En Sıcak Konular

YALÇIN TOPÇU'DAN ''KUTLU DOĞUM HAFTASI'' MESAJI

14 Nisan 2010 20:29 tsi
YALÇIN TOPÇU'DAN ''KUTLU DOĞUM HAFTASI''  MESAJI BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı…

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajı şöyle:

PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAV) ALLAH (CC)’IN İNSANLIĞA BİR LÜTFUDUR

     "Peygamber Efendimiz (sav)’in doğum yıldönümü münasebetiyle Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde 1989 yılından itibaren ülkemizde ve yurtdışında, Kutlu Doğum Haftası adı altında bir kısım programlar düzenlenmektedir.

     Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in insanlığa bir hidayet rehberi olarak nüzulünün 1400. Yılı olması nedeniyle bu yıl ‘ Kur’an Yılı’ olarak tespit edilmiş olup, Kutlu Doğum Haftası’nın ana teması bu çerçevede şekillenecektir.

     Âlemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hz Muhammed (sav) Kuran-ı Kerim’in insanlığa vaaz ettiği şahsiyet ve yaşantının en yüce örneğidir. O’nu anlamak aynı zamanda yüce dinimiz İslam’ı anlamak demektir. O’nun sünnetlerine riayet etmek dinimizi doğru yaşamak anlamına gelmektedir.

     Dünyanın geçici meşgaleleri altında insanlığın bunalım, buhran, ızdırap ve arayış içinde olduğu zamanımızda dünya ve ahrette huzur ve mutluluğun yegâne reçetesi, Peygamber Efendimiz(sav)’in sünnetine ve O’nun insanlığa rahmet olarak getirdiği Kuran-ı Kerim’e sımsıkı sarılmaktır. İnsanlığın rahmete, berekete ve huzura ermesi için Peygamber Efendimiz(sav)’i tanımaya, anlamaya ve O’nun insanlığa hidayet rehberi olarak getirdiği Kuran-ı Kerim’i bilmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır.

     ‘Sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım’ hadis-i kutsisinde buyrulduğu gibi O, iki cihan serveri, insanlığın biricik nuru ve insanların en yücesidir.

     Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Peygamber Efendimiz(sav),  üstün insani özelliklere sahip, en güzel ahlaklı, müminlere ve diğer insanlara karşı çok merhametli oluşuyla insanlığa Allah’ın bir lütfudur.

     Etrafına ışık saçan yüce bir kandil gibi olan Peygamber Efendimiz (sav)’i sevmek, imanımızın bir cüzü ve O’nun övülmüş ümmetinden olmanın bir gereğidir.

     Hz. Peygamber(sav)’in hayatı incelendiğinde görülecektir ki; O, hayatının her anıyla Allah’a gönülden bağlanmanın, O’nun emir ve yasaklarını aşkla yaşamanın, O’nun rızasını her şeyin üstünde görmenin, insana sırf insan olduğu için sevgi ve saygı duymanın, zulme ve kötülüğe karşı durmanın, doğruluk ve adaletten asla ayrılmamanın, sabrın, merhametin, alçakgönüllülüğün, kısaca en güzel ahlakın canlı örneğidir.

     Bilindiği gibi milletimizin Peygamber Efendimiz(sav)’e  yönelik sevgisi çok derindir. Mesela, Türkler arasında yaygın olan Mahmud ve Ahmet adları Muhammed isminden türemiştir Peygamber Efendimiz (sav)’in bazı vasıflarını ifade eden Mustafa, Ekrem, Beşir, Nezir, Münir ve benzeri isimler de milletimiz tarafından çocuklarına yaygın olarak verilmektedir En önemlisi de milletimizin, asırlarca İslam’ın bayraktarlığını yaparak gazadan gazaya koşan, haçlı seferlerine karşı İslâmı ve Müslümanları aşılmaz bir kale gibi koruyan kahraman ordusuna Mehmetçik ismini vermiş olmasıdır Onun için inanç ve kültürümüzde asker ocağı “Peygamber ocağı” olarak kabul edilmekte, askerlik kutsal bir görev sayılmakta, bu yüzden askere gidenler şenlikler ve dualarla uğurlanmaktadır

     Bu çerçevede büyük milletimizin Peygamber Efendimiz (sav)’e olan sevgisinin en büyük eserlerinden biri olan Mevlid-i Şerif de,  O’nun dünyayı şereflendirmesine ithafen yüzyıllardır yaşattığımız çok güzel bir gelenektir.

     Bu vesileyle bu güzel geleneğimizi yaşatmak ve gelecek nesillere en güzel şekliyle aktarmanın hepimizin görevi olduğunu bir kez daha hatırlatmamız gerekmektedir.  

     Bütün bu gerçekler ışığında Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle okunacak mevlid-i şerifleri,  Kur’an tilavetlerini, dualarımızı Yüce Allah’tan kabul etmesini ve bizleri Peygamber Efendimiz (sav)’in şefaatine nail etmesini niyaz ediyorum. Aziz milletimizin ve İslam âleminin Kutlu Doğum Haftası’nı da saygı ve muhabbetle kutluyorum."

 

Kaynak: bbp.org.tr,http://www.bbp.org.tr/haber_detail.php?haberid=365 



Bu haber 846 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,370 µs