En Sıcak Konular

BUSH: 'ORTADOĞU ZİYARETİM, BARIŞI SAĞLAMAYA YÖNELİK'

5 Ocak 2008 20:54 tsi
 BUSH: 'ORTADOĞU ZİYARETİM, BARIŞI SAĞLAMAYA YÖNELİK' ABD Başkanı George W. Bush, gelecek hafta Ortadoğu'ya yapacağı ziyaretin, İsrail ile Filistinliler arasında barışı sağlanmayı ve İran'ın "saldırgan heveslerini" durdurmayı amaçladığını söyledi.

WASHINGTON - ABD Başkanı George W. Bush, gelecek hafta Ortadoğu'ya yapacağı ziyaretin, İsrail ile Filistinliler arasında barışı sağlanmayı ve İran'ın "saldırgan heveslerini" durdurmayı amaçladığını söyledi.
     Başkan Bush, Salı günü başlayacağı Ortadoğu ülkelerini kapsayan ziyareti öncesi haftalık radyo konuşmasında yaptığı açıklamada, Ortadoğu'nun ABD için çok büyük stratejik öneme sahip bir bölge olduğunu ve bu ziyareti sabırsızlıkla beklediğini belirterek, ziyareti sırasında İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Kasım sonunda ABD'de Annapolis konferansında başlattıkları barış görüşmelerini ilerletmeleri için teşvik edeceğini kaydetti.
     "Bu zor bir çalışma olacak. Çetrefilli sorunlar konusunda zor kararlar almayı gerektirecek. Ama gelecek için iyimserim. Amerika'nın her iki tarafa yardıma hazır olduğunu açıkça ifade edeceğim" diyen Bush konuşmasında, Annapolis konferansında masadaki hedeflerden birisi olan ve Ocak 2009'daki görev süresinin bitiminden önce İsrail ile barış içinde yaşayan bağımsız bir Filistin devleti kurulmasını görme ümidini yinelemedi.
     Başkan Bush, ziyaret edeceği ülkelerin liderlerinden Filistin devletinin kurulması sürecine yardımcı olmalarını isteyeceğini belirtirken, bu görüşmeleri sırasında İran'ın saldırgan heveslerini durdurmanın önemini de vurgulayacağını kaydetti.
     Bush, "Onlara Amerika'nın, bölgedeki dostlarımızın güvenliği için gerekeni yapacağı güvencesi vereceğim. Beyrut, Bağdat ve Tahran'daki demokrat ve reformculara destek olacağız. Bir özgürlük, adalet ve barış geleceği inşa etmek isteyen herkesin yanında yer alacağız. Bu mücadele kolay olmayacak, ama tarih bize bunun yapılabileceğini öğretti" diye konuştu.

Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,585 µs