En Sıcak Konular

DURUM VAHİMDİR VAHİM

8 Nisan 2010 11:27 tsi
DURUM VAHİMDİR VAHİM Bugünlerde halkın gündemiyle siyasetin gündemi iyiden iyiye birbirinden ayrışmış bulunmaktadır. Türkiye’de ‘koyun can, kasap mal’ derdine düşmüştür.

Durum vahimdir vahim!

Bugünlerde halkın gündemiyle siyasetin gündemi iyiden iyiye birbirinden ayrışmış bulunmaktadır. Türkiye’de ‘koyun can, kasap mal’ derdine düşmüştür. Geniş halk kesimleri geçim girdabında inim inim inlemektedir. İktidarın gündeminde ise anayasa, yargı ve TSK vardır. Ancak anayasa ya da yargı ile didişmenin halkın karnını doyurmaya bir katkısı olmuyor. Günümüz Türkiye’sinde bugün dolar milyarderi olan bir avuç insan ile asgari ücretle geçim derdine düşmüş yetmiş milyon insan yan yana mutlu (!) bir biçimde yaşıyor görüntüsü vermektedir. Geniş halk kitleleri “yiğit muhtaç olmuş kuru soğana” deyimini dillerinden düşürmüyor. Ülkedeki üretimsizlik, verimsizlik, asalaklık zirveye vurmuştur. İktidar yetkilileri halka yabancıyı, yabancı malını ve yabancılaşmayı bizzat dayatmaktadır. Halk günlük gıda ve tüketim maddeleri için bile yabancı firmaların ürünlerine yöneltilmiştir. İnsanlar alış veriş merkezlerinde, kredi kartlarıyla borçlanarak yaşamaya mahkûm edilmiştir. Bugün Türkiye’de topraklarını yerli yabancı demeden satışa çıkaranların haddi hesabı yoktur. Ülkede günlük geçim bile büyük sorun haline gelmiştir.
Kurumlararası kavga!
Halk geçim kaygısı içinde, işsizler iş bulma derdinde iken kurumlar kendi aralarındaki kavgalarla meşguller. Erzurum’da savcı savcıya operasyon yapıyor. Operasyon yapan savcıyı HSYK görevden alıyor. Savcılar kitleler halinde göz altı emri veriyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı da bilmem şu kadar general için göz altı emri veren bu savcıların görev yerlerini değiştiriyor. Yüksek yargı mensuplarıyla iktidar yetkilileri ise sürekli olarak polemik içindeler. İktidarın ise bütün derdi anayasayı değiştirmek. Muhalefet ile iktidar anayasa değişikliğiyle ilgili kesin inançlı iki kampı meydana getirmişlerdir. Türkiye, kimsenin kimseyi dinlemediği bir ülke haline gelmiştir. Herkes kendi aklını ve siyasetini hoyratça dayatmakla meşgul olmaktadır. Ahengin, uyumun ve işbirliğinin olmadığı yerde yönetim de yoktur. Bu nedenle Türkiye bugün yönetilmiyor, güdülüyor.
Dışarıda tehdit içeride gaflet!
Dışarıda “Ermeni soykırım” iddiaları, içeride bölücülük kıskacı altında olan bir Türkiye’nin bu denli kaos ve gerginlik içinde bulunma lüksünün olduğunu düşünenler yanılıyor. Türkiye’yi yönetenler, hiçbir düşmanının veremeyeceği kadar kendi güvenliğine ve geleceğine zarar veriyor. İktidar yetkilileri içeriden ve dışarıdan aldığı alkış sayesinde durumun vahametini kavramakta sıkıntı çekiyor. Birileri TSK’ya vurdukça Kandil’de bayram, BDP’de şenlik, diasporada zafer çığlıkları yükseliyor. Bunu görmüyorlar ya da görmezlikten geliyorlar.
Bu gidişle general kalmayacak!
Yargı ve askeri gündelik tartışmaların odağında tutmak, Türkiye’ye yapılabilecek en büyük kötülüktür. Kurumları kaba tartışma ve operasyonlara muhatap etmek kuşku vericidir. Bitmek tükenmek bilmeyen suçlama, itham ve iddialarla yıpranan yalnız kurumlar değil, onların da ötesinde toplumun geleceğidir. Kimin hangi eylemi ya da düşünce (!) suçunu işlediğini elbette mahkemeler bilir. Ancak görevden almalar, görevden alanları görevden uzaklaştıranlar ve bitmeyen tartışmalar durumun vahim hale geldiğini açıkça gösteriyor. Şu işe bakınız, emekli ve muvazzaf olmak üzere generaller hakkında ellişerli-yüzerli gözaltı kararı veriliyor. Son olarak gözaltına alınması istenilen 78 muvazzaf subaydan 25’inin general olduğu basında yer alıyor. Galiba Mümtaz’er’in buyurduğu şeyler oluyor. Toptan değil ama gruplar halinde TSK tasfiye sürecine girmiş gibi görünüyor. Nitekim Başsavcı kaygı duymuş olacak ki operasyon emri veren savcıların ve koordinatörün görev yerlerini değiştirmiş. Kısacası durum vahimdir, vahim!

Özcan Yeniçeri-Yeniçağ

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=12757

 



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,185 µs