En Sıcak Konular

ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ VE REKTÖRÜ...!

10 Nisan 2010 20:07 tsi
ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ VE REKTÖRÜ...! Mardin’deki Türkiye Cumhuriyeti Devleti Üniversitesi bakın nasıl bir ilim irfan yuvasıdır..

Artuklu Üniversitesi ve rektörü..!

Mardin’deki Türkiye Cumhuriyeti Devleti Üniversitesi bakın nasıl bir ilim irfan yuvasıdır..
Başka bir deyişle Türkiye Cumhuriyeti Devleti gençleri orada şu şekilde eğitilecekler...
“Rektörlük, ‘Kürt edebiyatında dergiler’ dersinde ele alacağı süreli yayınlar arasında, edebi olmayan Kürtçü ideolojik/siyasi dergileri de zikretmiş. Örneğin; önce Almanya’da, daha sonra İstanbul’da yayınlanan
“Rewşen” dergisi terör örgütü PKK’nın yayın organıdır. İsveç’te çıkan “Roja Nû” dergisi, illegal olarak faaliyetlerini sürdüren Kemal Burkay’ın Kürdistan Sosyalist Partisi’nin (PSK) yayın organıdır. Yekbûn, Nûdem, War, Bir, Vate, Çıra, Tiroj dergileri de PSK çizgisine yakındır. Nûbihar dergisi ise İslamcı-Kürtçü bir yayındır.
Rektörlük, Kürt Dili ve Edebiyatı derslerinde okutacağı kitapları ve yazarlarını da belirtmiş. Kimler yok ki! Siyasi Kürtçülüğün birçok ideologunun ismi var: Celadet Ali Bedirxan, Kamuran Ali Bedirxan, Qanatê Kurdo, İbrahim Ahmed, Cegerxwin, Mahmut Baksi, Mehmet Emin Bozarslan, Feqi Huseyn Sağniç, Tori vs.. Sadece bunlar mı? PKK ve PSK dergilerinde yazan birçok yazarın ismi de geçiyor. Örneğin; PKK’ya ait “Azadiya Welat” gazetesinde yöneticilik yapan ve yazı yazan; Sami Tan, Celalettin Yöyler, Zana Farqini. PSK’ya ait “Roja Nû”, “Dema Nû”, “Deng”, “Azadi”, “Komkar”, “Özgürlük Yolu” adlı dergi ve gazetelerde yazı yazan; Rohat Alakom, Fırat Ceweri, Lokman Polat, Hamit Bozarslan, Malmisanij, Munzur Çem, Mehmed Uzun, Zeynelabidin Zınar, Laleş Qaso, vs..
Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Selim Temo Ergül’ün,
“Kürt Şiiri Antolojisi” adlı kitabı da okutulacak kitaplar arasında yer alıyor. Artuklu Üniversitesi’nin YÖK’e gönderdiği “Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü” ile ilgili dosyanın da Selim Temo Ergül tarafından hazırlandığı ileri sürüldü.
Selim Temo Kürt milliyetçisi. “Kürtçü” olarak bilinen birçok dergi ve gazetede yazıları, şiirleri çıkıyor, kendisiyle yapılan söyleşiler yayımlanıyor. Bunlar arasında; PKK yanlısı Özgür Politika, Gündem, Azadiya Welat gibi yayın organları da bulunuyor. Ergül, Taraf gazetesinin 05.12.2008 tarihli sayısında yayınlanan bir makalesinde bakınız neler söylüyor:
Bugün Kürt toplumunun siyasal taleplerini kimin taşıdığı ve temsil ettiği açıktır. Kürt halk mücadelesinin yarattığı kültürel kurumlar vardır: Kürt Enstitüsü, Mezopotamya Kültür Merkezi, Kürt-Kav, Çıra Kültür Merkezi, Vate, Tîroj, Çirûsk, Dema Nû, Nûbihar, W gibi dergi ve çevreler. Bu kurumlarda yetişmiş birikimli insanlar bulunmaktadır. Bu insanların içinde olmadığı bir açılımın samimiyetinden söz etmek güçtür. Söz konusu kurumların muhatap kabul edilmesi, yaşanan toplumsal gerilimi büyük ölçüde düşüreceği gibi, açılıma meşruiyet de kazandıracaktır.
Selim Temo Ergül’ün bahsettiği kurumların/dergilerin PKK ve PSK’nın siyasi çizgisini takip ettiklerini bilmeyen yok. Şimdi düşünelim, Selim Temo Mardin Artuklu Üniversitesi’nde “Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı” veya “Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü” olacak...”
Araştırmacı Sinan Sungur’dan aktardığımız bu bilgilerden, Mardin’deki Artuklu Üniversitesi’nin Türkiye’yi nelere hazırladığını öğreniyoruz!..

Behiç Kılıç-Yeniçağ

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=12788



Bu haber 925 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,728 µs