi.
Egemenliğe sahip çıkılacak
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş, “Bu halk, ya Rumların işinin zorlaşmaması için Talat’ı seçecek ya da devletini koruyacak. Türklerin, kendi egemenliğine sahip çıkacağına inanıyorum” dedi
KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ın, “Talat seçilmezse işim zorlaşır” dediğini belirterek, “Bu halk da Rum tarafının işinin zorlaşmaması için ya Talat’ı seçecektir, veyahut kendi hakkını, devletini, egemenliğini koruyacaktır” dedi. Yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mehmet Ali Talat’ın, kendisi ve Başbakan Derviş Eroğlu’na yönelik, “yanlış politikaları yüzünden Kıbrıs Rum tarafını, tüm Kıbrıs adına tek başına AB’ye üye yaptılar” eleştirisine, “Yalan söylüyor” diye yanıt veren Denktaş, AB’nin, Kopenhag’daki toplantıya Kıbrıs Türk tarafını davet etmediğini, aday olarak tüm Kıbrıs adına Rum tarafını davet ettiğini söyledi.
Hristofyas’la işbirliği içinde
Denktaş, dönemin Rum yönetimi lideri Glafkos Klerides Kopenhag’a giderken, cebinde çıkacak kararın bulunduğunu ve bunun da “anlaşma olsa da olmasa da ’Kıbrıs’üye yapılacaktır, eğer anlaşma olmazsa Türklerle ileride görüşürüz” kabilinde olduğunu kaydetti. Talat’ın, kendisinin ve Eroğlu’nun, “Rum tarafını AB’ye soktukları” için Güney Kıbrıs’a heykelinin dikilmesi gerektiği yönündeki söylemiyle ilgili olarak da Rauf Denktaş, şunları söyledi: “Hristofyas ’Talat seçilmezse işim zorlaşır’diyor. Bu halk da, Rum tarafının işinin zorlaşmaması için ya Talat’ı seçecektir, veyahut kendi hakkını, devletini, egemenliğini koruyacaktır. Ben Kıbrıs Türkü’nün egemenliğini koruyacağına inanıyorum.”
Bu devletten vazgeçmeyiz
Rauf Denktaş şöyle devam etti: “Ben devleti halkımla beraber meydana getirmiş birisiyim. 27 yaşına gelmiş bir devletten vazgeçmenin büyük bir hata olacağını ve kalıcı bir anlaşma olmayacağını, Rumların, yeniden yıkıp esas hedeflerine adım atabilecekleri bir uzlaşma olacağını düşünüyoruz. Biz kalıcı anlaşma istiyoruz. Kalıcı bir anlaşma olması için devletten vazgeçilmemesi lazım.” (Sümeyra YILMAZ-Yeniçağ)

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=34039

 



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,461 µs