En Sıcak Konular

KUTLU DOĞUM HAFTASI VE İBRAHİM TATLISES

16 Nisan 2010 11:46 tsi
KUTLU DOĞUM HAFTASI VE İBRAHİM TATLISES Diyanet İşleri Başkanlığı 14–20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası’na bir çok sanatçıyı da davet etti.

Kutlu Doğum Haftası ve İbrahim Tatlıses  
 
Kürt açılımını, çingene açılımını davullu zurnalı bir aşamaya getiren; sanatçı, artist, şarkıcı– türkücü takımını da açılımın içine katan hükümet, şimdi yeni bir adım attı. Diyanet İşleri Başkanlığı 14–20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası’na bir çok sanatçıyı da davet etti. Davet edilen sanatçılar arasında İbrahim Tatlıses, Hülya Koçyiğit, Mustafa Sandal ve Orhan Gencebay da var.      
Hz. Peygamberin doğumuna atfen yapılan etkinliklere ülkenin her kesiminin katılımının sağlanması güzel bir düşünce ama bu düşünce daha önceki açılımların sulandırılmasına benzer bir şekilde sonuçlanırsa, Diyanet büyük vebal altında kalır. Malum Kürt açılımı Kibariye’nin Dolmabahçe kahkahalarıyla, roman açılımı da “ille de roman olsun, ister çamurdan olsun” nağmeleriyle son bulmuştu.
Kutlu Doğum Haftası’na sanatçı çağırıyorsunuz bakın bakalım çağırdıklarınızın yaşantısı, ahlak anlayışı, toplumun inancına yaklaşımı Hz. Peygamberi incitecek durumda mı, değil mi?
Her şeyi hatta Yüce Peygamberin doğumunu bile magazinsel bir mantıkla gündeme getirmek tam da AKP politikalarına uygun bir hareket. Eminim bu projenin arkasında bir AKP’li bakan vardır.
Oysa ben Diyanetten İbrahim Tatlıses’i çağırıp ses getirecek bir toplantı organize etmek düşüncesi yerine, ülkede gittikçe yaygınlaşan ve iman etmek için “Hz. Peygamberi devre dışı bırakan” cemaatlere ve onların liderlerine itibar edilmemesini,  bu düşüncelerin İslama büyük darbe vurduğunu anlatan organizasyonlar yapardım.
Adam çıkmış “Allah’a inandın mı kâfi, peygambere iman etmesen de mümün sayılırsın” diye fetvalar veriyor, kitaplar yazıyor, cemaatini bu fikre alıştırıyor, peygambersiz bir İslamı tam da oryantalistlerin istediği bir şekilde
gençlerin zihnine nakşediyor, Hristiyanlığın önünü açıyor,  buna dur demesi gereken, bu konuda halkı uyarması gereken Diyanet ise İbrahim Tatlıses’in, Mustafa Sandal’ın peşine takılarak şov yapmak peşinde.
Peygamber böyle mi anılır?
Çıkardıkları dergilerde “ İsa gelecek, toplumu kurtaracak” diye manşetler atan, Hz. Muhammed’in düşüncelerinin tarihsel olduğunu, bugün geçerli olmadığını “liderleri Amerika’da mukim hocaların” cemaatlerinin ortaya koyduğu bu yeni din anlayışına karşı bugüne kadar tek kelam etmeyen Diyanet’in boşu boşuna “Kutlu Doğum Haftası” yapmasına gerek yok.
Bu toplum, temel inanç değerlerinden sistematik olarak yoksun bırakılıyor. Hz. Peygamberin dini yerine küreselleşmenin dini getiriliyor. Dinin temel değerleri Yeni Dünya Düzeni’nin temel değerleriyle değiştiriliyor. Mardin Fetvası adı altında toplantılar düzenlenerek “ülke işgale uğrarsa sakın direnmeyin” diye sözde ulema görüş beyan ediyor ve malum cemaat bunu aşkla manşete taşıyor.
Ülkede bütün bunlar olurken Diyanet derin bir uykuda.
Ülkede bütün bunlar olurken Diyanet  “İbrahim Tatlıses’in peşinde!
 Ne diyelim Allah akıl fikir versin.
Amin! 

Muharrem Bayraktar-Yeni Mesaj Gazetesi

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001705&tarih=2010-04-16

 

 



Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,239 µs