En Sıcak Konular

DOST ATEŞİ,DOST (!) MAYINLAR

12 Nisan 2010 17:28 tsi
DOST ATEŞİ,DOST (!) MAYINLAR "Kurt" yere yatınca bıçaklarını bileyenler çok olur... Şimdi de Ordu düşmanları sonsuza kadar çiğneyecekleri bir sakız buldular!

Dost ateşi, dost (!) mayınlar

27 Mayıs 2009’da, Hakkari Çukurca’da 7 askerimiz şehit olmuştu... Bunun da PKK’nın daha evvelki bir çok kahpelikleri gibi, uzaktan düzenekli bir saldırısı olduğu beyan edilmişti... Ancak bu sefer birileri “itiraz” ettiler, şehit askerlerden Deniz Demirci’nin annesinin suç duyurusu üzerine, Van Cumhuriyet Başsavcılığı, mayının TSK’ya ait olduğu kanaatine vardı...
Aslında kullanılan mayının MKE yapımı olması da fark etmezdi... Geçmişte PKK, bu tuzaklarında İtalyan vb.. yapımı, dışarıdan gönderilmiş mayınları kullandığı gibi, ele geçirdiği TSK mayınlarını da kullanmıştı!
Ancak bundan sonra, gene birilerinin  “dürtüsüyle”, bölge komutanları arasında yapılan konuşmaların ses kayıtları, her nasıl ele geçirildiyse, mahkemeye verildi ve Savcılık, bazı asker şüphelilerin eylemlerinin ’bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümüne sebep olmak’ suçu kapsamında dosyayı Genelkurmay’a gönderdi.
İki generale ait ses kayıtlarında, “Mayını biz koyduk. PKK yaptı dedik” gibi sözler var! Ancak son zamanlarda öylesine düzmece “kayıtlar” çıkarıldı ki, ben mülahazat hanesini, şimdilik açık bırakıyorum...
Ama kayıttaki iki Komutandan birinin, xxx olarak verilen kişinin halen GATA’da tedavi gören Van Jandarma Kolordu Asayiş Komutan Yardımcısı Korgeneral Yurdaer Olcan olduğunun vurgulanması anlamlı... Malum meydan kaynaklarına göre Olcan, halen sözde “Balyoz Harekat Planı” soruşturmasının tutuklu sanıkları arasında! Ne tesadüf!
Eğer kayıtlar gerçekse, gerçekten çok üzücü. Hele malumların TSK’yı yıpratmak ve halkın gözündeki güven ve saygınlığına zarar vermek için her olaydan istifade ettikleri şu bağlamda!.. Bu olay da “çiğnemekten” kolay vazgeçecekleri bir olay değil!
Umarız Genelkurmay, vakit geçirmeden bu konuda tatmin edici bir  açıklama yapar ve suçları sabit olanlar yargılanır... Ama son değişiklikle eğer sivil mahkemede yargılanacaklarsa, bu hususta da başka tereddütlerimiz olur.
“Kurt” yere yatınca bıçaklarını bileyenler çok olur... Şimdi de Ordu düşmanları sonsuza kadar çiğneyecekleri bir sakız buldular!

Dost ateşi
Sonuç olarak; bu olayın vahametini, ciddiyetini ve TSK’yı ne kadar yaralayacağını inkar etmiyorum... Şehit analarının acısını da asla hafife almıyorum. Ancak bir hususu belirtmeliyim; savaşlarda, askeri literatüre geçmiş ve NATO’da resmi deyim olmuş “dost ateşi” denen bir durum vardır... Savaşlarda topçular yanlışlıkla kendi siperlerini vurmuşlar, uçaklar ve uçaksavarlar kendi uçaklarını düşürmüşlerdir. Kore savaşında ben tanık olmuştum. Amerikan uçakları bir noktaya pike yapıyorlardı. Yanımdaki genç Amerikan subayı feryat ederek telsize yapıştı; “Durun, orası bizim siperler” diye bağırdı ama iş işten geçmişti. Bilemem orada kaç Amerikalı öldü! Tabii kolay bağışlanacak bir şey değil. Yıllardır Güneydoğuda PKK, Türk halkına ve Türk güvenlik kuvvetlerine karşı çok kirli, kahpece bir terör savaşı sürdürüyor... O şartlarda bölgedeki askerlerimiz ve komutanlarımız büyük stres altındalar ve nihayet insanların öldürülmesi karşısında duyarlı insanlar...

Güner Paşanın açıklaması
Ben bu satırları yazdıktan sonra, Genelkurnay 2. Başkanı Aslan Güner, bu konuda açıklama yaptı, dedi ki; “Kışlada elektrik çarptı vefat oldu, araç kaza yaptı vefat oldu, suya girdi boğuldu, sonu ölümle biten, kışlada da olduğu gibi, terörle mücadele bölgesinde de harekatta da ölümle biten her olaya otomatik olarak, hiç ayrıca bir emre gerek kalmadan savcılar el koyuyor... Bu olayda da Çukurca Cumhuriyet Savcılığı olaya el koymuş ve adli soruşturma başlatılmıştır”. Güner’in bu konuda son sözü; “Sanki bir şey kesildi, durdu, şekli değişti gibi haber ve yorumlar var... Birilerini illa ki suçlu göstermek gayreti var!” Aynen öyle. Tahkikatın sonunu, yargının sonunu beklemek lazım. Eğer başka maksatlar ve peşin hüküm yoksa!

Altemur KILIÇ-Yeniçağ

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=12815



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,369 µs