En Sıcak Konular

GALATASARAY UMUTLANDI: 4-1

12 Nisan 2010 09:58 tsi
GALATASARAY UMUTLANDI: 4-1 Galatasaray kötü geçen haftaların sonunda Diyarbakırspor'u gole boğdu.4-1

GRUP TERAPİSİ

Sarı-kırmızılı ekip, tribün soğukluğunu ilk dakikalarda hissetti, Baros fileleri görünce, moralini düzeltti. Gecenin adamı Baros gollerini üçledi, Neill de 4. golle eşlik etti. Bebbe, takımının tek sayısını ağlara gönderdi

Futbolda para ve yıldız transferi başarı için ilk kriter olsaydı şüphesiz bugün yüzyılın takımı olarak adlandırılan Barcelona gerçeğini inkâr etmiş olurduk. Neden Barcelona? Çünkü Galatasaray’ın önündeki örnek model. Altyapısı ve futbol kültürüyle sarı-kırmızılıların kendine yakın gördüğü bir ekol olduğu için. Biraz açalım...
Mütevazı bir bütçeyle 2000’li yılların başında Galatasaray, tarihinin en zayıf kadrosuyla Avrupa’da destanlar yazarken, kimsenin tanımadığı Victoria, Perez, Florguin gibi yabancıları vardı. Bugün ise tüm dünyanın tanıdığı isimler var. Tablo ise tam tersi. Yani Türkiye’nin Real Madrid’ini andıran futbolcu topluluğu mevcut. ‘Zenginleri yenen yoksul Doğu takımı’ (Lucescu öyle diyordu) kimliğinden uzaklaşarak modaya uydu ve kimliğini kaybetti. Taraftarın isyanı buna olsa gerek. Çünkü onlar Galatasaraylı ruhunu görmek istiyor.
Geçelim 90 dakikaya. Son haftalarda hızla irtifa kaybeden Aslan, zayıf rakibi karşısında tutukluğunu üzerinden atmış bir görüntü çizdi. Bu kıpırdanma, sarı-kırmızılı takımın çok iştahlı ya da iyi olmasından mı yoksa, rakibin çaresizliğinden mi işte orası tartışılır. Ama soğuk ilkbahar akşamından güzel izler kaldı geriye. Baros’un golleri, Neill’in hücuma katkısı, Keita’nın asistleri, Giovani’nin seri hareketleri... Elbette kazanmak güzel. Hele de Beşiktaş ve Bursa kaybetmişken. Ama tepkinin de dozajını iyi ayarlamak gerek böylesine kritik bir süreçte. Arda’yı küstürmek, yabancıları dışlamak, şu dönemde faydadan çok zarar verir sarı-kırmızılılara.
6’da Mehmet Topal ile başlayan Sabri ile devam eden hata sonrası, Erhan Aykut ile karşı karşıya kaldı. Ancak genç futbolcu topu dışarı yolladı. 15’te Arda’nın ortasında Baros, sol ayağıyla düzgün vuramadı.
18’de Keita’nın adrese teslim ortasında Baros iyi yükseldi ve ağları havalandırdı: 1-0.
28’de benzer bir kare yaşandı. Yine Keita ortaladı, Baros kafayı vurdu: 2-0.
51’de Giovani’nin kaleye yollamak istediği topu Neill kontrol etti ve sol ayağıyla sarı-kırmızılı forma altında ilk golünü attı: 3-0.
52’de Baros, kendi sürükleyip sol ayağıyla fileleri havalandırdı: 4-0.
72’de Bebbe konuk ekibin şeref sayısını kaydetti: 4-1.

Sami Yen golcüsü!

Cim-Bom’un Çek yıldızı Milan Baros, Diyarbakırspor önünde hat-trick yaparak maça damgasını vurdu. Uzun sakatlık döneminin ardından Galatasaray’ın, 14 Mart tarihinde Ankaragücü’nü 3-0 yendiği maçta sahalara dönen ve başkent ekibinin ağlarını 1 kez havalandıran Baros, dün ligdeki gol sayısını 9’a yükseltti. Tecrübeli forvet, 9 golün tamamını Ali Sami Yen Stadı’nda kaydetti. Baros daha önce Kayserispor ve Beşiktaş’a 2’şer gol atarken, Trabzonspor ve Ankaragücü filelerini de birer kez havalandırmıştı.

MAÇIN ADAMI

Uzun süren sakatlığının ardından sahalara dönen Baros, dün akşam attığı 3 golle forma girmeye başladığını gösterdi. Çek yıldız, ilk iki golde hava hakimiyetini gösterirken son sayısında ise inatçılığını ve ustalığını ortaya koydu.

Pas: 38
İsabetli pas:  25
Top çalma:  8
Top kaybetme:  19
Orta:  7
İsabetli orta:  2
Yaptığı faul:  -
Yapılan faul:  1
Topla buluşma: 48

NEVZAT DİNDAR-Milliyet [1]

Ali Sami Yen'de yılın protestosu...

Taraftar görülmemiş bir protestoya imza attı. Tribünde pankartlar ters asıldı...

Galatasaraylı taraftarlar, sarı-kırmızılı takımın aldığı başarısız sonuçlar yüzünden görülmemiş bir protesto gösterisineimza attılar. Ultraslan taraftar grubunca hazırlanan ve sezon başından beri tüm statta asılı olarak duran takımı destekleyici pankartların tamamı ise ters çevrildi. 5 dakika sessiz kalan tribünler, “Sizin gibi ruhsuz görmedik” tezahüratı yaptılar.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, son dönemdeki başarısız sonuçların faturasını büyük bir protesto gösterisiyle kestiler. Galatasaraylı futbolcuları sahaya çıktıkları anda ıslıklamaya başlayan taraftarlar, açtıkları pankartlarla tepkilerini gösterdiler.
“Acıtmıyor canımızı yitip giden hayaller, öldürdü bizi sahadaki ruhsuz yürekler”, “Derbi, kupa gider Ruh gitmesin bize yeter”, “Öpmekle olmaz formayı, vermek lazım hakkını” şeklinde pankartlar açan taraftarlar, tezahüratlarla da tepkilerini ifade ettiler.
Sarı-kırmızılılar, “Herkes gider biz kalırız, biz Galatasaraylıyız”, “Taçsız kral Metin Oktay, tek aşkıdır Galatasaray, senin gibi Cim-Bomluyu unutur mu bu taraftar”, “Aşkımız renklere, sizlere değil” tezahüratı yaparken, futbolcular sahaya çıkarken statta çalınan Metin Oktay marşı ince bir mesaj olarak algılandı.

‘Düşmüşler paranın peşine...’Maçta 5 dakika sessiz kalan taraftarlar daha sonra yaptıkları tezahüratlarla Jo ve kaptan Arda Turan’ı da protesto ettiler.
Sarı-kırmızılılar, “Kimisi gece alemlerinde, kimisi sinema peşinde, Cim-Bom ruhu yok hiçbirinde, düşmüşler paranın peşine, düşmüşler manita peşine, söyleyin çok bir şey mi istedik, formanın hakkını ver dedik, biz yeri geldi 14 sene bekledik, sizin gibi ruhsuz görmedik” bestesi de dün ilk kez söylendi. Bu tezahürat maç boyunca birçok kez tekrarlandı.

Sosyete şaşırma!
Galatasaraylı futbolcuları ıslıklayan taraftarlar, sadece kaleci Aykut’u tribünlere çağırdılar. Teknik Direktör Rijkaard’a da sahip çıkan sarı-kırmızılılar, Galatasaray’ın ilk devrede üst üste bulduğu gollerin ardından numaralı tribündeki bir grubun takıma destek vermesine sert tepki gösterdiler. Taraftarlar, “Sosyete şaşırma, sabrımızı taşırma” tezahüratı yaparak, numaralı tribündeki seyircileri protesto ettiler.

Arda Turan'ı yıktılar

F.Bahçe derbisinde ayağım kopsa oynarım" deyip maça sakat çıkan G.Saray'ın yıldızı taraftarın aleyhte tezahüratlarıyla ayrılığın eşiğine geldi
Galatasaraylı taraftarlar dün Ali Sami Yen Stadı'nda büyük bir protestoya imza atarken, kendi altyapılarında yetişen ve fanatik Galatasaray taraftarı olarak bilinen yıldızları Arda Turan'ı bitirdiler. Son dönemde art arda alınan kötü sonuçlar üzerine büyük bir protestoya hazırlanan Galatasaraylılar, dün tribünleri maç için değil protesto amacıyla doldurdu. Stadın tümünün Arda'ya yönelik hazırlanan bir tezahüratı hep birlikte söylemesi ise yıldız oyuncuyu yerle bir etti. Bu protestolarda hedef isim olan Arda'nın büyük üzüntü duyduğu gözlendi. İlk 11'de çıktığı maçta durgun bir futbol sergileyen Arda, 60. dakikada oyundan çıktı. Tribünlerin bir kısmı kendisini alkışlarken bir kısmı da yuhaladı. Arda da kulübeye gitmek yerine direkt soyunma odasına giderek tepkisini gösterdi. Özel hayatının taraftarlarca tribün protestosuna karıştırılmasına çok içerleyen Arda maç bitiminde de takım otobüsüne beklemeden kendi özel minibüsüyle stattan ayrıldı.

İşte Arda'yı bitiren sözler

Galatasaraylı taraftarların düne özel olarak bestelediği ve "Kimisi sinema peşinde" kısmıyla direk Arda'yı hedef alan tezahürat şöyle: "Kimisi gece alemlerinde, kimisi sinema peşinde. Galatasaray ruhu yok hiçbirinde, düşmüşler paranın peşine. Söyleyin sizden çok mu şey istedik. Formanın hakkını verin dedik. Biz 14 sene bekledik. Sizin gibi ruhsuz görmedik." Tribünlere ayrıca, "Acıtmıyor canımızı yitip giden hayaller, öldürdü bizi sahadaki ruhsuz yürekler'', ''Derbi gider, kupa gider, ruh gitmesin bize yeter'', ''Öpmekle olmaz formayı, vermek lazım hakkını'' ve ''Ali Sami Yen, Hagi, Metin Oktay. Onları unutmadı bu taraftar. Herkese nasip olmaz ıslatmak bu formayı. Kırmayın kalbimizi, mevzu bahis sarı- kırmızı" pankartları asıldı. [2]

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ

[1].http://www.milliyet.com.tr/grup-terapisi/spor/haberdetay/12.04.2010/1223752/default.htm

[2].http://www.milliyet.com.tr/ali-sami-yen-de-yilin-protestosu-/spor/sondakika/12.04.2010/1223878/default.htm



Bu haber 881 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,598 µs