En Sıcak Konular

AHMET TÜRK'E YUMRUKLU SALDIRI

12 Nisan 2010 17:57 tsi
AHMET TÜRK'E YUMRUKLU SALDIRI Kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e Samsun’daki Bulanık olayları davasının görüldüğü adliyenin önünde yumruk atıldı.

Ahmet Türk'e saldırı 
 
Samsun'daki bulanık olayları davası çıkışında Ahmet Türk'e yumruk atıldı

Kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e Samsun’daki Bulanık olayları davasının görüldüğü adliyenin önünde yumruk atıldı.

Muş’un Bulanık İlçesi’nde geçen yıl Aralık ayında DTP'nin kapatılmasını protesto eden grubun işyerini ve arabasını yakmak istemesi üzerine, açtıkları ateş sonucu 2 kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasına neden olmaktan tutuklanan 2 kişinin güvenlik nedeniyle Samsun'da görülen davasını izleyen, kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e adliye önünde yumruklu saldırı oldu. Ahmet Türk'e yumruklu saldırı 

Şapkalı ve sakallı saldırgan adliye çıkışında Ahmet Türk'e yaklaşarak yumruklu saldırıda bulundu. Saldırı sonrası duruşmayı izleyen ve aralarında BDP milletvekili Sırrı Sakık'ın bulunduğu grup ile polis arasında tartışma yaşandı.

Ahmet Türk'ün burnunun kanadığı görülürken saldırı sonrası polis 2 kişiyi gözaltına aldı.

GÖZALTINDAKİLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Olayların ardından gözaltına alınan 2 kişinin kimlikleri belli oldu. İsmail Ç., Ahmet Türk'e yumruk attığı için, Uğur K. ise taş attığı için Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulandıkları belirtildi.

BURUNDA KIRIK ŞÜPHESİ 
 
Ahmet Türk saldırının ardından Ankara'ya dönerken Kavak İlçesi'nde Devlet Hastanesi'nde giderek tedavisini yaptırdı. Burada Ahmet Türk'ün yüz filmi çekilirken, burnunda kırık olabileceği belirtildi.

AHMET TÜRK : YARGIÇLARA GÜVENMEK İSTİYORUZ

Duruşma çıkışı Samsun Adliyesi önünde, saldırı öncesi basın açıklaması yapan Ahmet Türk, tarafsız ve adil bir yargılamanın gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. Türk, "Biz daha önceki olaylarda da gördük ki, güvenlik gerekçesiyle dosyalar başka yerlere nakledildi. Oysa ki bu devletin Muş'ta da güvenliği sağlayabilecek imkanı varken, bu ve buna benzer dosyaları başka yerlere göndermekle adeta davanın seyrini değiştirmeye yönelik bir mantığın içinde biliyoruz. Ama bütün bunlara rağmen bugün yürütülmekte olan davadaki yargıçlara gerçekten güvenmek istiyoruz. Adil bir yargılamanın yapılmasını istiyoruz. Eğer bu ülkede adil bir yargılama olmadığı takdirde mağdurların güveneceği bir yargılama ortaya çıkmadığı takdirde gerçekten demokrasiden, daha güçlü demokratik bir gelecekten söz etmek mümkün değil" diye konuştu.

Halkın demokratik tepkisi karşısında kalaşnikof ve silahlar kullanarak yanıt verildiğini dile getiren Ahmet Türk, "Hiç görevi yokken böyle bir olayın içinde olan insanları da yargı cezalandıracaktır, gereğini yapacaktır. Davayla ilgili avukat arkadaşlarımız var. Bu konuda davanın seyriyle ililgi bilgi verirler ama sonuç olarak adil ve tarafsız bir yargılamanın beklentisi içindeyiz. Bu davaların da yerinde görülmesi, insanların mağdur edilmemesini gerektiğine inanıyorum. Şimdi aileler Muş'tan buraya gönderiliyor, mağdur ediliyor. Adeta bezdirilmeye çalışılıyor. Bütün bunları görmemiz gerekir" diye konuştu.

Ahmet Türk hastanede

Yumruklu saldırıya uğrayan Ahmet Türk Kavak Devlet Hastanesi'ne yatırıldı.

Samsun'da görülen Bulanık davası çıkışında adliye önünde İsmail Ç. adlı kişinin yumruklu saldırısına uğrayan Ahmet Türk Kavak Devlet Hastanesi'nde kontrolden geçirildi.

BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık olayla ilgili yaptığı açıklamada Ahmet Türk'ün burnun kırık ve alnın yarık olduğunu söyledi.

 

Kaynak: GAZETE VATAN,http://www9.gazetevatan.com/ahmet-turke-saldiri/299378/1/
 

 



Bu haber 952 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,470 µs