En Sıcak Konular

HALTERDE ALTIN YAĞMURU

7 Nisan 2010 10:55 tsi
HALTERDE ALTIN YAĞMURU Belarus’un başkenti Minsk’te süren Avrupa Halter Şampiyonası’nda ikinci gün podyuma çıkan sporcularımız 5 altın, 2 de gümüş olmak üzere toplam 7 madalya kazandı.

Altın yağmuru

Avrupa Halter Şampiyonası’nda dün podyuma çıkan sporcularımız şov yaptı. Bayanlar 53’te Avrupa rekoru kıran Aylin Daşdelen 3 altın, erkekler 62’te Erol Bilgin 2 altın 1 gümüş, Bünyamin Sezer de 1 gümüş madalya kazandı
Belarus’un başkenti Minsk’te süren Avrupa Halter Şampiyonası’nda ikinci gün podyuma çıkan sporcularımız 5 altın, 2 de gümüş olmak üzere toplam 7 madalya kazandı.
Bayanlar 53 kilodaki temsilcimiz Aylin Daşdelen, silkmedeki 120 kiloluk kaldırışıyla Avrupa rekoru kırarak 3 altın madalya kazandı.
Koparmadaki 88 kiloluk derecesiyle altın madalyaya ulaşan ve Avrupa şampiyonu olan Aylin Daşdelen, silkmede muhteşem bir yarışma çıkardı. Aylin Daşdelen silkmedeki ilk hakkında 110 kiloyu kaldırdı. İkinci hakkında 112 kilo ile altın madalyayı garantileyen Daşdelen, son hakkında rekor kırmak için podyuma çıktı. 120 kiloyu deneyen Daşdelen bu kiloyu kaldırarak, eski rekor olan 119 kiloyu tarihe gömdü. Toplamda da 208 kiloya ulaşan Aylin Daşdelen, 3 altın madalya ile Avrupa şampiyonluğuna uzandı.
Aynı kiloda yarışan Sibel Özkan ise koparmada 84 kilo ile beşinci sırayı elde etti. Sibel, silkmede kaldırdığı 108 kilo ve toplamda da 192 kiloyla dördüncü sırada yer aldı.
Erkekler 62 kiloda podyuma çıkan Erol Bilgin, koparmada 139 kilo ile altın madalyaya ulaştı. Silkmede 165 kilo kaldırarak gümüş madalya elde eden Bilgin toplamda ise 304 kiloluk derecesi ile altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. 62 kiloda yarışan diğer sporcumuz Bünyamin Sezer de koparmada 136 kiloluk kaldırışı sonrasında gümüş madalyanın sahibi oldu. Sezer, silkmede 153 kiloyla altıncı, toplamda 289 kiloyla Avrupa beşincisi olarak şampiyonayı tamamladı.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/altin-yagmuru/spor/haberdetay/07.04.2010/1221672/default.htm



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,580 µs