En Sıcak Konular

SOYKIRIM KOMPLOSU

10 Nisan 2010 10:26 tsi
SOYKIRIM KOMPLOSU Ermeni soykırımı iftirasını oylayan devlet ve eyalet parlamenterleri, acaba 1915 üzerinde ne biliyorlardı? Bugün ne biliyorlar?

Soykırım komplosu
 
1915 Ermeni tehcîri, savaş bölgesindeki Ermeni nüfusunun, müttefikimiz Almanya Genelkurmayının baskısıyla, savaş dışı o zamanki güney eyaletlerimize, aileler birbirinden ayrılmadan Ermenilerin zorunlu göçe tâbi tutulmasıdır. Ermeniler, o coğrafyada erkekleri askere gitmiş çoğunluğu Kürt köylerini basıp henüz doğmuş çocuklara kadar her türlü işkenceyle öldürüyorlardı. Savaştığımız Rusya’nın silâhlandırdığı Taşnak ve Hınçak çeteleri ile birlikte eylem yapıyorlardı. Göç sırasında eski Kürt süvari Hamîdiye alayları mensupları, Ermeni kafilelerini basarak zayiat verdirdi. Yolsuzluk, iklim, kıtlık, salgın, daha da büyük kayıplara yol açtı.

Bu olayın, soykırım kavramı ile ilgisi yoktur. Bu iddia şöyle oluştu: 1916’da İngiltere Parlamentosu, büyük savaşın ortasında, Wellinton House denen savaş propaganda dairesine 2 cilt Blue Book (Mavi Kitap) yayınlattı. Yazar ve düzenleyicileri diplomat James Bryca ile çok ünlü Bizantinist tarihçi Prof. Arnold Toynbee‘dir. (O sırada BIS: Britanya Haber Alma Servisinde çalışıyordu.)
Kitabın ilk hedefi, Birleşik Amerika’yı kışkırtarak İngiltere-Fransa-Rusya yanında Almanya-Avusturya Macaristan-Türkiye imparatorluklarına karşı savaşa sokmaktı. Mavi Kitab’ın ilk cildinde, Almanlar’ın işgal ettikleri Belçika ve Kuzey Fransa’da insanları öldürüp sabun yaptıkları, kadınların hepsine tecavüz ettikleri, yalancı şahitlerin ifadeleriyle anlatılır. Barıştıktan sonra 3 Aralık 1925’te dışişleri bakanı (sonra başbakan) Austin Chamberlain, Lordlar Kamarası’nda, Mavi Kitab’ın ilk cildinde Almanlar hakkındaki ithamların (savaş gereği propagandadan ibaret) bulunduğunu söyledi.
Ermeni tehcîrine gelince, İngilizler, işgal ettikleri İstanbul’da ve tehcîr suçlaması ile Malta’ya sürdükleri milliyetçi milletvekillerimiz için Malta’da mahkemeler kurdular. 2 valimizi asarak şehid ettiler. Sanıklar, Ermeni katliâmından suçsuz bulundu.

Toynbee sonradan, Mavi Kitab’ta Türkler’in 1.8 milyon olarak abartılan Osmanlı-Ermeni nüfusunun üçte birini (yani 600.000 kişiyi) öldürdükleri iddiasının Taşnak partisi üyesi olduklarını anladıkları (!) 150 tanığın yalan ifadelerine dayandığını, esasen savaş propagandası sayılacağını yazdı. Başka eserlerinde de Osmanlı’nın imparatorluk yönetiminin İngiltere, Fransa, İtalya’nın sömürge yönetimlerinden çok daha üstün olduğunu anlattı.
İşte Ermeniler’in yaygara koparıp Türkiye’yi dolandırmak teşebbüsleri, geniş ölçüde 1915 tarihli bu Mavi Kitab’a dayanır.{1}

Cehaletin bu derecesi 
 
Ermeni soykırımı iftirasını oylayan devlet ve eyalet parlamenterleri, acaba 1915 üzerinde ne biliyorlardı? Bugün ne biliyorlar? Çoğu Ermenistan’ın, hatta Türkiye’nin dünya haritasında yerini hemen bulamaz. Çeşitli branşlardan gelmiş politikacılardır.

Tarih ile siyasî, beşerî, tarihî coğrafya bilgileri kısıtlıdır. Bu bilgiler Türkiye’de, daha bile kısıtlıdır.
Ermeni soykırımı iftirası yanında Türk’ün ve Türkiye’nin başını belâya sokmak için geliştirilen diğer konular arasında Kürtçülük ve Alevîlik var. Her iki toplum da Türk milletinin ayrılmaz parçalarıdır.
Geçen hafta Şansölye Merkel, Türkiye’de idi. Dışişleri Danışmanı Cristoph Heusgen beraberinde idi, görüşmelerde başbakanının yanından ayrılmadı, katıldı. Diplomatların iyi yakın tarih ve siyasî-beşerî-tarihî coğrafya bilmeleri şarttır. Zaten siyasal bilgiler fakültelerinde bu dersler ağırlıklıdır. (Bizde Ankara’ya nakledilince F. Köprülü, H. İnalcık, İ. Ortaylı gibi en büyük tarihçiler ders verdiler.)

Almanya yüce devletini yöneten federal başbakana dış politikada bilgi vermekle görevli danışman, Ankara’daki toplantıda açıkça Kürtler Müslüman mı? süper şâhâne sorusunu sordu. Toplantıdakiler şaşırdılar. Diplomasi tarihine kesinlikle geçecek bir gaftır. Bizim “Bavyeralılar Hristiyan mı?” diye sormamızın aynısının tıpkısıdır. İşte bu kişi, Türkiye ve Kürtler konusunda Almanya politikasına yön veriyor. İhtimal Kürtler’in Müslüman mı, Hristiyan mı, Mûsevî mi oldukları konusunda tereddüdü var. Kısaca: Kürtler hakkında hiçbir şey bilmiyor. Acaba Merkel ve ünlü Ermeni bakanından ayrılamayan Sarkozy, bu gibilerin etkisiyle mi Türkiye karşıtı olup Türkiye’yi Avrupa kıt’ası dışında sandılar?

İşte 1915 Ermeni olayları üzerinde Batılı, çoğu diplomat da olmayan parlamenterler böylesine bilgileri ile kendilerini akademi, üniversite yerine koyup karar vermeye girişti. Kocaman devletler, bir avuç Ermeni oyu için Türkiye gibi bir devleti karşılarına alacak gaflet ve dalâlete düştü.{2}

Yılmaz Öztuna-Türkiye

 

Kaynak: TÜRKİYE GAZETESİ

{1}.http://www.turkiyegazetesi.com/makaledetay.aspx?ID=438493

{2}.http://www.turkiyegazetesi.com/makaledetay.aspx?ID=438636

 
 



Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,981 µs