En Sıcak Konular

KATILMAYACAĞIM DEDİĞİ ZİRVEYE 950 KM HIZLA UÇTU

12 Nisan 2010 10:13 tsi
KATILMAYACAĞIM DEDİĞİ ZİRVEYE 950 KM HIZLA UÇTU Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin Ermeni yalanına alt komitede destek vermesini protesto için “Katılmayacağım” dediği zirveye dün ANA ile uçtu.

BU NASIL TEPKİ

Katılmayacağım’ dediği zirveye 950 km hızla uçtu
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin Ermeni yalanına alt komitede destek vermesini protesto için “Katılmayacağım” dediği zirveye dün ANA ile uçtu. Hareketi öncesi soruları cevaplayan Erdoğan, CHP lideri Baykal ve yargıya yeni eleştiriler yöneltti.
Asıl gündem Ermenistan
ABD ve AB’nin artan baskısına maruz kalan Erdoğan, zirvede Ermenistan lideri Sarkisyan’la buluşacak. Erdoğan, “Burada öncelikli konu, Ermenistan’la ilgili gelişmeler. Özel temsilcimizi Ermenistan’a gönderdik ve mesajımızı ulaştırdık” dedi.
Esti, gürledi ve ABD’ye uçtu
Ermeni soykırımı tasarısının Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilmesine tepki göstererek ABD’ye gitmeyeceğini açıklayan Başbakan Erdoğan, dün ANA uçağına atlayıp Washington’un yolunu tuttu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Washington’da düzenlenecek Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere ABD’ye gitti. Özel uçak “Ana” ile dün saat 13.45’de İstanbul’dan Dublin aktarmalı olarak ABD’ye giden Başbakan Erdoğan, hareketinden önce Devlet Konukevi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, CHP lideri Baykal’ın üzerinde uzlaşma sağlanamayan 3 maddenin anayasa değişiklik paketinden ayrılarak tek başına halkoyuna sunulması yönündeki önerisine tepki göstererek, “Cumhurbaşkanımızı siyasallaştırmanın gayreti içerisine giriyor, onun tarafsızlık ilkesini gölgelemek istiyor” dedi.
Şark kurnazlığını biz de biliriz
Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz her türlü olumlu adımda varız, ama şark kurnazlığına gelince, biz Sayın Baykal kadar en az o şark kurnazlığını da biz ona yaparız.” Erdoğan, Baykal’a Van’da yapılan protestoyla ilgili olarak da, “Ne olursa olsun eğer benim partimin herhangi bir mensubu bu olayların içindeyse, çalışmalar yapılıyor, yapılacak, partimde barındırmam. Anında ihraç ederim. Hemen disipline sevk ederim” dedi.
Gündem Ermenistan
ABD Başkanı Barack Obama ile yemek sonrası bir görüşmesinin olacağını ve gündemlerinde ikili ilişkilerden uluslararası ilişkilere varıncaya kadar, özellikle bölgeyi ilgilendiren konuları kısa zaman içine sığdırmak istediğini belirten Erdoğan, “Burada öncelikli konu, Ermenistan’la ilgili gelişmeler. Özel temsilci olarak Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nu, Ermenistan’a gönderdik ve mesajımızı Sarkisyan’a ulaştırdı” dedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e mesajını da özel temsilcisi Sinirlioğlu aracılığıyla ulaştırdığına dikkat çeken Erdoğan’ın, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’la bugün 16.30’da görüşeceği açıklandı.( Fatih ERBOZ-YENİÇAĞ)

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=33908



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,031 µs