En Sıcak Konular

YARGIYA BAĞIR DIŞARIYA SAĞIR!

9 Nisan 2010 10:47 tsi
YARGIYA BAĞIR DIŞARIYA SAĞIR! Yargıtay başkanı ülkenin tarım politikasını ya da Ermenistan’la imzalanan protokolleri mi eleştirdi ki kızıyorsunuz...Yargı reformu yapıyorsunuz o da yargı mensubu olarak görüşünü açıklıyor.

Yargıya bağır, dışarıya sağır!  

Anayasa değişikliği paketinin bazı maddelerine yüksek yargının karşı çıktığını biliyoruz. Bu karşı çıkışın siyasi nedenlerden kaynaklandığını da düşünmüyoruz. Bu konuda görüşünü açıklayan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’e Başbakan Erdoğan’ın cevabı çok yakışıksız oldu:
“Cübbelerinizi çıkarıp siyasete girin! İyot gibi ortaya çıktınız!”
Hasan Gerçeker’in bu sözlere verdiği cevap da oldukça şık ve efendiceydi:
“Bir başbakanın bu şekilde konuşması ne kadar doğru bunu kamuoyuna bırakıyorum. Yargı bağımsızlığını savunmak kişisel bir mesele değil, bilakis görevimizdir… Yargı ile ilgili düzenlemeler bir kenara bırakılması halinde 29 maddelik anayasa paketinin birçok maddesini destekleriz. Pakette yargı ile ilgili düzenlemeler ayrı tartışılsa sanırım yüzde 99.9 destek alır.”
Yargıtay başkanı yargıyı ilgilendiren bir konuda yani kendisini ilgilendiren bir konuda görüş beyan ediyor. Ne kadar güzel işte! Yargıtay başkanı ülkenin tarım politikasını ya da Ermenistan’la imzalanan protokolleri mi eleştirdi ki kızıyorsunuz?
Hayır.
Yargı reformu yapıyorsunuz o da yargı mensubu olarak görüşünü açıklıyor.
İlla olumlu konuşmak zorun da mı?
Bir yargıç yargı konusunda yapılan bir anayasa değişikliği ile ilgili “helal olsun, bravo!” diye konuşmazsa iyot mu olmuş oluyor?
Hem “hiç kimse destek vermiyor, hiç kimse çağrımıza kulak vermiyor, görüş bildirmiyor” diye veryansın edeceksiniz hem de anayasa değişikliği konusunda görüş açıklayan yargıçları “iyotlukla” suçlayacaksınız.
Kaldı ki Yargıtay başkanı diyor ki “ Anayasa mahkemesinin yapısı,HSYK ve  parti kapatma ile ilgili maddeleri çıkartın paketten, biz de destek verelim.”
Daha ne istiyorsunuz
Size yüzde 99 destek vermeye hazır bir yargı var.
Bunlar mı iyot!
Dün yazdık:
İsrail Dışişleri bakanı Lieberman, Erdoğan’ı “Kaddafi gibi diktatör olmakla” suçladı ve “biz Firavunlarla uğraştık, bu dönemin de üstesinde geliriz” diye ilave etti.
İsrailli bakanın bu ağır hakaretini “benim muhatabım değil” diyerek geçiştiren Erdoğan “kendisine oldukça şık ve nezaketçe karşılık veren yargı mensuplarına “iyot” diye suçluyor.
Soykırımı tanıyan ABD’ye tepki olsun diye geri çektiğimiz büyükelçiyi 3 hafta sonra geri gönderip “ABD’ye zeytin dalı uzatıyor.”
İmzalan protokollere aykırı davranan Ermenistan’a önce  kızıp bağırıyor sonra Sarkisyan’ın ayağına özel temsilcisini yolluyor.
Bu derin hoşgörüyü ve dostluk rüzgârlarını kendi ülkesinin “anayasal kurumlarının başında bulunan kişilerden esirgiyor ama Ermenistan’a, Amerika’ya, İsrail’e bol bol dağıtıyor.
Bunda bir gariplik yok mu?

Muharrem Bayraktar-Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001582&tarih=2010-04-09

 



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,724 µs