En Sıcak Konular

ÇİFTE STANDARTLI ''NÜKLEER GÜVENLİK'' ZİRVESİ

14 Nisan 2010 11:49 tsi
ÇİFTE STANDARTLI ''NÜKLEER GÜVENLİK'' ZİRVESİ İran'ın uranyum zenginleştirme programı nedeniyle daha fazla baskıya alınması istenirken Sarkozy'nin 'Nükleer silahtan vazgeçmem' çıkışı yapması çifte standardı gözler önüne serdi

Çifte standart zirvesi

İran'ın uranyum zenginleştirme programı nedeniyle daha fazla baskıya alınması istenirken Sarkozy'nin 'Nükleer silahtan vazgeçmem' çıkışı yapması çifte standardı gözler önüne serdi

FRANSA Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Fransa'nın 'güvenliğinin garantisi olan' nükleer silahlardan vazgeçmeyeceğini bildirdi. ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın ev sahipliğinde düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılan Nicolas Sarkozy, CBS televizyonuna yaptığı açıklamada, 'Fransa'nın güvenliğinin garantisi olan bu silahtan vazgeçmeyeceğini' belirterek, 'Bu silahtan ancak, dünyanın istikrarlı ve güvenli olduğuna emin olduğum ölçüde bir gün vazgeçebilirim' dedi. Sarkozy, hiçbir zaman saldırı amacıyla bu silahları kullanmayacaklarını da söyledi. Uluslararası kamuoyunu 'Uranyum zenginleştirme' konusunda İran'a yaptırım uygulamaya ikna çabaları sürerken Sarkozy'nin nükleer silahtan vazgeçmem açıklaması yapması, çifte standardı bir kez daha gözelr önüne serdi.

'Azami önlemi alırız'

Cumhurbaşkanı Sarkozy, Fransa'nın nükleer denemelerden vazgeçtiğini, nükleer denemelerin yasaklanması anlaşmasını onayladığını ve nükleer silahlarında üçte bir oranında indirime giderek, 300'e düşürdüklerini belirtti. 'Bundan daha ileri gittiği taktirde Fransa'nın güvenliğinin söz konusu olabileceğini' söyleyen Sarkozy, 'nükleer terörizmle mücadele etmek için tüm önlemlere iştirak ettiklerini, nükleer silahların azaltılması konusundaki tüm önlemleri desteklediklerini ve Fransa'nın güvenliğini sağlamak için azami önlemlerini koruduklarını' kaydetti.

Erdoğan'dan yaptırıma ret

Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CNN International'da Christiane Amanpour ile yaptığı söyleşide ABD Başkanı Obama'nın İran'a yeni yaptırımları uygulatma çabalarına destek vermeyi reddetti. Ancak Türkiye'nin İran konusunda arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu söyledi. İsrail'e aynı şeylerin söylenmediğine dikkat çekerek, 'Bu benim için kaygı verici' diyen Erdoğan, Başkan Obama'nın 24 Nisan'da 'soykırım' sözcüğünü kullanmayacağına inancını da dile getirdi.

'Obama 'Soykırım' demez'

Başbakan Erdoğan, 'Ermeni soykırımı'na ilişkin olarak da Türkiye'nin 1915 olaylarının 'soykırım' olduğunu kabul edemeyeceğini belirtirken Başkan Barack Obama'nın 24 Nisan'da 'soykırım' demeyeceği beklentisini de dile getirdi. Erdoğan 'Benim beklentim budur çünkü şimdiye kadar hiçbir Amerikan lideri o sözcüğü kullanmadı ve Başkan Obama'nın da kullanmayacağına inanıyorum' şeklinde konuştu.

1915 olaylarında Türk halkının da korkunç kayıplara uğradığını vurgulayan Erdoğan 'Hiçbir milletin, hiçbir halkın, tarihi kendi anladığı biçimiyle başka bir millete veya halka empoze etme hakkı yoktur ve Türkiye bunu yapmaya çalışmıyor' sözlerine ekledi.

Sarkozy ve Merkel'le üçlü görüşme yaptı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile dün üçlü bir görüşme yaptı.

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın Nükleer Güvenlik Zirvesi kapsamında verdiği çalışma yemeği esnasında zirveye katılan devlet başkanları ve başbakanlarla kısa süreli sohbetlergerçekleştirdi. Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile üçlü görüşme yaptı.

Erdoğan ayrıca, Çin Devlet Başkanı, Güney Kore Cumhurbaşkanı, Kazakistan Cumhurbaşkanı, Ukrayna Devlet Başkanı, Norveç Başbakanı, İtalya Başbakanı BAE Veliahtı, Arjantin Başbakanı ve Pakistan Başbakanı ile de kısa süreli sohbet etti.

 

Kaynak.YENİMESAJ GAZETESİ,http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=97463&baslik=Çifte%20standart%20zirvesi&katid=7

 



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,405 µs