En Sıcak Konular

SAAKAŞİLİ, SEÇİM ZAFERİNİ İLAN ETTİ,MUHALEFET İSYANDA

5 Ocak 2008 23:48 tsi
SAAKAŞİLİ, SEÇİM ZAFERİNİ İLAN ETTİ,MUHALEFET İSYANDA Gürcistan'daki cumhurbaşkanı seçimi adaylarından Mihail Saakaşvili, seçim zaferini ilan etti.Muhalefet halka yarın kitlesel eylemlere katılmaları çağrısında bulundu.

TİFLİS - Gürcistan'daki cumhurbaşkanı seçimi adaylarından Mihail Saakaşvili, seçim zaferini ilan etti.
     Saakaşvili, başkent Tiflis'in merkezindeki seçim karargahında yüzlerce yandaşının alkışları arasında yaptığı konuşmada, ''Sandık başı yoklamaları ve bütün verilere göre biz kazandık. Bu Gürcistan için yeni bir zafer'' dedi.
     Seçim sonuçları henüz açıklanmazken, sandık başı yoklamalarında Saakaşvili'nin yüzde 50'den fazla oy aldığı ortaya konmuştu.
     Merkez Seçim Komisyonu, oy verme işleminin yerel saatle 20:00'de (TSİ 18.00) sona erdiği seçim sonuçlarına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Komisyonun ilerleyen saatlerde ilk sonuçlara ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

 GÜRCİSTAN'DA HİLE İDDİASI VE KİTLESEL EYLEM ÇAĞRISI

TİFLİS - Muhterem Erkul - Gürcistan'daki cumhurbaşkanı seçimine katılan adaylardan Birleşik Muhalefet Hareketinin lideri Levan Gaçeçiladze, açıklanan sandık başı anket sonuçlarının hileli olduğunu ileri sürerek, halka yarın kitlesel eylemlere katılmaları çağrısında bulundu.
     Gaçeçiladze, seçim merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, sandık başı anket sonuçlarının hileli olduğunu ileri sürdü ve medya organları da muhalefete karşı saldırgan bir tutum içine girmekle suçladı.
     Birleşik muhalefetin adayı yarın yerel saatle 14:00'te (TSİ 12:00) başkentin merkezindeki Rike (Avrupa) meydanında gösteri yapacaklarını söyledi.
     Bu arada, cumhurbaşkanı adaylarından Giorgi Maisaşvili de açıklamasında ''kendi hesaplamalarına göre, seçimin galibinin Mihail Saakaşvili değil, Gaçeçiladze olduğunu'' kaydetti.
     Açıklanan ilk sandık başı anket sonuçlarına göre adaylarından Saakaşvili'nin yüzde 52.50 oy aldığı kaydedilmişti.
     Diğer medya şirketlerinin yaptığı sandık başı anket sonuçlarında da Şaakaşvili'nin yüzde 53.8, Gaçeçiladze'nin yüzde 28.3, işadamı Patar Katsişvili'nin yüzde 6.2 oy aldıkları kaydedildi.
     Öte yandan, sandık başı anket sonuçlarına göre oy oranı yüzde 50'yi aştığı açıklanan Mihail Saakaşvili'nin sözcüsü Davit Bakradze, AFP ajansına yaptığı açıklamada, ilk sonuçların Saakaşvili'nin seçimi kazandığını gösterdiğini söyledi.
     Bakradze, "Bunlar tabii ki resmi olmayan ilk sonuçlar, ama açıkça Mihail Saakaşvili'nin seçimi kazandığını gösteriyor" diye konuştu.
     Merkez Seçim Komisyonu, seçim sonuçlarına ilişkin henüz bir açıklamada bulunmadı. Komisyon sadece katılımı oranının yerel saatle 17:00 itibariyle yüzde 46.44 olduğunu bildirmişti. Komisyonun ilerleyen saatlerde ilk sonuçlara ilişkin açıklama yapması bekleniyor.




Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,789 µs